23/10 TISDAG

mycket dålig star på dagen. allderles för lite sömn efter historiaplugget igår, dålig mottagning på radion i köket och gröten fick ätas ur mugg på grund av att ingen orkade anstränga sig och sätta på diskmaskinen igår. dåligt humör, massormassor - förlåt peter, jag är en dålig busskompis och granne! specialidrott, svenska, biologi, engelska, lunch, matte, historia, franska. den dagen kan få vem som helst att kasta in handduken. stod ut, ja visst gjorde jag det - men ont i huvudet hade jag i slutet, måde illa och villa bara sova. nono, femton minuter ställde jag klockan på när jag la mig på soffan för att sova. mycket skönt innan jag begav mig till träningen som i dvala. träna rehabhelvete, hem, pluuuuugg, desperate housewives. jag blir ju så glad att jag börjar gråta av den serien! tack gud för att den finns!

historiaprov idag. mina anteckningar och förberedelser, mer eftertraktade än vanligt tror jag? jag vägrade ren kopiering, ville man ha det fick man skriva av själv. det gick så långt så att någon blev riktigt arg på  mig och kallade mig snål, och några stal mitt papper och kopierade det ändå. då blev jag arg, på riktigt faktiskt, men jag är ju ganska dålig på att hålla mig, men ändå - kalla handen! jag plnerade att praktisera min ignorerande hämd även imorgon, men när den skyldige smyger fram och lägger en bixit på min bänk går det ju inte att vara arg - ni är så söta att ni gör mig gråtfärdig ibland pojkar!

6/10 LÖRDAG

tråktråktråktråkhelg. ingenting händer, varenda människa är osocial, massor med plugg och ingen handboll - hur kul är det liksom? fredagskvällen tillbringades i lätta backen utanför ip där jag sprang korta intervaller, och sedan hem för idolkväll. somnade i soffan runt tio och vaknad igen strax före tolv för att byta till sängen. idag var det matchdag. borta i tumba och jag kan ju inte säga att jag var taggad på att åka dit direkt. bråkat med mammi och rusat iväg till bussen och var jättearg. träffade fredrik på bussen - otippat, det var inte igår. efter det mötet satt jag hela resan ner till tumba sedan och tänkte tillbaka på våren, och allt roligt som hände då. vad fan hände med allt det? hur gick det till när allting bara tog slut över en natt. jag började titta lite i kalenderna min för att se efter och det är riktigt tragiskt. jag har inte träffat malinmauwlin sen skolan började, och viktor har jag inte träffat på nio veckor. det är ju helt sanslöst - jag saknar ju er! vad fan hände liksom? jag har lite smått försökt ta kontakt med olika parter lite då och då under de månader som gått - men det är klent med respons och om den över huvud taget finns så är det förskräckligt negativ, vad har jag gjort för fel?

min klass är så bra, speciellt på matte c. vi fick tillbaka proven från förra fredagen - två vg, resten g och ig - bra klassen! på kemin har vi lärt oss om endoterma och exoterma reaktioner i veckan. efter en tids genomgång kommer vi fram till att adam helt klart är en exoterm reaktion - en reaktion där det finns väldigt mycket överskottsenergi! det tycket fredrik var fel beskrivning: "han är ju ett helt jävla adhd-kraftverk - det bara sprutar energi!"

iallafall, mycketmycket skön segar mot tumba, guld till sanna och ina sista minuten. nu går jag ut och springer, jag har ingenting bättre för mig. ni kan ju höra av er om ni vill hitta på något ikväll?

2/10 TISDAG

så förbannat trött jag är på det här nu! att inte få vara skadefri - vad är problemet liksom? imorse var jag hos mammas axelspecialist på idrottskliniken för att få hjälp med min axel, och bli bra - trodde jag! det har ju bara gått liksom fyra veckor nu, det skulle ta en vecka - vad fan hände liksom? hon känner, klämmerböjer och drar i min stackars axel, och till slut säger hon att det mycket riktigt är en överansträgning, men att den beror på än det ena och än det andra som jag måste kirra innan det kan bli bra igen. träning för musklerna kring skulderbladet och rörlighetsträning, bra tänkte jag - kan jag börja spela typ på torsdag då? nono, om ytterligare fyra veckor. jag pallar seriöst inte, det är ju sjukt. om jag är tillbaka om fyra veckor har det då gått 9 månader sedan jag spelade min sista match - det är ju enormt mycket tid! först tog jag det ganska lugnt - jag är ju van liksom. men på vägen hem ringde mammi och frågade hur det hade gått, och naturligtvis brister allt då. jag var tvungen att stanna till hemma några minuter innan jag kunde fortsätta till skolan. om vi säger såhär, jag behövde tömma mig på tårar och rätta till sminket en aning bara. uruselt humör när jag kommer till skolan, och det märkte folk av. cj och jens tipsar mig genast om att ta en bixit för att bota mitt ilskna humör - de har börjat förstå att det där funkar nu. det är här det underbara inträffar, eller ja, efter kanske första lektionen. jag upptäcker att jag är jätteglad igen, en del beror säkerligen på bixiten, men min klass är wonderful - jag trivs så underbart bra med er och ni gör mig jätteglad, även när jag har nått botten. det är inte många som klarar det. ni ska ha allt guld för det <3

jag sänder även en tanke till alla tappra tvåor som orienterade igår. efter en bedrövlig bussresa nådde vi skavlöten där det krigades hårt! långa banan, 5,3 kilometer fågelvägen och 18 kontroller gick vi ut på. min, cjs och hannes resa, tillsammans med erik och fredrik kan jag bara sammanfatta med två ord, för min egen del alltså: PAIN och KÖTTA, för övrig två ord som jag använder flitigt just nu. mina ben dog, jättemycket dog de och jag blev fantastiskt glad över att möta peter i skogen och få en välbehövlig kram när det var som kämpigast. trotts en mycket bra inledning, eller ja, ända fram till kontroll 17, blev tiden en katastrof. vi snurrade runt där i minst 25 minuter efter 17, och det är inte någon överdrift på långa vägar. vi hittade en random kontroll med fel markering på och utan stämpla, och den sket vi ju i - men den var tydligen rätt. efter, ja, cirkus 25 min gav vi upp, tog 18 på noll sekunder och sprang i mål - helwete vad arga och besvikna vi var. alla andra hade ju fattat att de skulle strunta i 17 - men inte vi! mycket kall och trött resa hem och dusch + kolapps i soffan avslutade denna dag.

RSS 2.0