SIMINTERVALLER?!

Gårdagens träning blev åter igen handbollslös, på grund av basket i vår hall. Surt. Alternativa träningen den här veckan var simning, närmare bestämt simintervaller. Jag tror att det skrämde skiten ur folk - vi var nämligen hela fem personer närvarande plus två tränare - starkt! Så fasligt jobbigt var det inte - mer fokus på att se Mie bemäskta sin nyfunna höjdskräck och hoppa från trean. Efter det var det social kväll på tupin, vi juniorer bangade det. Dricka med tränarna står inte så högt på önskelistan - och efter träning, vad är det här?

Nu står det familjeutflykt på schemat. Mor haffade mig när jag var på vääg ut genom dörren för en löptur. Obligatorisk närvaro hette det - jo tjena! Vi ska till uppsala tydligen, och ikväll ska vi fira far som fyllde år förra lördagen. Jag får kämpa om jag ska få in min löpning där emellan känner jag. Efter middagen går det massor med film på tv - skräck har jag hört. Alltså efterlyser jag sällskap till detta: vem som helst, var som helst. Nästan. Kom igen nu!

DOWN DOWN DOWN

Nu för tiden känns det som att det som tidigare klassades som personliga svackor istället har blivit vardag, och till följd av det har det ursprungliga vardagstillståndet blivit ytterst sällsynta ljusglimtar. Jag vet dock mycket väl när det är dömt att gå uppåt och nedåt, för det mesta. Handbollen får mig så gott som alltid på gott humör, träning över huvud taget faktiskt. Då släpper jag allt. Just därför känns det lite pissigt att mamma skyller den här nedgången på för mycket träning - känns ju inte som att jag vill dra ner på den då? Jag mår som sämst när jag tänker på skolan, eller framtiden. Då siter paniken och ångesten långt upp i halsen - jag räcker inte till och alla ork, energi och lust försvinner. Så känner jag allt som oftast även då jag kommer till skolan, där blir jag ju liksom påmind om det hela tiden. Planen är då att sitta av tiden och sedan åka hem igen - bäst om ingen ens pratar med mig, med risk för en känslomässig kolaps och gråtanfall. I skolan finns det dock en räddning - Johan. Jag behöver det, allting. Jag mår bra av dig.

Som sagt skyller mor på träningen. Hon vill att jag ska dra ner drastiskt, alternativt äta dubbelt så mycket - hon tror att jag äter för lite. Det tror inte jag. Eller ja, lite kanske, men inte så att det ska kunna orsaka allt det här - och jag jobbar på det. Det som skrämmer mig lite är att tillochmed handbollen blev för mycket igår. Allt kändes överväldigande, för mycket och för stort. Kroppen skakade och klumpen i halsen växte. För en gångs skull lyssnade jag på kroppen och gick av - jag tror att den ville mig något. Efer att ha suttit och tittat på merparten av träningen fick jag dåligt samvete och gick iväg till nautilus och körde slut på mig - då mådde jag bra.


JAG DRÖMDE KONSTIGT INATT

det är mornar som dessa man börjar bli lite små religös och funderar över om det finns någon övre makt som faktiskt står på ens sida. Att ställa om klockan och få en extra timme just den här morgonen uppskattas väldigt mycket! Jag menar; hur ofta går jag upp kvart över sex på en söndag? Typ en gång per år. Vad är oddsen att man får en extra timme just då? Helt otroligt. Inte för att jag är pigg och det känns som att det är dags att gå upp - men jag är glad att det inte är för en timme sen! Anledningen? B-damsmatch. Anledningen till att matchen börjar nio på morgonen? Innebandyhelvetet har bokat hallen senar. Idioter!

AMARYLLISAR

Högskoleprovet, underbar start på lovet. Not. Så här tidigt har jag inte varit uppe på väldigt länge! Låt mig påminna er om att min tidigaste morgon i skolan är 9:35. Nu har jag äntligen hittat en lämplig karta, så att jag vet var på universitetet jag ska - det känns ju lite bättre iallafall. Ska lägga in en film i ipoden för alla pauser också. Lunch är även bra att ha, och några äpplen kanske. Sjukt otaggad.

Igår var vi inte heller så taggade. Första halvlek var inte kul alls, och jobbigt var det. Det kändes som på köttarfysen, när hanna höll mig om midjan och jag skulle springa - så fort gick det. Jag gick av första halvlek med en nolla i målprotokollet, trots att jag spelat på vänster. Bra! Då blir man ju ännu mer pepp på en halvlek på högerkanten, men där hände det grejer! Vi började ha lite roligt - och jag hade väldigt roligt; det är rätt bra jobbat att göra fem mål från högerkanter på en halvlek - faktiskt. Bra jossis! Tilläggas bör väl också att vi vann med 31-12 - fortfarande obesegrade!

Sen ville jag inte åka hem, jag orkade inte helt enkelt. Synd att jag inte hade något val, och att vi har fått amaryllisarna som vi ska sälja; 100 kronor styck - någon som vill ha en fin julblomma? Jag cyklade med alla på styret hela vägen hem - det var inte så jätteroligt.


JAG ÄR BÄTTRE ÄN DINA ANDRA

Hur kommer det sig att det luktar gamla sura träningskläder både i badrummet och i mitt rum? Har jag glömt någonting någonstans? Det är lite äckligt måste jag säga. Igår blev det mer svett! Basketen tog vår hall, så vi hade löpning och fys - köttarfys, alltså brottning, kamp och köttiga övningar helt enkelt. Jag och hanna hade roligt - jag har ett blåmärke som ser ut som ett sugmärke, jag tänker på hanna när jag ser det. Tihi!

Ännu mer svett idag! Vi har match ni vet. Traditionsenligt: middag hos mig först! Hanna och micki kommer om tio min cirkus - man ändrar inte på ett vinnande lag, inte heller vinnande rutiner! Galet viktigt! Jag har hört rykten (läst i en viss frökens blogg) att en skiva har lyckats brännas till ikväll. Jag tyckte om innebandyskivan, och om jag förstått det hela rätt kommer jag inte att uppskatta detta nybrända tillskott i vårt lag - illa. Jag var inne i brors rum och letade gamla skivor, typ 03/04 - det tyckte jag var roligt.

Tilläggas bör även att jag skrattade hysteriskt åt mickis kommentar till föregående inlägg - verkligen magkrampsskratt! Nu måste jag gå och torka sabbes strumpor, vilka jag alltid har på match och hittade blöta på torkstället för en stund. Sen tror jag att jag måste titta till matlagningen - mina gäster kommer ju snart! Kom igen gnaget - kom igen gnaget!

ATT VILJA FÖRSVINNA

Det vände i söndags, och började gå bra igen - trodde jag ja! Träningarna den här veckan har gått så mycket bättre än tidigare, bättre än på väldigt lång tid faktiskt. Laguttagning till a-laget på söndag idag; jag är petad. Varför blir det så? Och än mer; varför just nu? Jag behöver verkligen inte det här. Det mesta är verkligen botten ändå. PMS kallas det. Och nej, jag blir inte arg och irriterad - jag blir närmast deprimerad och gråter mest hela tiden. Jag hittade en väldigt träffande beskrivning på en länk från vårdguiden: "En del hamnar i ett depressionsliknande tillstånd veckan före mens med känslor av meningslöshet, utanförskap och hopplöshet. Det är också vanligt med oro och ångest eller aggressioner som är så starka att kvinnan hamnar i konflikter som hon normalt skulle undvika." No shit liksom. Meningslöshet, utanförskap, hopplöshet och depressionsliknande tillstånd - tur att det bara är var fjärde vecka, annars hade det ju varit jobbigt.. Idag var jag riktigt stolt över att jag lyckades få mig själv att åka till skolan. Uppsvällning är en annan grej. Min värsta fiende just nu, hormonet gestagen, gör att vätska ansamlas lite här och var - det är ju alltis skoj att gå upp i vikt liksom. Prima.

De hade lite "bra tips" på sidan jag hittade. Det här tyckte jag var ganska komiskt: "Försök se det positiva som PMS faktiskt kan föra med sig. Om du har svårt att visa ilska i vanliga fall vågar du kanske säga ifrån nu, om du förtränger känslor resten av månaden kommer de upp till ytan nu så att du kan bearbeta dem. ". Humor, verkligen. Jag har då inte svårt att visa ilska i vanliga fall, och om jag tar tag i någonting över huvud taget nu så börjar jag gråta. Tack för tipset!


MÅLREKORD

Visst är det konstig att de matcherna man är mest otaggad på blir bäst? Jag ville inte alls spela idag, funderade på att skylla på någon mesig åkomma och ligga hemma under täcket och tycka synd om mig själv istället. Men icke! Det blev risgrynsgröt till lunch, och cykeln till solnahallen. Där möttes jag först av glada hejarrop - det visade sig senare att utan mig hade de inte haft några avbytare. Där möttes jag även av daniel, lite otippat. han satt på den blå bänken, allderles ensam - stackarn. De skulle också ha match, och han berättade att han inte gjort mål på hela säsongen, den sopan! Tihi! I Karros bil åkte jag. Där spelades glada kasettband och vi liksom skakade fram på något vis. I bilen satte vi upp mål för hur många mål var och en skulle göra. jag har aldrig någonsin gjort fler än tre mål på en match, så jag slog på stort och sa fem. Efter första halvlek var jag lite orolig - jag hade gjort ett. Kändes då som ett lite väl hurtigt mål. I andra halvlek kom jag upp i sex, och mitt personliga målrekord i en match skrivs nu om till sju, helt galet. En ökning med
133%. Status efter tredje matchdagen i rad, och cirkus hundrade dagen utan vila i sträck, varav dagens match spelades non stop: riktigt ont i magen, krampaktigt liksom. Benen är kraftlösa och i behov av vila. Bränn- och blåmärkena är oräknebara. Taggning inför morgondagens beep-test i skolan: noll.

Glad blev jag dock när jag fick klartecken att låna med mig min nya lyckomatchtröja från b-damerna! Det innebär att numera kan jag ha nummer två även i juniorlage - hipphipp! Jag har lyckats med det omöjliga: att få samma nummer i alla tre lagen! Att den här tröjan är väldigt slimmad är i och för sig väldigt roligt, men amanda sa att jag såg biffig ut i den! Mohaha! Och det kanske gav mig ett psykologiskt övertag idag; ingen kom förbi mig på hela matchen!

TYP DÅLIGT?

Förslag på nytt namn till kursen projektarbete A; ångesthantering A. Jag mår verkligen dåligt av mitt projektarbete. Jag blir påmind om det hela tiden, och känner mig sjukt stressad. det känns verkligen som att det är för mycket och att jag aldrig kommer att klara det! Jag drömmer om det på nätterna. Jag drömmer att jag ska hinna till massa saker, viktiga saker, men att jag alltid kommer för sent med flera timmar för att jag sitter med projektet. Jag drömmer att det här arbetet bara växer och växer - vilket det gör - och tar över hela mitt liv. Utbrändhet nästa? Jag känner mig näst intill handlingsförlamad, bara sitter/ligger och stirrar rakt ut med en gråtklump i halsen och vill bara att det ska vara över. Jag tänkte åka till biblioteket idag för att komma någon vart, hitta lite värda böcker, men det är tydligen stängt på söndagar. Och så ska jag prata med kommunen, och författaren till första utgåvan, och jag måste fixa det där med bilderna, och kolla rättigheter, och för att inte tala om att skriva all skit. Det är som sagt planerat till 150 - 200 sidor. Jag vill dö. Hhur taggad jag är på b-lagsmatchen just nu? Inte ett smack. Samling om en timme och femtio min. Lunch om en timme. Jag kanske borde cykla till samlingen för att få i mig lite friskluft och energi? Vad äter man till lunch när man behöver energi, inte är hungrig och känner sig oförtjänt av och nästintill rädd för mat? Jag vet inte. Kul liv. Krama mig.

MIN VÄN FJODOR

Igår var det matchdag - juniormatch! Jag tycker att de matcherna är så sanslöst roliga, helt underbart. Seger igen! 7-20 borta mot åkersberga - sånt mår man bra av! Uppladdningen var också kanon; middag i mitt hem med sällskap av hanna. Vi tänkte även på allt, allt måste vara perfekt när det är match; håruppsättningar, strumpor, trosor, undertröjor, sporttoppar, uppvärmningsritualer, promenader, skor med mera. Skrockfulla och plågade av tvångstankar? Sällan!... Något som gjorde mig extra glad under matchen var att jag äntligen gjorde mål även från högerkanten - det behövde jag. Det känns lite motigt där ute just nu - jag känner mig riktigt dålig faktiskt! Och med tanke på att jag bara får spela högerkant i a-laget, mjo, jag måste få det att lossna. Tack för det målet, det betydde mycket!

Idag var det också matchdag - a-lagsmatch. Glädjeämnet från gårdagen var som bortblåst, och att en av desas bästa spelare spelade mot mig gjorde inte saken bättre. Från att vara supertaggad och glad över att få spela från start till att byta ut mig själv efter tio min - jag vet inte när det hände sist. Usch vad jag kände mig hemskt dålig! Fyrtio minuter speltid totalt ändå - och det kändes lite bättre sen, men det går inte bra just där just nu. Vi torskade, stort. Onödigt stort. Bussresan hem från örebro blev tung. Över lag tillbringades resorna med att få slut på bokeländet - brott och straff. 22 sidor kvar.. Med endast en lite yoghurt och en banan i magen efter matchen blev även cykelturen hem från solna en tung upplevelse.

Imorgon är det matchdag igen - b-damsmatch. Vi ska till uppsala, och ja, jag är medveten om att jag inte uppskattade det där med tre matchdagar i rad förra veckan - men jag känner att matchträning är något jag behöver nu - verkligen. Sovmorgon imorgon dock - och lunch hemma, det känns ju guld. Samling halv två i solna - jämför det med morgonens halv tio, då jag skulle laga lunch att ta med tills dess, så förstår ni vad jag menar. Jag har även insett att nästa helg kommer innebära uppsttigning runt halv sju, både lördag och söndag - alltså ska jag nu njuta av min obegränsade sömn. Godnatt!

TVÅ BLÖTA DJUR

Mysig start på dagen; mor joinade mig till frukost. Nu för tiden gör jag iordning allt i köket och kryer sedan upp i soffan och slötittar på nyhetsmorgon. Det är inte jätteintressant, egentligen, men det känns bra att få lite koll på vad som händer i alla fall - och soffan är skönare än köksstolen! Som sagt, idag fick jag dessutom sällskap, och vi lyssnade på regnsmattret mot rutan. Det var härligt fram till det att jag kom på att jag skulle cykla till skolan i det där.. Det var blött, kallt och svinigt. Dessutom blev jag omkörd av johan. När jag ropade väntade han snällt dock. När vi kom in i skolan stirrade alla på oss, och det droppade från våra kläder - vi såg ut som två blöta djur helt enkelt.

Andra lektionen innehöll ett kemiprov. Det var kallt. Kallaste klassrummet i skolan, och där satt vi i genomblöta kläder - känns som att någon ville förbanna oss med en förkylning. Provet gick ganska bra - extremt bra med tanke på att jag ägnat ungefär en timme åt att plugga. Tiden var för knapp dock, och jag hann inte med riktigt i slutet - det var surt. Sedan skulle vi hem igen. Fram till johans hem var det bara kallt och blåsigt - när jag fortsatte min resa ensam började det regna igen - kul.

MEST DÅLIG

Motivationen för plugg finns bara inte. Jag vet att det går när jag väl börjar, jag vet att jag behöver det och att jag kommer må ruskigt bra när jag är klar - men jag gör det inte! Lite tv här, lite dator där, en stund med mamma i köket och lite sudoku + korsord - vad händer? Kemiprov imorgon liksom, jag inte pluggat. Visserligen har jag skött mig under terminens gång, gjort läxor och repeterat och sådant shit, så det kan bli min räddning. Men hallå - vakna! Det här är en viktig kurs för mig! Både innehållsmässigt och betygsmässigt. Ett mvg går att nå om jag kämpar satan, ett g vore förödande - ett vg är enligt planen. Jag har ju chansen att höja mig, jag vet att jag kan det - varför gör jag det inte då? Jag kommer ju så ångra mig när jag står där i sommar och missar intagningen med någon tiondel i snittet. Idiot.

ETT UPPVAKNANDE

Idag såg jag en klasskompis till mig stå och prata med en vän. Ingenting särskillt med det. Jag tittade på henne, sådär som man gör när man ser någon som är "en vän till en vän", man kollar läget liksom. Hon såg helt normal ut, rätt söt - ingenting konstigt alls. Precis över byxlinningen där bak hade hon de välbekanta lovehandelsen - vilket inte alls är något konsitg. Jag tänkte först någonting i stil med "åh, äntligen någon som ser ut som jag, en vanlig mänsklig!". Automatiskt för jag bak handen för att klappa lite på mina egna - men de finns inte där! Jag hajade till på riktigt och undrade vad som var fel, innan jag insåg det; de är borta! Visst har jag hört att min omgivning sett en förändring, en del har till och med låtit oroliga, men jag har inte tagit det på allvar alls - sådant säger man ju bara! När jag kom hem idag och på riktigt konstaterade att jag ser väldigt annorlunda ut nu mot vad jag gjorde för ett halvår sedan var det en blandad känsla. Glädje, javisst! Men även lite rädsla - hur kunde det hända så mycket utan att jag på riktigt har märkt det? Det är som bekant vanligt att de närmaste inte ser när man förändras - växer på längden, håret växer, ökar eller minskar i vikt, man vänjer sig ju om man ses i stort sett varje dag - men att man själv inte märker något? Är det dags att vakna då? Visst, jag ser och lever med mig själv varje dag också - men det är ju ändå jag liksom, förstår ni vart jag vill komma?

HANDBOLL?

Först juniormatch mot sorunda - hemmapremiär! Vårt musikprojekt var inte klart - men vi hittade en skiva i hallen - tillhörande ett annat AIK-lag måntro? Vi vann, och jag kände mig inte alls bra - skärpning till fredag. Då besöker vi åkersberga! Jag säger bara det; vi är obesegrade!

Efter det var det träning med damerna - vad händer där liksom? Sen när räckte det inte med match? Jag har ont i ryggen. Men det gick mycket bättre på träningen än matchen, så jag var glad att jag åkte dit. Tio min emellan dessa två, och olika hallar - inte att leka med! Skönt med sovmorgon imorgon - eller? Mamma behöver hjälp med storhandling på maxi - avfärd senast nio. Kul i jul. Men johan har lovat mig massage i skolan, så jag kommer nog kravla mig ur sängen ändå!

VILODAGAR

Igår; mental vilodag. Jag kände att jag, trots allt, behövde en vända på nautilus. Det blir ju helt klart mindre tid där nu än förra året, då vi numera kör fler träningar, fler matcher och dessutom kör vi fys med laget varje träning. Hur det än är så behöver jag åka dit för min egen skull - det är så avslappnande. På tema avslappning tog jag även en promenad med mor, en ganska rask sådan. Efter det var det soffan som gällde. Soffanmed tv-repriser och handboll! Senare matlagning och besök av becka. Efter fotbollen blev det en tidig sänggång.

Idag; fysik vilodag. Den "riktiga" vilodagen kom idag. Men hur mycket vila är det att sitta med skolarbete mest hela dagen? Jag tog tag i den försenade kemirapporten - och jag löste det! Jag hade tänkt be om hjälp, men innan jag fick tag på någon hade jag klarat det själv - va glad jag blev! Sedan hade jag prioriteringsproblem. mindre läxor till måndag, tisdag, onsdag, kemiprovet på torsdag eller laborationsrapporten i fysik till nästa måndag? Dumt nog valde jag den senare. Motiveringen var att den är det som behöver längst sammanhängande tid - vilket jag bara hade idag och tisdag till. Det känns som att tisdagen kommer vigas åt kemin?

Vi har försökt komponera ihop en uppvärmningsskiva till hemmapremiären imorgon, micki och jag. Vi blev dock inte klara - vilket svider lite. På något sätt ska vi lösa det - schlager på uppvärmningen håller inte helt enkelt! Det som upptog min/vår tid istället var filmen på fyran: se upp för dårarna. Oj vad jag tyckte om den! Jag kan inte sätta fingret på vad det var, men jag gillade den! Den var rätt förutsägbar i och för sig, men det är alltid kul att känna igen sig i miljöerna - vilket jag gjorde då jag upptäckte att det var mycket ifrån solna. MATCH IMORGON!

ÄNTLIGEN SLUT PÅ MATCHMARATONET

Äntligen är juniorpremiären avklarad! efter massor med meck med tåg hit och dit, vagnbyten och promenad i haninge hittade vi faktiskt hallen. Då vi inte själva hade några avbytare hade vi förstärkning av olivia och anna från nittiotvåorna, och något typ nyförvärv. Mina ben ville dö på uppvärmningen, och jag var helt klart orolig för om jag skulle orka. Mycket speltid är alltid kul - och såhär taggad har jag inte varit på hela säsongen! Vi hade ett försprång på sex mål, tappade det till ett överläge på ett - och sedan skärpte vi oss och vann med fyra - så bäst! På juniormatcherna är det liksom press på ett bra sätt. Pressen där handlar om att kämpa allt för att vinna, där är jag verkligen en del av laget. Pressen med damerna handlar mer om att visa att jag förtjänar att bli uttagen till matchen, och förtjänar lite tid på planen. Matchvana är det jag behöver - och matchvana får jag! Jag vill bara poängtera att jag har spelat alla a-, b- och juniorlagsmatcher hittills, det trodde jag verkligen inte! Tagga för hemmapremiären med juniorerna på måndag; råsta park 18:45 mot sorunda!

Ipoden är hemma! Den är jättesöt och vacker, och bror fick hem sin idag också - en orange. Min är finare, men de är vackra tillsammans! Jag har dock inte lyckats synka den till datorn ännu. Den tjatar om någon ny version av itunes, men jag har inte tillräckligt mycket minne på hårddisken - jag tror jag behöver hjälp med min dator.

Laborationsrapporten ska in om 23 minuter. Det känns som att jag bangar den. Kom nämligen på att alla mina uträkningar är fel - kul. Jag känner mig även otroligt stressad över mitt projektarbete - eventuellt är jag påväg mot en vägg - fånga upp mig. Ni får även ge mig ryggmassage. Efter matcher - med mycket speltid - tre dagar i rad, och orientering igår, mår den inte alls bra - hjälp!

P.S Jag har ett märke efter min egen hand på låret. Jag slog mig själv när jag missade en passning, vilket ledde till mål. Det är ett veckert avtryck, jag funderar på att tatuera in det. D.S

HÄLSMÄRTA OCH SÖMNPROBLEM

Inatt sov jag typ nada. Jag vaknade hela tiden, låg och snurrade och kunde absolut inte sova - trots att jag var jättetrött. När mor och bror gick upp vid sju gav jag upp och joinade dem. Planen var att äta frukost för att sedan sova två timmar till på soffan. Jag somnade inte. Det beror nog delvis på mina megaköttiga skavsår på hälarna - det är som att någon har tagit en tugga av dem! Det dunkar i dem och svider och stretar - kul med match ikväll!

Snart ska jag in till stan och träffa micki! vi ska chilla lite, och sen fixa lilla ipoden min. Jag blev så glad när jag läste hennes blogg igår - om låten jag förknippar med henne. MIhihi! Don't want no short dick men! (http://tjugofyrasju.blogg.se). Som sagt, juniormatch mot borta mot haningen ikväll - älskade seriepremiär! wish us luck!

FÖR DET ÄR SKÖNT ATT VINNA

A-lagsmatch. Det är ju matchvecka, så att säga! Idag var det dags för a-laget. Jag blir lika glad varje gång jag får vara med, och idag fick jag mer speltid än vanligt - och det gick bättre än vad det brukar göra! På rätt väg måntro? Seger mot tumba med 26-25, efter en väldigt nervös och frustrerande stund i slutet. Mycket folk på läktarna också - jättekul! Efter matchen stod hanna och amanda och väntade utanför - vad glad jag blev! Vi pratade, och tiden gick, och jag kom hem sent som vanligt. Nu är jag mer än trött och ska gå och inte sängen - efter de obligatoriska sidorna i brott och straff (den måste väl vara slut snart?!)

B-lagsmatchen igår skippar jag att skriva om.


HÖSTEN ÄR VACKER

Ett ömmande knä och ett underben med en annan sorts smärta - va roligt. Botemedelt heter promenader, hoppas jag! Både igår och idag var jag ute och knatade i skogen på morgonen - ruggigt skönt! Det är fyrafem grader, dimmigt och bara jättemycket höst - jag älskar det! Färgerna, dofterna och den där speciella känslan i luften, det finns nog ingenting bättre! Knät blir bättre, men inte underbenet. Det gör liksom on om jag spänner upp foten, för att inte tala om när jag trycker på det - gosh! Hoppas det inte gör ont när jag springer, då blir det en jobbig match idag...

B-damsmatch ja. Verkligen roligt! Visst är det svårt att spela med folk man inte tränar med, men det blir tredje matchen nu, så det går bättre och bättre! Bra för självförtroendet mitt är det också. Här är det ingen som gnäller, alla är bara glada och peppande, även om det går dåligt. Mycket speltid blir det också, då vi spelar så gott som utan avbytare - jag har faktiskt inte koll på hur många vi är idag - men kul ska det bli! Lite tuffare motstånd än i söndags hörde jag rykten om dock - gamla elitseriespelare och så, vi får se! Vassunda är det iallafall - heja AIK!

HEJ BROR!

Forskardagarna idag. En föreläsning om universum och en om ordföljden i svenskan - gissa vilken jag uppskattade mest? Jag pratade med Johan innan jag gick och la mig igår. Då sa han att vi skulle på en föreläsning 12. Alltså låg jag och slöade i soffan efter frukost. Strax efter tio hör jag ett sms komma. Lite senare orkar jag resa mig för att läsa det. Från Johan: Vi ska på en föreläsning 11, samling halv! Fart det blev på mig! Tack för den liksom. Omplaneringen berodde på att grabbarna ville ha donken till lunch mellan föreläsningarna. Jag ville ha sushi med pappa - mums!

Nu sitter jag och kämpar med en laborationsrapport i kemi - jag förstår inte, på riktigt! Jag chansar lite, trots att det inte låter som en vettig lösning - men vad ska jag göra? Lämna in den utan lösning? Inte så bra. Jag vet inte hur många timmar jag har lagt ner på den här rapporten nu. Tack för att vi fick den uppflyttad till tisdag! Om någon har gjort den och har koll får ni ju mer än gärna hjälpa mig lite! Har även massor med annat att göra. Vad fick mig att tro att jag inte hade det och kunde chilla hela helgen? Eller nej, jag chillade inte - jag skötte hemmet! Det gör jag nu också. Mamma kom hem igår, men hon får inte lyfta, anstränga sig eller bli stressad på något vis. Jag vet inte om hon spelar lite på det där - men jag har fått ansvaret för verkligen allt här hemma. Maten visst, den sköter jag oftast i vanliga fall också. Men hallå, källsortering, tvätt, inhandbling av mat och typ ALLT annat också? Medan hon bara sitter. Vad händer liksom?

Jag har fått kännedom om att min bror har hittat in på min blogg. Jobbigt tänker ni, men jag har faktiskt inge hemligheter för honom - välkommen hit bror!


ÄNTLIGEN HEMMA

cykelturen till träningen blev stressad, och smärtsam för knät. intervallöpningen mest smärtsam - och jotack, matchen igår kändes av! styrekträningen var mest mentalt jobbig, och handbollen mest medioker. trotts detta har jag en matchfylld vecka att se fram emot! b-damsmatch onsdag, a-lagsmatch torsdag och juniormatch fredag. glöm inte orienteringen på torsdag heller!

hem kom jag aldrig, typ. fastnade med madde utanför hallen, och sen kom erik. kvart i elva skiljdes vi åt. innan jag åkte lånade jag maddes mobil och ringde mamma - de var tydligen i upplösningstillstånd här hemma. det märktes verkligen när jag kom hem - alla låg och sov. för övrigt; cykelturen hem var mest plågsam. fem grader och blåst är ingenting som klistriga och vantlösa händer tycker om.

SNART ÄR DU MIN

idag stannar jag i hemmet med ett ont knä - jag måste träna ikväll. jag känner även att skolarbetet behöver lite tid. okej, det är dåliga förklaringar, men jag känner att jag behöver det - på riktigt.

helt ofattbart. minns min ipod jag säljer? jag har dealat fram till 1500, om jag håller den till fredag - det är ju helt sjukt! det betyder att jag bara behöver lägga 345 själv för att få min nya älskling med 16 gb! på fredag klockan tre ska vi ses, och sedan är det tempo till apple store för att hinna innan matchen. vi gör ju ett nytt försök med juniorpremiären på fredag, you know. hur hittar man till söderbymalmshallen från pendeln?


NU BLIR JAG RÄDD

mitt vänstra knä gör ont. inte hela tiden, och inte när jag klämmer på det, utan när jag böjer, och framförallt belastar och böjer. jag tycker inte om det. att ha ont och vara skadad är verkligen det sista jag behöver - låt mig slippa!

telefonkontakten med mamma på sjukhuset är intensiv, hon ringer mest hela tiden - vilket även mormor och morfar gör, bara för att kolla liksom. mamma och jag pratade hundar idag. när jag sa, mest för att se hur hon skulle reagera, att jag ju faktiskt är arton och borde kunna köpa, sköta och betala för en hund själv blev hennes kommentar mest någonting om att det stämmer, men att jag gärna får fråga vad hon tycker innan jag köper en jättehund. jag vet inte alls vad det här betyder - fortsättning följer?!

jag har funderat på, ifall det skulle bli aktuellt, vilken hund som skulle passa. storleken är svår. motions- och aktiveringsbiten är jag inte rädd för egentligen, inte alls. jag skulle helt klart känna mig trygg med en lite större en, beskyddad liksom, och vid en framtida flytt hemifrån skulle det vara obetalbart. samtidigt: vid en flytt lär jag ju inte bo stort på något sätt, alltså funkar det inte med en större. någonstans mitt emellan kanske?

illamåendet och mattheten från matchen sitter kvar - fysikstudierna verkar utebli. men inte får jag väl ig av att hoppa över att räka uppgifterna en enda gång?

LEVER JAG?

nyss hemkommen från match med b-damerna borta mot almunge. utan avbytare. jag kände mig inte alls trött under matchen, kontigt nog, men nu kommer det. grejen med att spela non-stop är också att man inte dricker på hela matchen. det blir som intervaller i 60 min utan vatten - hur bra mår man av det? jag mår väldigt illa och känner mig svimmfärdig iallafall. domarna tyckte inte om mig; de dömde bort fem mål för övertramp - och det var INTE rätt, det var till och med motståndarlaget överens med oss om efter matchen. surt. surt känns det även att jag brände tre fria kontringar, på olika sätt sista tio, och ett bra kantläge - riktigt bra snackar vi då. tre godkända mål fick jag med mig - men om man lägger till de fem felaktigt bortdömda och de solklara kontingarna som måste sitta skulle det blivit elva - det hade varit någonting det!  men fem bortdömda, det är skandal.

nu ska jag inta soffliggande läge, lite lasange, repriser av grey's anatomy och desperate housewives - sådant som vi missar när vi tränar på bästa sändningstid - och så ska jag svepa ett antal flaskor vatten. jag känner mig skakig och vill spy. jag tror att en massage skulle göra gott, samt en värmekudde, eller flera. filt och katt tack! låg prioritet på fysikuppgifterna nu.

förresten, vi vann med 24 - 15. de dömde nog bort så mycket, både för mig och andra, för att göra det hela mer "spännande"


JAG HADE SOVSÄLLSKAP INATT

längelängelääänge har jag velat ha en hund, sen jag var tio ungefär. mor&far har alltid sagt nej, såklart, och jag fick "nöja mig" med en katt. swea är något av det bästa jag vet, det är inte det - hon är underbar! trots detta har jag fortfarande en längtan efter en hund - jag kan inte riktigt förklara det. de senaste månaderna har jag verkligen känt att jag har velat gå ut på hundpromenader så fort jag kommit hem och även tidigt på morgonen - jag lovar! idag tog jag tag i saken och lånade en hund. vi har ett par bekanta nere i södra bergshamra, min brors bästa vän och hans familj, och de har en hund. en lagott, lilla mitzy. jag tog med henne på en två och en halvtimmes rask promenad runt brunnsviken, med stopp för lek på några ställen. det känns så skönt att kunna gå med henne okopplad och veta att hon lyder precis allt jag säger, med ett undantag - ankor. eller ja, vattenfåglar kanske är ett mer korrekt ord. hon blir helt galen. då vi var nere vid vattnet tror jag att så gott som alla runt hela brunnsviken hörde mig skrika på henne - men det är väl charmigt..

mamma blev kvar på danderyds sjukhus inatt, som sagt, och det där med att sova ensam har jag börjat tycka vara jobbigt nu på senare tid. inatt fick jag dock sällskap; swea kom upp och sov med mig hela natten. det brukar hon inte göra, hon sover alltid hos mamma. hon brukar väcka mig och lägga sig över hela ansiktet och ha sig, så jag har alltid stängd dörr. inatt skötte hon sig riktigt bra och låg bredvid mig uppe vid huvudkudden istället. myspys!

de kommer ha kvar mamma i en till två dagar till. det är tydligen något brock på tarmen, jag vet inte vad det innebär mer än att hon opereras idag. jag har verkligen noll koll, det känns läskigt. hon svarar inte på mobilen, och det kan ju ha flera förklaringar, men jag får ju liksom inte kontakt och kan kolla läget - det skrämmer mig. under tiden får jag leka vuxen här hemma och sköta matlagning, disk, tvätt, städning och källsortering - i än större utsträckning än vanligt kanske jag ska säga, men idag var det en sak till - storhandling. vi hade planerat att dra en maxi idag, så allt var tomt här hemma. hur lätt är det att storhandla utan bil eller bärhjälp? jag åkte buss med tre kassar - och det var ingenting jag rekomenderar. inte heller att rusa igenom hela maxi på 10 min för att hinna med bussen och hinna hem till champions leauge-handbollen. det belv inga vantar och likande idag, det hanns inte med. snart ska jag kirra middag - en lasange tror jag att jag ska försöka mig på! lite sällskap här hemma under kvällen skulle uppskattas enormt!

MAMMA KOM HEM

middagen gick galant! inga större missöden, allt frid och fröjd.. där ljög jag, vi tabbade oss totalt. efter en dryg timmes prat om laget/lagen, spelarna och tränarna och typ allt rörande detta upptäcker vi att en av herrlagsspelarna sitter mindre än en halvmeter ifrån oss, och ja, han hade hört allt. dessutom brukar just han hoppa in som målvkat ibland på träningarna - vad är oddsen liksom? maten och stämningen var inte sämre för det - helbra faktiskt! det var en mycket värd kväll - resten av detaljerna får ni gissa er till!

nu är jag liksom ensam hemma - och jag gillar det inte! mamma kom hem precis innan jag skulle åka. hon spydde, gick dubbelvikt, svamlade något om njursten och åkte iväg till akuten. jag stod mest handfallen på ett ställe och beskådade det hela utan att säga någonting. nu ligger hon med dropp och smärtstillande under observation. lilla mamma. jag försökte få hit sällskap, men det gick inte så bra. jag har lovat att vara hemma, ifall hon behöver mig imorgon bitti eller så, annars hade jag nog inte suttit här nu! usch, jag ska krypa ner med katten snart. vad händer liksom, sen när är jag uppe såhär dags?

en ledig fredag, vad gör man? springer! eller ja, joggar iallafall - mystempo även kallat. ett varv runtt brunnsviken, och det var underbart! vägarna var täckta med alla vackra löv, luften luktade helt magiskt och himlen var klarblå - jag tror att jag ska ta mig en promenad runt samma slinga imorgon. jag tror att jag ska ta mig in till stan också, jag behöver vantar! och garn till en halsduk, alternativt en halsduk. sällskap runt lunchtid kanske?

ETT JÄKLA MECKANDE

ja, vi styr en middag - det blir nice! sen då? det där med att hitta något som passar alla i smaken är inte lätt! vi hade bestämt sushi, för att vi skulle fira amanda egentligen och hon gillar det vet vi, och elin har aldrig ätit det - hallå liksom, välkommen till stockholm! tihi! micki äter dock inte sushi, och sabbe lät inte så glad på det heller - så vi funderade om. libanesiskt! det är blandat som tusan, där hittar alla något - perfekt. då var det nästa steg; hitta ett ställe. sist jag var ute med vikkan och amanda gnällde de när vi hittade ställen där en huvudrätt kostade över hundra, så det perfekta stället jag och micki hittade, med cirkus tvåhundrafemtio per rätt, gick fetbort. kriterierna var alltså ett mysigt ställe med libanesisk mat och humana priser för fattiga och snåla studenter - huh?

idag satte jag mig och ringde och försökte boka bord enligt en prioriteringslista vi kirrade igår kväll. första stället hade en telefonsvarare där man skulle svara på tusen frågor, och så skulle de ringa tillbaka vid fyra - vad är det liksom? bra framförhållning man har när man kan meddela några timmar innan om vi fått bord eller inte. i och för sig - bra av oss att vara ute i så god tid..! tillslut spikades det där, på hoummus, iallafall - sex personer, då sabbe och vikkan hoppat av. sedan hoppar även madde och irre av - och jag får ringa till min kompis i receptionen igen och boka om till fyra personer. men nu jäklar! haha, vilket meck det är att styra en middag hurrni, nästa gång offrar vi någons hem - jag är så dålig på sådanthär! javisstja, födelsedagsbarnet, som i och för sig fyllde 12 juli, lämnade också återbud - nu kör vi tjejer! match på söndag!

JAG ORKAR INTE

äckliga nyheter möter mig i hallen när jag kommer dit för träning - spånga har lämnat wo, det blir ingen match imorgon. shit vad arg jag blev - vi var nästan berädda att låna ut en spelare till dem för att de skulle få ihop ett lag. två poäng och 10-0 i målskillnad, visst - men grymt snopet att missa seriepremiären. jag orkar inte. vi lackade lite och styrde en middag istället - alla var ju ändå uppbokade för match liksom. nu har jag ock micki suttit och pusslat med restauranger, priser och menyer i säkert en dryg timme - jag tror att vi har hittat rätt nu!

fem kilometer löpning, cykel till och från skolan och träningen hela veckan plus alla andra träningar i benen - i slutet av träningen idag ville jag avlida. mina ben var som betongklumpar. efter att ha stått och bollat runt på olika kombinationer och spel på en sida i cirkus en timme är inte benen så pigga på att ställa om till match och kontringslöpningar i vanliga fall - idag var det löjligt vad det gick långsamt och trögt. jag orkar inte.

det här projektarbetet kommer döda mig. jag känner det nu. alla har sagt det förut, men jag har tänkt positivt - jävligt dumt gjort. ofta jag kommer klara av att skriva en fucking jävla bok till april - rent tidsmässigt - samtidigt som allt annat som ska göras?! stora problem har jag med illustrationerna/fotona också. jag har mailat och satt upp lappar hos estetarna - ja till och med erbjudit dem pengar, men de vägrar. jag orkar inte. imorgon har jag projektmöte, och jag har typ ingenting att redovisa. kul i jul!

DET REGNAR UTANFÖR

nyss pratade jag med hanna, och diskuterade än det ena än det andra. bland annat det faktum att det kommer ner cirkus sex nya spelare idag, från bk söder. vi vill inte. visst, vi är verkligen få - men vi är ändå precis ett lag och vi kan låna upp nittiotvåorna om det krisar - vi vill inte ha en uppställning till! vi vet ju inte ens vilka positioner de spelar på, det kanske vlir totalt överbefolkat på någon plats - nu har vi en väldigt bra spridning över planen. sen pratade vi om matchen imorgon - herregud vad taggat! seriepremiär mot spånga - jag säger bara; råsta park 19:45. jag har taggat för den här matchen sen jag och micki satt och fyllde i våra kalendrar med matchdatum i slutet av juli - nu är det äntligen dags!

jag har fortfarande inte fått en egen matchtröja, och det är ett problem det här! i både a- och b-damerna har jag ryckt åt mig min sjutröja, men micki har ju stulit den av mig i juniorlaget. man vill ju ha samma nummer i alla lag! nu har jag 25, kvar från eken - helt värdelöst! hanna kom med en glad nyhet dock; hon har två av tröjorna jag kan tänka mig hemma hos sig - 18 och 22. vad ska jag välja? annars är nummer 2 en het kandidat, den verkar ju inte vara upptagen längre?

IPOD TILL SALU!

som vissa av er vet togs min mor livet av min älskade ipod när hon tvättade den under eken. visst fick jag en ny, men det är inte samma sak! helt annan färg och form och så vidare - vi hör inte ihop helt enkelt. nu har det kommit en ny variant av nanon - så lik min förra det kan bli! den ska jag investera in. ett problem bara: jag sitter här med en relativt ny och välskött ipod som jag måste sälja först! jag har skött den som om den vore min egen bebis - den har bott i en skyddsstumpa eller löpararmbandet hela tiden, men lite småskarp på baksidan är oundvikligt ändå - dock ingenting störande. den är röd, har 8 gb minne och är köpt i juni/juli. en tusenlapp hade jag tänkt mig, lite mer om ni vill ha med armbandet också - vilket är väldigt bra vill jag lova! det är bara att höra av sig för en deal!


EN VAXNING PÅ KÖPET

innan jag blir svettig har mina träningstights en tendens att vandra uppåt, för att till slut inte alls synas under t-shirten. detta tycker vi inte alls om, och därför använder jag vårt eminenta handbollsklister till att helt enkelt klistra fast tightsen. fantastiskt smart! idag blev det dock aldrig tillfälle att ta av dem efter träningen. istället åkte mjukisbyxorna på över dem, och hem på cykeln bar det. då det är höst numera är det även kallt. klister + kyla = stenhårt. det fick jag erfara när jag skulle ta av mig tightsen  - jag fick mig en vaxning helt enkelt. och nej, jag smetar inte klister innanför hela byxorna - även om det nästan vore värt att testa någon gång - jag sätter små duttar nängs med kanten bara.

hur kallt det än är, hur dimmigt det än må vara, hur mycket regnet än öser ner och hur mycket jag än tvingas cykla i det så älskar jag hösten. dofterna av blöta löv, svamp och brandtunna är gudomlig, för att inte tala om färgerna. och mysfaktorn! vårkänslor in my ass, det är på hösten kärlekskänslorna sprudlar som mest! hösten <3


RSS 2.0