29/8 ONSDAG

igår. först ner och slava i källaren med oscar på mammis jobb, liksom i måndags. vilket liv jag har, tillbringar mina sista dagar, mina sista timmar av sommarlovet nere i en syrefattig källare med att stoppa i papper i kuvert - kul!nu är det iallafall slut och jag blir snart aningens rikare - mycket fint. sedan var det hej skolan. hej igen danderyds gymnasium, dagy. jag saknade dig en stund i miten av juli, men inte längre - tro mig! jag hade rysningar nästan hela "uppropet". schemat var ett skämt, ska vi bosätta oss i skolan eller vadå? nej, arg var jag! och nästa onsdag är det skolans dag, och vi ska till gotska sandön - över dagen! vi ska åka heifrån typ klockan sex, och kommer hem massor med sent - om vi ens kommer hem! vi ska ha med oss mat för lunch och middag (och en andra frukost?), samt nödproviant ifall att det blåser för mycket och båten inte åker hem på kvällen - fett kul.. vad ska i göra där då? jo vi ska tillbringa fem timmar med att titta på den udda naturen med biologiläraren som för övrigt är sjukskriven, vi ska gå en guidad tur ( KUL! .. ) och eventuellt teambuilding om det är bra väder och sedan är bad frivilligt. fem timmar, okej jag fattar..

idag. första riktiga skoldagen, fan va kul.. matte, engelska, lunch, kemi, idrott, historia, allt var verkligen toppen. pricken över i var fisken till lunch. och liksom, matte c - vem kom på att vi skulle läsa det? även här framkallades rysningar vid introduktionsgenomgången.  för övrigt flöt det liksom, genomgång av brtygskriterier på de flesta lektioner och mjukstart liksom. historian var kul.. skriva ner det vi visste om bland annat första världskriget, andra världskriget, ryska revolutionen, kalla kriget med mera - kul att jag inte minns ett dyft, förlåt johanna.. på historian förstördes även min dag. jag hade planerat att undvika alla friidrottsresultat från holm, törnblad, kallur, wissman med flera för att sedan åka hem  och se reprisen av dagens tävlingar. trots att tvn stod på i caféterian hela tiden så lyckades jag, fram till att historialäraren kom in och berättade att holm rivit ut sig och kom fyra. ingen hade frågat henne, och jag blev så arg att jag inte visste vad jag skulle ta mig till!

26/8 SÖNDAG

min totala vilodag - ohyes! väckarklockan på sju för friidrottstittande. soffan intogs med täcket och en stor kopp kaffe, myspys! carolina klüft gav mig rysningar och glädjetårar, som vanligt - hon är ju helt otrolig. den glädjen, kämparglöden och talangen, om jag ens hade hälften. så mycket som de tränar och så mycket tid som de lägger ner på sin idrott - jag förstår verkligen att det är äkta glädje de visar när de sätter ett nypp personbästa eller tar en ny seger - det måste vara fantastiskt. och jag beundrar verkligen tjejerna som springer 10000 meter. liksom, vinnaren igår sprang på under 32 minuter vilket för mig är helt omänskling. sedan att de gör det på en bana, runtruntrunt inne på stadion i den hettan - det gör att iallafll min tid skulle öka betydligt på en endaste gång - de har min fulla beundran!

14:15 var den utsatta tiden för sjukamparnas avslutande 800 meterslopp - då skulle jag precis hinna se det innan jag sprang iväg till bussen 14:27. men nejnej, de skulle starta i tre olika heat, med klüft i det sista med start 14:36 - jag blev så arg! väl på bussen letade jag frenetiskt igenom mobilens radiofrekvenser för att hitta p4, och jag höll på att jubla när jag hittade rätt - innan jag kom på att jag satt på en buss full med folk och de inte hade följt mitt kämpande och än mindre skulle förstå vad jag pysslade med. guld till carolina, och jag är glad över att det inte var spännande för då hade jag inte kunnat hålla mig. jag skulle till sundbyberg, löthallen närmare bestämt för att titta på sääbbääs match. väl på plats såg jag en del välbekanta ansikten och insåg att aik stod för motståndet - kul.  oavgjort 2-2 och en väldigt glad sebastian. snälla som de var fick jag lift hem och så var dagens aktivitet slut.

vid middagsbordet satt mamma och tyckte synd om mig, för att jag hade gått och lagt mig tidigt igårkväll och blivit väckt av telefonen. jag var helt oförstående, vadå väckt av telefonen? både mot&bror sa att min telefon hade ringt runt elva igår och jag checkade i samtalslistan - inkommet samtal av malin, och jag hade svarat. jag minns inte ett strunt av det, inte alls. vad är det som händer med mig och min mobil på nätterna mellan lördag och söndag? det här var liksom andra veckan i rad!

24/8 FREDAG

jobbajobbajobbajobba! jovisst, idag började slavgörat nere i källaren på mors jobb. 6000 kuvert skulle stämplas med hälften blå stämpel och hälften röd. motivet: en "planeten"-logga. sedan skulle en frågefolder pressas ner i det exakt lika stora kuvertet med röd stämpel, för att detta sedan skulle läggas ner i det blåstämplade tillsammans med sex st a4-papper i nummerföljd. mycket roligt vill jag lova. jag var inte ensam, onej. min gudmors son oscar, (min gudbror?), var med och slavade tillsamman med mig. vi fick mycket ont i fötter nackar och fingrar - men trösten är en bra lön för ett sådant simpelt jobb. hittills har vi lyckats prestera ca 500 färdiga kit, men alla kuvert är färdigstämplade - fortsättning följer!

efter nio timmars arbete begav jag mig bort mot en av mina fristäder - natuilus i hammarby sjöstad - älskaälska! jag jobbar ju fortfarande med lårfan och avstod därför från handbollen och umgicks istället med löpbandet, mycket trevligt! när jag ändå var där lekte jag runt lite på övriga avdelningar också, men jag var fruktansvärt trött måste jag säga!

det är den tjugofjärde, bara fyra månader kvar till julafton! och jag har inte börjat skolan ännu - det änns, i nuläget inte som att den här terminen kommer att bli så lång. fyra månader, minus helger, minus de dagar som är kvar till att jag börjar, minus de dagar vi har av jullovet innan julafton och minus höstlov. någon dag ska jag sätta migner och räkna ut hur många dagar det blir kvar, så att vi kan börja vår nedräkning redan på första skoldagen! på tal om lov, jag och pappi ska på semester på höstlovet ryktas det om, men mer än så vet jag inte. fortsättning följer, även här!

23/8 TORSDAG

ohyes, dagen har varit skön, skön som fan! upp och äta frukost och sedan iväg till la gym för massor med skonsamheter för mitt stackars lår, som jag för tillfället blir väldigt ledsen på! bastu och lite sådant inna jag vaknade upp ur min drömvärld och fick lite bråttom till tåget. somnade på tvärbanan och missade både gullmarsplan och liljeholmen - hej alvik! en riktig rusch på tunnelbanan och i linjebytet för att komma hem till sääbbää och ääntligen få se desperate housewivesavsnittet - det rätta den här gången! sedan hemresa på en buss som var svettig som fan och lite tidsfördriv framför datorn innan jag och far skulle ha cyklat tillbaka till solna för lite thaimat. eftersom att vädret viade regn så bytte vi fordon till bilen och missade lite extramotion. maten var god och vi hade trevligt, och jag är såå mätt!

ett glädjeämne; jag har lyckats fixa msn live på min egen dator. så fantastiskt skönt att slippa det himla verision ett eller vad det var, man blev ju skogstokig! nu är alla mina bilder, musik och dokument med mera påväg över också - jag blir ju bara så fruktansvärt lycklig!

22/8 ONSDAG

dagen började med en joggingtur för att behandla mitt stackars lår litegranna, men det blev icke bättre - till min stora besvikelse. detta ledde till ett samtal till tränare anders och en ledig kväll. in till staden stockholm för en date med mauwlin. vi gick och rotade lite överallt, åt någon form av lunch, gickgickgick&gick ännu mer, rotade lite mera, fyndade lite, kom billigt undan, fikade, gick lite till - och vips hade det gått sju timmar; helt otroligt! vi hade så förskräckligt ont i fötterna och jag höll på att avlida totalt, men det var det värt! jag hade en mycket onyttig dag. sådana där dagar som jag bara har med malin, jag är aldrig så onyttig som när jag är med henne! nu får det bli skärpning här tror jag. vi var bland annat på vårt muffinscafé och köpte med oss hem till våra stackars utsvulta familjer och sedan gjorde vi sveriges rusch till wayne's för att äta morotskaka - nyttigt värre liksom? herrejisses vad mycket pengar vi la ut på mat och fika idag - mer än på kläder för min del, och det var ju liksom det vi skulle ha. detta berodde ju dock till stor del på att jag upptäckte att jag var råpank. några få hundra var det jag hade att leka med när jag skulle inhandla saker för betydligt mer än så. ett telefonsamtal till mamma med lite mindre trevliga tonarter förklarade att hon var skyldig mig en del, men att hon vägrade betala för att vi inte hade fått mina mobilräkningar från pappi ännu - komplicerat värre och jag blir lidande, perfekt!

mitt hår är väldigt tråkigt har jag upptäckt. det är livlöst, tråkigt, helfel och allmänt äckligt - vad ska jag göra med det? implulshandlingen att klippa av rubbet har jag lyckats hålla mig ifrån än så länge - men det är ju ganska nära nu måste jag erkänna. en färgning; totalomvänding brunt kanske? någon ovanlig klippning? kanske rentav permanenta krull?! jag vet inte, jag känner att det är dags att göra någonting iallafall, men jag är nog för feg för det. mitt hår har ju liksom sett nästan likadant ut jämt, om vi bortser från den där bruna toningen som blev en färgning och mina två luggklippningar. snart kommer dock solblekningen ge mig en fin utväxt - och jag vill verkligen inte stå ut med den en vinter till - då småller det!

21/8 TISDAG

helt otroligt vanlig dag. innehållet kan sumeras kortast till besök hos sjukgymnasten, sova på soffan, tid i solen på balkongen, träning och besök hos mauwlin. ingenting revolutionerande och ingenting roligt att skriva om, förutom möjligtvis att jag har dragit på mig en sträckning som jag inte alls tycker om.

jag måste bara berätta om en sak som hände pålägret en natt, eller ja jag upptäckte det ju inte förrän dagen efteråt. jag skulle ringa ett samtal och öppnade min samtalslista och sån att jag hade ringt "danne asp" 00.45 samma natt. då sov ju jag liksom, och jag tar för givet att alla andra i laget gjorde det också och att jag inte har blivit drabbad av ett busstreck. tyvärr kunde jag inte se hur långt samtalet var, eftersom att jag hade ringt efter det och man bara kan se senaste. grejen är att han inte fanns i min samtalslista innan, och eftersom att jag låg med mobilen i sängen finns möjligheten att jag kan ha tryckt lite med axeln eller ha legat på den eller så. men då måste jag ha låst upp knapplåset, öppnat kontaktlistan, leta ner till "d" och trycka på ring. visst kan det hända, men min mor tror att jag har gjort det i sömnen, och isåfall undrar jag för det första; vad fasen drömde jag? och för det andra; sa jag någonting? hjälp liksom..

20/8 MÅNDAG

helvetet är över! ett glädjande utrop, och gud så skönt! i fredags åkte vi iväg på ännu ett träningsläger. vi hade blivit varnade om att det skulle bli tufft och att vi skulle behöva ladda upp med mycket vätska, mat och sömn - men inte trodde vi att det skulle bli såhär brutalt, nio pass på mindre än två dygn, inte gjorde jag det iaf!!

dag ett, fredag
vi kom fram och hade kommit in i vår skolsal runt sex på kvällen och blev då meddelae att vi skulle vara ombytta och klara för löpning och ha med ocss kläder för handboll utanför hallen om tjugo minuter. snabbt ombyte och ompackning och ut. vi sprang fel när vi skulle springa till spåret och fick en extratur och sedan startade helgen med 2,3 km jägarmarch följt av 2,3 km i eget, hyffsat temp. promenad tillbaka till hallen och nittio minuter handboll. duscha, äta mat som var lite underlig för att vara ett träningsläger, promenad till coop och fördriva tid i vårt klassrum. jag slocknade direkt medan övriga körde chip-chippong och typ dog.

dag två, lördag
väckning av sandra, som skulle ha ansvar för att vi var i tid hela helgen, klockan sex. trötta och sega som tusan upp för löpning uppe i spåret. uppvärmning en km och sedan 6,9 km löpning - mumsmums. sedan gick vi och åt frukost och efter det slockande vi på våra madrasser. upp igen för nittio minuter handboll inklusive en helvtimmes cirkelträning, kulkul! duscha, lunch och sedan skulle vi spela träningsmatch mot enköping. ingen match för mig. istället blev jag utskickad i det mysiga löpspåret under uppvärmningen i 45 minuter och blev sedan placerad i sekretariatet där jag och helena skötte oss mycket bra, speciellt med att starta och stoppa klockan - score! seger med 35-19 och bra spel flickor! på kvällen skulle de nyinkomna i a-laget nollas, bland dessa fem stycken från vårat gäng. sandra, linn, natta, ina och lee skulle tillsammans med a-lagets nyförvärv uppträda inför klubben utklädda till spice girls, fast till andra låtar. alla var mycket bra och mycket skratt blev det. fler bilder och filmer kommer...

 

dag tre, söndag
mycket trötta, mycket ont, mycket sega och stela - väckning klockan sex för ännu mer löpning. uppvärmning en km och sedan 4,6 km i högt tempo med starter var trettionde sekund. jag dog efteråt och skakade som ett asplöv innan vi kom ner till frukosten. sova på läktaren och sedan handboll. direkt efter det gick vi ut på fotbollsplanen för styrkefys med mattias mattson, mums. det var ju inte alls jobbigt nejdå. speciellt inte axelrotationerna när jag var dum nog att fylla min extra stora vattenflaska. duscha, lunch och ännu mera sova på läktaren innan siiiista träningen!knappt vakna kom vi ut på planen och anders bad oss hämta handdukarna, vadå liksom? vi skulle spela minihandboll, krypandes på knä och med ögonbindlar. en i laget fick dock stå bakom målet och dirigera sitt lag bestående av ytterligare tre spelare - mycketmycketmycket roligt! klassen, det här kan ni se fram emot när jag ska leda lektion någongång! sedan vanlig handboll och efter det lite mer handdukshandboll, då med ett mycket roat a-lag på läktarna. duscha, packa, äta och vänta på bussen - hejdå enköping!

jo, det var otroligt jobbigt, och nej jag har aldrig varit så trött utan att ha dygnat. när jag träffade pappa på parkeringen utanför sl-hallen skämtade han med mig, men jag var så trött att jag inte orkade skratta utan började gråta istället - höjden utav utmattning? folk spydde och grät sista dagen och hade blod i ögonen - slutkörda? trots allt jobbigt har det funnits roliga saker också ska ni veta! till att börja med; nollans vurpa på träningen. han skulle in och visa någonting och snubblade på något vis och ramlade ner på golvet och rullade runt i något liknade en kullerbytta och upp igen med kommentaren "nu vet jag hur det känns att vara paulina!". vi dog av skratt, verkligen på riktigt! sedan gjorde pollan skäl för det uttalande och snubblade både i trappan upp på läktaren och på madrassmålet på doppbollen - tröttheten gjorde sådanahär saker ännu roligare! mycket skratt var det också på nollninguppträdandena, fruktansvärt roligt! mindre roligt var det då när anders meddelade att måndagen, det som vi hade sett fram emot som en efterlängtad vilodag, skulle innehålla löpning - minst fem kilometer! kul vilodag, kul att jag är så dum att jag plågar min kropp med att göra det också.

17/8 FREDAG

jag har spelat handboll! okej, spela handboll är kanske inte rätt benämning på det jag gjorde, men jag var med och lekte lite boll iallafall. i tisdags, efter mycket roliga sprintintervaller, fick jag vara med och passa lite och sedan skjuta lite utifrån över täck - herrejävlar vad jag var dålig! inte ett enda skott letade sig in bakom elli, starkt! men oj vilket glädjerus ändå! onsdagens träning bjöd på lite mer aktivitet då det var mer kantövningar utean kroppskontakt, vilket är det jag har fått undvika dessa två träningar. första skottet gick praktiskt tagen i väggen på motsatt långsida, men efter det blev det lite bättre iallafall, och tack gode gud för det! jag är sågladsågladsåglad! såsom jag har kämpat och drömt om att få vara med igen - äntligen!

igår ägnade jag tid åt att träffa lite vänner, vilket jag inte har gjort på sista tiden. först åkte jag och min mauwlin in till stan och åt muffins och drack chailatte - thanks god for that! det var precis vad jag behövde kände jag! efter stress och lite så hamnade jag hemma hos sebbe för att titta på ett missat desperate housewivesavsnitt. på grund av lite bristande kommunikation laddade vi ner fel avsnitt och allt blev pannkaka, så vi spaar det till en annan gång! istället gick jag över till mauwlin när sebbe gick på träning, och vi hade det trevligt och mycket mysroligt som vanligt - det är liksom oslagbart!

14/8 TISDAG

sen sist har det i stort sett handlat om en sak - träning. vi var på träningsläger under helgen, fredag-söndag, i karlskrona. i en, till en början, svettig buss begav vi, juniorer och damer, oss bortbortbort från sl-hallen i fredgas eftermiddag. efter en och en halv timme stannade vi i nyköping för nittio minuter hndboll följt utav stressdusch på en kvart och middag i bussen. nu började den lång vägen till blekinge. tiden fördrevs mestadels med the holiday på den lilla tvn och sovande för min del innan vi var framme strax efter ett på natten. vandrarhemmet vi bodde på hade varit ett mentalsjukhus en gång i tiden, vilket skrämde upp en del. vi från aik har ju varit med om det förr, minns steg ett i piteå'05. natten överlevses, trots att sängen skakade och ranglade till varenda gång jag eller linn i sängen under rörde oss. upp tidigt och äta frukost och sedan hallträning, promenad tillbaka och lunch innan vi åkte till boda borg och lekte allihopa. vårt lag hade en minst sagt tuff start och fick vänta i en timme och femton minuter på vår första stämpel. trots detta en tredjeplant - relativt starkt. det fanns fyllesvin där, svensexa liksom, och vi tyckte inte om dem alls! sedan bussen tillbaka, middag och lagmöte/övningar med mycket skratt innan vi somnade gott i våra rangliga sängar. morgonpiggt som få gick vi upp för frukost och matchtaggning dagen efter. jag var "materialare" med tanke på ryggen och var ytterst trött på bänken när matchen var slut och vi skulle titta på när damerna mötte hästös nittioettpojkar - vilka vi tyckte var väldigt stora för att vara nittioettor, eller iallafall långa! städa rummen, lunch och bussen hem vid två. somnade gjorde vi nästan alla på en endaste gång, och sedan tittade vi på borat, och sen sov jag lite till. när vi, efter en äckligt seg kö vid södertälje, kom till sl-hallen runt nio var äventyret slut för denna gång. jag måste medge att det var det roligaste träningsläger jag har varit på hittills, och möjligen också ett av de mer slappa, nästa helg blir det värre!

8/8 ONSDAG

dagen bjöd oss på väder som innebar en upplevelse innehållande blixt, dunder och väldiga mängder med regn! ett perfekt väder för att springa, eller? intervaller och mina ben dogdogdog - de är totalslut! det ärju nästan regel på att titta på film när vädret är som det var idag. nu ska vi se - vad har vi för roliga filmer hemma? jippi, harry potter! men varför inte liksom? en stoor kopp latte, ett mysigt täcke, en underbar katt, ett pissväder och en harry potter-film, kan det bli bättre? knappast hurru.

kvällen tillbringades i mitt nya hem - sl-hallen. damerna hade träningsmatch på schemat, så vi sex som inte skulle spela fick träna själva. jag körde min styrka medan resterande var ute och sprang runt om midsommarkransen med omnejd. eftersom att hallen var upptagen fik jag hålla till ute i korridoren och i samlingsrummet. varmt? nej fan heller - det var som en bastu och vi alla rann av svett, både aktiva och icke sådana. jag flyttade ut och ställde mig utanför istället, och blev där lite av en sevärdhet där jag stod med mina balansövningar när publiken droppade in. sedan satt vi och tittade på matchen. jag och juulija dog på läktaren och sedan skyndade vi bort mot tunnelbanan där jag höll på att somn och hamna i mörby. dagnes riktiga skratt fick jag tackvare nyheten om att spårvägens nittioettor ska ta vår plats i junior-dm då vi är i nogre. för er som inte ver det så är spårvägens nittioettor sveriges bästa lag... näst efter bolton kanske.

7/8 TISDAG

sl-hallen <3 igår var jag tillbaka igen, mitt andra hem! (eller det är svårt att rangordna hemmen egentligen.. skolan, björnstigen och sl-hallen är aktuella. jag börjar fundera på  om det är 1; skolan 2; sl-hallen 3;björnstigen rentutav?) ingen handboll, nejnej, men massor med egen styrka och stabilitet och möte med massor med söttrevliga människor och känslan av att vara påväg tillbaka på rikgit! jag var så glad och så lycklig! och dofterna; klister, plast, bollar, svett och vikterna som luktar ladugård - mumsimuuums! efteråt var jag dötrött och döstel och höll på att missa att gå av tunnelbanan. väl hemma var det totaltomt och jag ringde mammi - de var hos marie. jag duschade och gick ner dit och fick grillmat, preciis vad jag behövde då! sedan gick vi hem och jag däckade i sängen runt halv elva, så går det ibland!

imorse gick jag upp och sprang - jag har kommit fram till att jag väldigt gärna vill ha min kondition tillbaka nuu! den hem och sova lite mera och vårt nya kylskåp kom. lite sol, massor med vindruvor och nu bort till sl-hallen,  PUUSS!

5/8 SÖNDAG

yesterday; hej mauwlin och taggning till tusen! mat, kläder, hår, kläderkläderkläder, smink och hej vad vi hade roligt! lite american pie 2 och en tripp till katten som malin vaktar hann vi med också. det shottades blouisar för fulla muggar och heeello full like a kastrull! precis lagom och helt perfekt innan vi trippade till sebastian och la party! sötfolk och trevligttrevligt tills folk blev allderles för goda vänner med alkoholen och det spårade lite för mycket! men roligt - ja fööööööfan!

today; vakna vid tio och rusa ut i den älskade och åter otroligt älskade solen! några timmar på gården och sedan hem för ombyte och cykelfärd mot ursivik. nono, inte trevlig löpning idag. everything was wrong! skorna kändes som att de vägde flera kilo styck och var i storlk fyrtiofem, alla shorts var borta och bara äckeltightsen som åker upp fanns, värmevärmevärme och inget vatten - bra jossis! väl i mål kolaps på gräsmattan i skuggan i tio min innan flera försök till att låsa upp cykeln med hemnyckeln gjordes. en vinglig resa hem och jag cyklade på pappi som fick fixa min cykel så att den inte låter som ett ilsket fågelbo längre. nu är det fixafixa och vänta på mauwlin för vidare färd mot täby och födelsedagsmiddag à la edith - grattis sötis! heeello täby!

4/8 LÖRDAG

igår började jag med att springa litegranna. sedan träffade jag min mauwlin. vi strosade runt i staden stockholm ett bra tag. det inhandlades saker, vissa på rea - andra inte. så att säga; vi "motionerade taxi-plonkan". en träningsväska och ett par sötelisöta skor kom jag hem med. vi åt svårätna wraps och sen stresstress för att hinna till bion. ciao bella såg vi. premiärdag och väldigt tomt i salongen, &jag lyckades peka ut ett par klassvänner. vi vet inte riktigt om vi tycker om filmen; vi skrattade väldigt mycket, men det var mest för att det var så fjantigt. det var jobbigt att se för att det var så fjantigt ibland - men jo, den var ganska gullig faktiskt. sedan gick vi lite mer på stan, och begav oss senare hem till mig och grilade hamburgare i vår nya bordsgrill, om det nu heter så? gottgott, men oj vad mätta vi fortfarande var efter wrapsen. enligt min önskan parkerade vi oss framför tvn och såg saved, och sedan vr det hejdå malin och hej sängen. jag gick och la mig halv tio ungefär med anledning av den tidiga uppgång som väntade dagen efter.

idag gick jag upp 7:30 - vilket man inte bör göra på sommarlovet tror jag. jag åkte till sl-hallen för att titta träning och förbereda mig mentalt för min come back. snälla tränare startade upp med bip-test, och sen lite blandat smått&gott. två timmar satt jag och tittade och det var nästan så att ryggen dog - jag är orolig för hur det ska bli när jag ska sitta hela dagarna i skolan sen, det är ju då jag har mest ont liksom. sen hem och äta, läsa lite i älskningsboken och ut&springa. för säkerhets skull skjutsade mamma till och från ursvik idag, och det behövdes. femman på tid hade jag bestämt mig för - och jag dog. mitt mål var blygsamt, trettio minuter. men mer kunde jag inte förvänta mig i dagens läge. när jag kom i mål på 26 visste jag inte vad jag skulle tro riktigt, men nöjd - ja så in åt helvete! förut var det benen som var jobbigast under löpningar, nu är det både och - väldigt ovanlig känsla..

2/8 TORSDAG

ojsantjolahoppsansvejsan - en slappardag à la total! jag har bara sovit, läst, tittat på tv och läst ännu mer. jag är så inne i min bok så det är ju något helt otroligt - den är bara för bra! rachel's holiday heter den och den rekomenderas starkt, den är så ofantligt mysig - och med en stor latte till blir det hela ovärderligt. well, jag har faktiskt gjort lite nytta för mig idag också; promenerat för att få ordning på ryggen och lagat middag åt la familia. sedan skulle jag träffa mauwlin, men det blev ingenting av - mest beroende på att jag är för lat för mitt eget bästa på kvällarna tror jag! bättre lycka nästa gång!

nu är det tjugofem dagar kvar av sommarlovet. tjugofem dagar, det är liksom inte så mycket alls. just nu skulle jag inte ha någonting emot att börja redan på måndag - men jag vet att längtan efter ledighet kommer att uppenbara sig när det riktiga skolarbetet kommer igång och tar knäcken på mig igen. jag skulle vilja att man kapade sommarlovet typ här och fick längre jullov istället. jag skulle må massor med bra av att få ett längre break runt jul också tror jag. jullovet är ju bara två veckor, lite drygt kanske och det är liksom för lite! av dessa dryga två eckor går en vecka åt till familjeträffar, släktfikan, helgdagar och annat obligatoriskt. loven är ju liksom en chans till att rehablitera och ta tillvara på våra stackars sociala liv som blir så lidande under terminerna. eller ja, jag kan ju bara tala för mig själv iochförsig, men jag tror inte jag är ensam om att känna mig otillräcklig under terminerna när skolarbete och träning prioriteras högt som fasen. men jag ska försöka hitta ett system för att kunna underhålla alla fyra grupper; skola, handboll, vänner och, sist men inte minst det som jag brukar prioritera lägst och därmed inte hinna med och gå in i väggen av att inte hinna med, mig själv.

1/8 ONSDAG

sääbbää är hemma! yes, jag är så otroligt uppdaterad, det har han ju varit i tre dagar nu, men vi sågs först igår. jag fick en sötgullig present (tacktacktack!), vi splade kubb och förlorade stort och sedan åkte vi mot hedvig. när vi kom dit var allt öppet och vi smög in och valde att busa lite innan vi beblandade oss med de andra barnen på övervåningen. en keps kstades upp utan märkbar reaktion och de hörde inte våra steg. så när frustartionen över att inte bli upptäckta blev för stor blev det en skrämselattack istället. efter lite hejhej, kramkram och tjaffs med can promenerade vi till max, för ovanlighetens skull. där dog vi av olika anledningar och när kosan styrdes mot hedvigs hem igen ansåg jag att det var dags förmig att runda av och ta bussarna hem. pusspuss!

sjukgymnastik på morgonen och lite koller med mathias och så. jag vill inte hoppas på för mycket och jag vet inte om jag själv tycker att det känns som att det är för tidigt - men på måndag blir det handboll! förutsättningarna är att jag kan springa mer innan dess och inte har ont, vilket jag har fått nu. jag har knappt haft ont på hela sommaren, och nu när jag får veta att min väntan ska ta slut om fem dagar kommer någon konsigt, diffus, brännande smärta på en punkt till vänster om det som egentligen är mitt onda ställe - mycket oroväckande!  på grund av detta är det inte den glädjeexplosion som man kan vänta sig iochmed det här beskedet, men det är bara för att jag inte vill bli besviken. är jag glad och jättetaggad innerst inne? så in åt helvete!



 


RSS 2.0