28/9 FREDAG

fy fabian vilken dag. dagen vi alla sett närma oss - med fruktan och fasan; dagen matteprov. delprov I matte c, man jublar ju liksom inte sådär jättemycket. redan i mitten av förra veckan börjades det pratas i klassen om att man skulle börja plugga - vilket är väldigt ovanligt för att vara nv06c ska ni veta. efter helgen möttes vi igen, utan att ha ägnat speciellt många miunter åt matematiken. min anledning: fredrik hade min miniräknare.. det blev onsdag; "okej, nu måse vi plugga", och det blev torsdag. då satte jag faktiskt igång. eller ja, jag öppnade boken efter en timmes dator och mat efter skolan. efter 45 min slängde jag boken i golvet och gick ut och sprang - då var det mörkt. intervaller i bergshamra skogen när det är typ natt - nej mer upphetsande saker att ägna sig åt kan jag verkligen komma på! tillexempel att bänka sig framför idol efter duschen och maten, att somna där i soffan och långsamt förflytta sig till sängen runt halv tio. vaknade fredag morgon vid sju och möttes vid frukosten av en hög med böcker - matte. hoppsan, dem hade jag glömt! frukost och sedan plugga i sängen - smart drag. mycket skönt att sluta ögonen och strunta i ekvationer, funktioner, derivata och kvarteringsregler. mycket mindre mysigt att senare gå upp vid kvart i nio och inse att det inte blir något mer pluggande. total pluggtid inför provet: max en timme, bra jobbat!

dagen förflöt och vi valde att genomlida den med följande plan: stå ut till lunch då det är pannkakor, sedan självmord. eller biologilärare torbjörn hade ett bättre förslag, att stoppa upp rölleka i näsan och få näsblod på provet. vi provade inte. va var glada tills att pannkakslunchen var över och matte stod näst på tur på schemat. jag var inte bra, verkligen inte, men det var iallafall bätte än delprov I i matte b - var det då johan ritade en segelbåt på sitt? efter matten hade vi svenska och diskussion. jag rydbert och reiman hade en ganska knivig uppgift; att vara mot i en argumentation angående att lagförbjuda porr, med anledning av att det är kränkande. jag tror att vi fick ihop fem argument, övriga grupper hade minst det dubbla. vi hann inte diskutera - fortsättning följer på tisdag.

bussresan hem var frihet. en fredag har nog aldrig varit så skön! inte för att jag längtade efter helgen utan för att matteprovet numera ligger bakom oss i tiden. sen att vi har fysikrapport och kemirapport till nästa vecka - det är det mycket senare problem! kvällen har tillbringats i hemmets trygghet, ensam med katten. bror är hos pappi och mammi hos gudmor gertrud i uppsala och leker flytthjälp. roligare blev ju inte eftermiddagen och kvällen när mitt internet valde att motarbeta mig till 1000. msn och facebook på mobiln har brukats flitigt, tillsammans med tvn som bjöd på idol och mitt stora feta grekiska bröllop. nu vill helt plötsligt internet fungera igen, synd bara att det bestämde sig för det när jag ska sova.

24/9 MÅNDAG

morgonen kändes tragisk. upp i mörkret, packa bagen helt full och bortbort iväg! flyt med bussarna, men efter slöhet i kafeterian blev vi ändå utelåsta från matten ett tag - kul liksom! jag har befunnit mig i en helt annan värld idag - i vilken vet jag dock inte, men koncentrationen har sugit rakt igenom måste jag erkänna. tidernas segaste och mest dryga ämne - franska, vilket jag&fredrik ägnar oss åt tre timmar för mycket per vecka. måndag, tosdag, torsdag - skänk oss goda tankar då! äckellunch och allderles för lång rast innan idrotten. orientering med hainz och karrrl, liksom i onsdags. idag hade dock guldglansen och stjärnstatusen falnat kraftigt jämfört med sist. massor och åter massor med trassel på en kontroll, och sedan några till, innan jag sinkade laget med min usla spurt - sooorry! stressdusch som fan och in till stan för att fixa ett skobyte på ecco med mammi och sedan resa mot nautilus. som sagt, fokus och koncentration noll och trötta ben efter orienteringsköttningen. typ en timmes dusch och sedan hem till idol. buss/tågresan underlättades lite med hjälp av bortglömda funktionen mobil-msn.


20/9 TORSDAG

igår onsdag. en av våra två krigardagar - krigaronsdag. kemilaboration, fysiklaboration, engelska, LUUUUNCH, kemi, idrott och historia - mumsmumsmums! det hela förflöt smärtfritt fram till idrotten då vi skulle orientera. gruppbildning med hannes och cj (läs hainz och karrrrl) och fy helvete vad vi köttade orientering! möjligen berodde det en del på att jag inte är frisk och hoster som en get till och från och blev helt tjock i halsen, men när vi kom i mål ville jag bara falla ihop och dö - så trött var jag! men pojkar jag måste säga att vi var rättså bra ändå. efter en mycket efterlängtad dusch skulle vi genomlida historian tillsammans. eftersom att vi var sena valde vi att ta ner lappen på dörren om vart vi skulle vara och skyllde på det - to bad för de som kom efter oss..  papper med instuderingsuppgifter som det var mycket få som gjorde, resterande alla spelade spel, lekte på facebook och snokae runt på olika sidor - mycket givande lektion. efteråt åkte jag och hannes hans mot staden stockholm där våra vägar skiljdes och jag gick och letade stövlar, vilket även inhandlades. jag avled nästan på grund av berget med skolböcker och idrottskläder som jag släpade på och satte mig istället och läste lite engelskaläxa på wayne's medan jag väntade på sääbbäää. vi hade en mycket trevlig stund tillsammans tycker jag, förskräckligt tråkigt att ag har tappat så gott som all kontakt med de där människona som inte kan katigoriseras under varken skola eller handboll, mycket ledsamt. väl hemma var vet köttardags igen - löpning. 6 kilometer i ett rasande temp, med mina måttmätt, och nästan en svimmning när jag kom in igen och lungorna pep och jag hostade kopiöst mycket - vilket gjorde mot lilla orolig. idol, top model, engelskaläsning och SOVA!

idag torsdag. ganska lugn och behaglig dag för nv06c på danderyds gymnasium. endast fyra lektioner vilka inte krävde allt för mycket av oss. där ljög jag när jag tänker efter lite närmare. både fysiken och matten är lite pain just nu och jag vill helst inte ta tag i det på fritiden heller (vilken fritid förresten?). på rasten efter franskan blev jag hårt attackerad av adam som för tillfället verkar ha bestämt sig för att hans nya hobby är att göra rasterna så smärtsamma och jobbiga som möjligt för min del - tack lilla gulliga sockersöta adam! fredrik och jag undrar varför i hela fridens namn vi valde franska 2, vi överväger olika val - hetast just nu: byte till tyska 1. vid skoldagens slut väntade utvecklingssamtal och försenade föräldrar som vanligt. lackade lite på dem innan vi infann oss i rummet och pratade lite skola med mentor torbjörn. hej vad jag höll klassen om ryggen och försvarade alla mindre kloka handlingar mina kamrater gjort under vår tid tillsammans - ni är skyldiga mig något efter det här!

17/9 MÅNDAG

jag är så förskräckligt trött på det här nu. jag vill bara spela handboll liksom, varför ska jag hållas borta från det? efter sex månaders frånvaro för ryggfan trodde jag att det skulle räcka, att jag skulle få vara med igen, men icke. först var det en sträckning i två veckor, jippi messkada liksom. men nu, när jag äntligen kommit tillbaka från den så ska axeln krångla. det var redan på sk¨ånelägret som den pajade, men sen dess har jag vilat i två veckor och bara kört rehab för den. idag kom jag ner till träningen, astaggad och lycklig i tron om att jag ääntligen skulle få vara med igen. hela uppvärmningen gick bra och jag svävade runt på rosa moln av lycka, men redan vid andra passningen kände jag av det igen - och orderna var att gå av på en halv röd om jag kände något, och så blev fallet. efter 18 minuter var lyckan som bortblåst. jag gjorde ett mycket tappert försök att vara med ändå, som vänsterhänt, men efter suckar och arga blickar gav jag upp och insåg att jag bara förstör för de andra. kvällen tillbringades istället med att stå och passa mot en vägg - med vänster. efter fyrtiofem minuter hade jag för första gången i mitt liv klisterblåsor på alla mina vänsterfingrar och på grund utav smärtan övergick jag till lite små teknikpassar med höger som inte gjorde ont. visst fick jag bolla, men det känns som mobbing - lite med anledningen av morgonens friendsmöte. jag står nere i ett hörn av hallen ensam och passar i en vägg medan alla andra får träna och spela på riktigt på andra sidan. ocha jag blev så arg, både på mig själv och på all orättvisa, så arg att jag började gråta. och då övergick känslorna till att bli ledsna istället. handbollen är det jag brinner för och tycker mest om - jag är kär i den sporten och känslan av att spela och utöva den. det är som att om och om igen bli dumpad av den man älskar mest, att försöka igen och bli dumpad på nytt - varje kväll som jag försöker.

till råga på allt har jag nog råkat på en lättare hjärnskakning tackvare min briljanta räddning på fotbollen idag. tack daniel, det var en snygg pärla du fick på! jag vågar nästan säga redan nu att det inte heller blir någon specialidrott imorgon bitti på grund utav detta - en av mina andra kärlekar försvinner - vad har jag kvar?


6/9 TORSDAG

jaja, jag har slarvat massor med aktiviteten här, och istället för att skriva om aaaallt som har hänt sen sist så väljer jag ut två huvudmål - enjoy!

träningsläger 30/8 - 2/9
hej jättelång bussresa igen! jag somnade på en endaste gång och sov ända till maten, var vi nu åt den? efter sex-sju timmar var vi framme i lund och nästa måltid, promenad och match. jag fick snällt leka runt på den lokala varianten av nautlus när övriga laget värmde upp, och under matchen hade jag och helena vääldigt roligt på bänken! stressdusch som vanligt och sedan bussen till vandrarhemmet ute på lanet, i gårdstånga - vadå liksom? ett gammalt sjukhus omgivet av en kyrkogård, får och åkrar - tjuuue! om möjligt ännu rangligare sängar än i karlskrona, och åter igen blav jag placerad högst upp, vilken tabbe. jag var poppis varje morgon när jag hade snurrat och vänt mig och väckt alla i rummet - good work! fredagen bjöd på sovmorgon, träning, promenad på hårt trafikerade vägen och genom rondellen för att komma till shell, match och sedan hem och sova! lördag var dagen med två träningar och mellan dem fem timmars vistelse i en hall för att vänta på mat, äta, titta på a-lagets två matcher, och sedan vänta på dem - fett kul. på kvällen spelade vi fia, och nej, min taktik fungerade inte. på söndagen ville vi bara hem, men först var det träning, städning och lunch - och en sjuhelvetes bussresa igen. som vanligt var det en rolig vistelse, och en jobbig. mitt lår strejkar numera bara i ruscher, men jag har fått en överansträgning i axel som stoppar mig i minst en vecka till - fett roligt.

gotska sandön 5/9
skolans dag - halleluhja. alla c-klasserna från natur, alltså 07, 06 och 05 skulle till fucking gotska sandön över dagen. tåget 6:19 från bergshamra, träffa klassen på centralen och sedan trassel med pendeltåget och ersättnings bussar så vi trodde att vi skulle missa båten, men nejdå - den väntade så snällt.. några pojkar drack öl för att göra det hela lite roligare - det höll lärarna dock inte alls med om. båtar och jossis, nono inte bra kombination. jag mådde räv och höll mig uppe på däck i de friska vindaran, och klarade mig därmed undan spyor. väl på ön ville jag och armis bada - kalltkallt, men det behövde vi nog ändå på något vis! all min packning med underställ, freecetröja, dunväst och vindjacka kändes väldigt onödig när vi gick runt där i sporttop och shorts måste jag säga. promenad på lite drygt 4 km i sand, hej mina vader krampade. möte med våra hälsosamma pojkar och en promenad tillbaka igen. jättejättetrötta kom vi på båten strax efter fem och jag slocknade på johan efter kanske tre minuter. efter en timmes sömn flyttade jag upp på däck igen, den här resan var mycket gungigare - tjohej vad det gick! jag, fredrik och clemed satt på plaststolar där uppe och tackvare det blöta golvet och skojiga vågorna flög och gled vi fram och tillbaka. vi skrek och skrattade och förstörde våra halsar till tusen. kallt och blåsigt, bara förnamnet, men vi trivdes bra ändå! iallafall tills en kille kom och spydde och vinden slängde allt på oss. hannes, bl, cj, fredrik och clemed dök ner på golvet och rusade in. min stol välte i en våg och jag fick gömma mig bakom en stor vit sak, vad det nu var, men stackars henke stod och rökte och fick hela sin baksida nerspydd - mums! jag var så trött och hyper att jag bara skrattade åt allting. resten av resan stodjag och cj och tryckte mot räcket på motsatt sida av båten för säkerhetsskull. till vår glädje kom lite olika pojkar  ut och lekte runt på däck och såg otroligt roliga ut! när vi kom i hamn var klockan kvart över åtta, men för oss händes den som midnatt minst! framme vid tåget var det 35 minuters väntan och vi flydde in på en liten grill. resan hemm var en lidelse och alla såg så fruktansvärt slitna ut. hemma fem över halv elva, och om jag hade fått gissa hade jag trott att klockan var två-tre på natten. tack för en väldigt udda skoldag klassen! jag vill jättegärna ha bilder på oss!

RSS 2.0