27/2 ONSDAG

kryssningen var trevlig. men jag och mamma är inget kryssningsfolk, speciellt inte under sportlovet. det var småungar överallt, verkligen överallt. och de skrek heela tiden - och jag hatar det. jag ville verkligen bara slå dem, de små jävlarna. vi gjorde dock det bästa av situationen. middagen på enda barnfria reastaurangen var nog bland det bästa - dock smakade vinet något helt otroligt konstigt - och jag var inte den enda som tyckte det.. efter middagen hängde vi nere på i en av barerna, drack drinkar och hängde med i kareoken, vi bangade dock själva sjungandet. morgonen började vi med "tropisk frukost" bestående av en jäkla massa frukt och mousserande - vilken start på dagen! vad skulle vi göra då? ingen aning, ingen av oss var speciellt taggad på någon spa-behandling eller så, och då är det ju liksom inte värt pengarna. så ropar de ut i högtalarna att det börjar bingo om tio min, vi tittar på varandra och säger  "va fan, det är klart vi ska spela bingo när vi är på kryssning!". icke att jag sitter och spelar bingo med pensionärerna utan en drink dock. utan vinst blev vi och vi tog en lång tur i tax-freen. lunchen hade vi bokat på buffén. maaassor med mat, och obegränsat med dricka. när jag satte kurs mot vinkranarna tittar mamma på mig och säger att jag ta mig fan är alkoholist. nejnej, men gratis är gott! allt, och verkligen allt jag har druckit under resan har varit alkohol - känn på den ni! tror ni jag känner mig uttorkad? en aning kanske. och med tanke på det var kanske inte löpningen på 1,1 mil inte det mest genomtänkte jag gjort - det kändes verkligen som att jag skulle gå sönder, och min svett luktade alkohol - mums! nu har jag hyffsat ont i huvudet och vill bara krypa ner och titta på film med någon - men här är det tomt..  om jag bara kunde ta mig i kragen och ringa någon INNAN klockan blir elva liksom - bra jossis.. katten får duga - puss!

26/2 TISDAG

jag drömmer om det varje natt, tänker på det säkert 100 gånger varje dag och önskar kring det varje gång klockan visar två lika. jag vet att jag inte borde, att jag borde glömma och gå vidare - men det går inte, jag har slutat försöka nu. men samtidigt vor det kanske det bästa. alla råder mig att sluta, att släppa, glömma och gå vidare - men jag vill inte. jag undrar vad som krävs för att jag ska förstå. jag vet ju nästan innerst inne hur det ligger till, men jag vill inte se. jag lever hellre i min fantasivärld. om jag skulle se mig själv utifrån skulle jag nog skratta och tycka att jag var riktigt dum som lät mig behandlas så, men samtidigt har jag hoppet kvar, även om det är mycketmycket litet.

ont i händerna har jag, också. på gårdagens träning var vi fem personer - härligt liksom. det innebar en mycket intensiv träning och således även en väldigt frekvens i passningarna - vi vilade liksom aldrig. det resulterade i att majoriteten fick ordentliga klisterblåsor. jag fick blåsor på alla högerhandens fingertoppar, vilka såsmåningom sprack och började blöda. hur ont har jag nu? jätteont. jag kan ju knappt göra någonting. jag gör allt enbart med vänster hand - tvätta håret var ganska kul, och att klä på sig. jag har fingeravtryckssensor på min dator, vilken läser av mitt fingeravtryck för att jag ska kunna logga in. tror ni den funkar nu? nej, absolut inte. tillslut kom jag på att det finns en lösenordsinloggning också, men det tog sin lilla tid. och att skriva på datorn - shit. jag kommer vara kung på att skriva bara med vänster när det här är slut!

ikväll åker jag och mamma på kryssning med birka paradise, och vi kommer hem på onsdag - ses då <3

24/2 SÖNDAG

jag har bara sån lust att brinna av riktigt ordentligt på otrevliga människor. och då menar jag verkligen brinna av - jag tål det inte. ännu värre är det när nära och kära är otrevliga, opålitliga, jävliga och gör en sådär besviken. hur svårt kan det vara liksom? jag fattar verkligen inte. hur fungerar vissa människor egentligen? det är liksom inte en person som ska känna sig träffad nu - utan en handfull. en handfull aktuella just nu alltså. vad är det här med att ignorera folk och inte hälsa? att inte säga hejdå? att vara kort och otrevlig? att ljuga? att göra livet surt för sina vänner? att svika människor som man betyder något för? självklart, är det befogat är det en helt annan sak - men jag ser verkligen ingen anledning? någon rolig spela-svårfångad-katt-och-råtta-lek kanske? rädda sitt eget skinn? jag vet faktiskt inte - men lackar gör jag. jag har sagt det förr och jag säger det igen - jag litar inte på människor.

i anknytning till ett sådant, mindre uppskattande inlägg, måste jag ju också tillägga att alla inte är sådana. det finns ju hur många guldklimpar som helst. de som gör att man skrattar och ler dagarna igenom, ligger vaken och inte kan somna om nätterna för att man bara vill ligga och minnas. de som vänder ledsamhet till lycka, de som bara får vardagen att vara rolig, de som alltid finns där och de som man delar saker och minnen med. det är de som är värda uppmärksamhet egentligen, inte de som beter sig tvärt emot. varför blir det inte så då? jag vet faktiskt inte. men det finns ju en kategori människor till; de som får en upp på toppen och sedan ner i djupet om vartannat. de som får hjärtat att göra volter av lycka och nästa dag får samma hjärta att sjunka långt ner i magen. den kategorin är ju egentligen värst - samtidigt som man mår bra av dem mår man också dåligt - de blir lite av ett beroende, och viljan att vända dem till guldklimpssidan blir till ett begär. att släppa dem går inte, det är en omöjlighet. de flesta som är riktigt viktiga för mig tillhör nog den här kategorin. om det sedan beror på humörsvägningar, brist på engagemang, schizofreni eller ren klumpighet från personen i frågan vet jag inte. jag vet dock att jag är väldigt känslig och tar åt mig precis allt och gärna tolkar det negativt också - och jag jobbar på det, men det är svårt. liksom, jag litar inte på människor.

23/2 LÖRDAG

och det är lov! jag lever nu efter den reklamplansch för oboy som jag såg på väg hem från träningen i tisdags; "sovmorgon, täcke, tofflor och macka ...och toppa med oboy". livet är underbart ibland. idag har jag knappt gjort någonting alls - bara varit ledig! efter frukosten gick jag och la mig igen, och läste min braiga bok, innan jag somnade om. runt ett gick jag upp för andra gången. då satte jag mig bredvid mammis vid datorn och vi bokade vår lilla kryssning. på tisdag åker vi med birka paradise tur och retur mariehamn, hemma runt fyra på onsdag - det ska bli så mysigt! sen gick vi ut och gick. vi promenerade till mörby centrum för att köpa lite prylar, och lite mat, innan vi gick hem igen. jag var ute och sprang också - jag hatar motvind! nu sitter jag och samlar kraft för att klä på mig och ta bussen till mauwlin. vi ska äta middag där, hon jag veronica och jenny - mysigt värre. flickorna är nu borta och handlar, lite spännnade och se vad jag får betala för..

inte vet jag vad jag ska sätta på mig heller. en svart tröja har jag kommit fram till, men sen då? svarta byxor? jeans? eller vadå liksom? och mina skor gick sönder igårkväll när jag skulle hem från hedvig - ja, samma par som gick sönder förra lördagen när vi skulle till micki, fast nu var det den andra skon. så jag vet inte heller vad jag ska ha för skor på mig. och frisyr, smink - vad är det? jag orkar inte - naturell kväll? tjaa, den som lever får se helt enkelt!

21/2 TORSDAG

trött, trötttöttrött, verkligen jättetrött. jag orkar inte der hela min väg till träningen igen, men jag kan säga att den innehöll en den för tidiga bussar och sju helvetes massa löpning - köttigaste sträckan; solna centrum - tallbacka med träningsbag, jacka och hela skiten. efter det, knyta om skorna, ta av jackan och ut och löp med laget - jag dog, så fan att jag gjorde. styrka och sedan handboll - massor med löpning. först kontringar och sedan 35 min match utan avkast. och bra gick det inte heller. torsdagsträningar betyder träning utan klister - verkligen inte något som passar mig, jag missbrukar ju klister! och halt som fan är det. alltså varken kontroll på fötter eller händer - då går det inte så jäkla bra. och en sak till har jag att klaga på vad det gäller tallbacka - kanderna. de är ju minimala! jag prenumererar på övertramp - hur små steg måste jag ta liksom? efteråt låg jag ner ett bra tag - innan jag klädde på mig och gick och la mig igen. mina fötter gjorde ont, jag har hört att det är vanligt att man får skavsår av nya skor. nu vill jag bara sova - verkligen jättegärna. men, vi har ju matteprov imorgon. kan jag det jag ska kunna? neeeej. var beror det på då, att jag inte har pluggat? neeej. det beror på att jag är dum och ett jävla djur och verkligen inte fattar. känns som att jag har gett upp redan och går och lägger mig utan att ens titta på mitt berg med böcker och papper.

micki var här idag, lilla söt. jag sa redan innan att jag skulle plugga, och hon sa att hon hade sin stickning.pluggade jag något alls? neeej. bra jossis, bra att du tar ansvar för dina studier, myndig som du är och allt - mycket bra. nej vi pratade, vi hade mycket att prata om. och sen lagade vi mat. eller ja, kokade pasta och värmde köttfärssås i mikron - det är väl också matlagning?

en dag kvar till lover - stå uuuuut!


20/2 ONSDAG

enhetscirkel, andraderivata, kvotregel, kedjeregel, produktregel, naturliga logaritmer, talet e, sinus, cosiunus, tangens, areasats, trigonometridifferentialekvation, inflexionspunkt, konkavitet, newton-raphsons metod och gud vet vad! är det meningen att jag ska kunna detta? till på fredag? jo tjena säger jag då! jag är inte smart, ni kan inte begära detta utav mig! naa, aktiviteten har väl inte varit den högsta på mattelektionerna - så jag kanske får skylla mig själv. men tro det eller ej, jag har faktiskt försökt med det här hela veckan, på min fritid! inom vissa områden tyckte jag att jag kunde lösa lite grejer, men det var ju fel när jag kikade i facit, och på andra delar är jag heelt lost. det äckligaste är den faktiska trenden vad det gäller mina mattebetyg. jag har a-, b- och c-kurserna avslutade och har fått mvg, vg och nu sist g - dags för ig? det verkar ju inte mycket bättre. nu är klockan snart halv tolv, och imorgon har jag ingen tid efter skolan - önska mig lycka till säger jag bara. och javisstja, jag har annat att göra också. eller vad sägs som 16 sidor genteknik till fredag, samma dag som matten, eller ett muntligt föredrag på engelska till imorgon, som jag inte ens har börjat på? fuck it.

klagohumör? ja, det blir lätt så ibland. men min nedåtgående trend har vänt lite tycker jag - idag var jag mycket gladare! kan ju kanske bero på att veckan har vänt, det är nu kortare tid till nästa helg än till föregående - det är positivt! och en handbollsträning närmar sig! jag har ju bara två sådana i veckan nu, måndag och torsdag - och som jag längtar till dem! det blir så mycket roligare då, när man har längtat halva veckan på att få träna handboll igen - jag är som ett litet barn på julafton, varje träning. inatt drömde jag ju till och med att det var handbollsträning, tallbacka och allt som hör till - men vissa sidospår, mihihi!

nu ska jag gå och lägga mig och läsa. biologi? matte? så faan heller, jag saknar min egenvalda bok; flickan som lekte med elden. pusspuss!

19/2 TISDAG

det känns som att det har gått för långt när jag är stolt, riktigt stolt, när jag har varit i skolan en hel dag alla lektioner. så ska det inte vara. jag har dessutom bara suttit av lektionerna, i princip. på matten sov jag till och med. det är något med det där kalssrummet, man sover så bra. efter den sovstunden behövde jag mer energi för att ens kunna fundera att vara kvar på franskan. jag och fredrik köpte en smörgås och gick upp och väntade. det kom ingen, varken lärare eller andra elever - lektionen var inställd. så går det om man skolkar lektionen innan, tji fick vi. och betalat en smörgås i onödan hade jag gjort också.

vi ska välja projektarbete nu. och då menar jag nu! jag fick papprena idag och ska ha dem klara till imorgon... vad ska jag välja? jag har tittat igenom de olika teman vi får välja på, och det är ju inte så att man gör frivolter direkt. hör här liksom: undersökning av kackerlacka i terrarium, tvålframställning, skolans arbetsmiljö mm.. känns som att någon har en sömnlös natt framför sig. någon som vill vara min testkanin i ett "super size me-projekt" ? usch vad jag inte vill det här!

och jag måste tillägga en sak; de dagar då jag inte är på topp, de är inte roliga för någon utav oss - varken er eller mig. men det blir ju inte mycket bättre av att ni lackar på mig, det är ju inte direkt så att jag stör när jag sitter och trycker i mitt hörn och bara vill bort&dö - eller? men snart är det lov, och då ska jag rehaba mentalt och bli en bra människa och klasskramrat igen! <3

" - jag skiter väl om majsen jag äter har levt fritt eller i en jävla bur?!"
" - erik, vill du inte ha frigående majs?"

18/2 MÅNDAG

en dålig dag har alla - men idag har jag en riktigt jävla fucking dålig dag. en sådan där dag som jag verkar pernumerera på nu för tiden. allting fungerar väl fram till frukosten, eller ja det som skulle blivit frukosten. allt är slut - både brödet och yoghurten, och ett ynka äpple hade vi bara i fruktväg. då bröt helvetet lös; utan frukost fungerar inte jag - fråga mina klasskamrater. då går jag för att packa iordning idrottsväskan. det gick bra fram tills det att jag upptäckte att mina handbollsskor ofinns. bingo, jag glömde de i hallen i torsdags - scooore! ännu gladare. rafsar ner allt annat, plockar ihop böckerna - ja, jag hade faktiskt tänkt ansträninga mig lite den här sista veckan innan lovet, tillskillnad från de tidigare veckorna den här terminen. så kommer jag ut i hallen och ska ta på mig skorna. när vi skulle ut i lördags pajade dragkedjan på mina älsklingsstövlar, så jag tog upp ett par andra och sätter på mig dem - två min tills bussen ska gå. tror ni inte att den dragkedjan pajar också? klick säger det och så står jag med hela draggrejen i handen. skoalternativ när det är några plusgrader? mina fuläckelinte-behöver-vara-rädd-om-stövlar. ont gör de också, speciellt med mitt skavsår. skit jävla fan och svordomarna flög när jag sprang ut. såg bussen gå, fortsatte löpa för att hinna med tunnelbanan. "8 vagnar" - det kan gå ju! tar upp plånboken och visstja - jag har ju inget jävla fucking busskort! det lämnade ju mig i lördags. as! nu kommer tårarna, av ilska. jag skulle ju verkligen styra upp den här veckan. nejnej, jag gick hem till mamma igen. hon tröstade, sa att hon skulle lämna in alla mina fyra par skor som är obrukbara till skomakaren redan idag, kramade lite till och frågade om jag inte skulle ta pengar till en remsa då? nejnej, jag ska inte till skolan - jag vägrar. jävla äckel! jag kan ju alltid försöka ta tag i matten hemifrån - prov på fredag och jag hade inga rätt på diagnosen - måste fixa g.. sen är det ju träning ikväll, måste fixa skor ju. mamma kramar bara och påmminner om att sjukanmäla så att jag får giltig frånvaro iaf - sådan samlar jag på den här terminen - vad fan har hänt? jag kollade sammanlägd närvaro under alla tidigare terminer på dagy, jag har som minst runt 85% närvaro tror jag att det var, nu har jag, bara som exempel, 47% i engelska och 50% i franska, vilket kommer sjunka idag..vill inte! snart lov.


RSS 2.0