kesoplättar med hallonkesella
Efter att ha studerat fysik i två timmar nu på morgonen kände jag att jag förtjänade en riktigt god lunch! Lite inspiration fick jag från Linneas skafferi, och vips så var det klart! Kesoplättar blev det, det kan man ju faktiskt klassa som nyttigt! Receptet jag gick efter var följande:
2 ägg
1,5 msk vetekli
1,5 msk fullkornsmjöl
250g minikeso
Blanda ihop allt i en bunke, värm en stekpanna och ha i lite smör. Portionera sedan ut små klickar och låt dessa stekas på medelhög värme. Då ovansidan börjat stelna är det dags för vändning, och efter någon minut på andra sidan är det klart! Jag hade tinat en påse hallon av sommarens skörd från kolonin. Saften från dessa blandade jag med lite lättkesella, och bären blandade jag med lite blåbär och hade på efteråt. Det här ska jag bjuda mor och bror på i veckan! Nu ska jag bege mig mot skolan för bland annat religionsprov - wish me luck!
2 ägg
1,5 msk vetekli
1,5 msk fullkornsmjöl
250g minikeso
Blanda ihop allt i en bunke, värm en stekpanna och ha i lite smör. Portionera sedan ut små klickar och låt dessa stekas på medelhög värme. Då ovansidan börjat stelna är det dags för vändning, och efter någon minut på andra sidan är det klart! Jag hade tinat en påse hallon av sommarens skörd från kolonin. Saften från dessa blandade jag med lite lättkesella, och bären blandade jag med lite blåbär och hade på efteråt. Det här ska jag bjuda mor och bror på i veckan! Nu ska jag bege mig mot skolan för bland annat religionsprov - wish me luck!
Kommentarer
Trackback