lite har jag fått gjort iallafall

Mums för att gå upp allderles för tidigt båda helgens dagar. Idag hade vi handledarkurs för att komma igång med det där körkortet någon gång. Det var riktigt drygt, men än mer drygt är det att vi nu ska vänta i ytterligare någon månad innan handledartillstånden kommer - man lackar ju! Imorgon beror den tidiga uppgången på handbollen, såklart. (Kan den aldrig föra något gott med sig?). Tack och lov är det inte samling åtta den här gången, men väl klockan nio, för hemmamatch med b-damerna. Efter det ska jag och Amanda ta en utflykt till ica maxi och sedan ha picknick på läktare, kolla på de andra matcherna och skratta åt alla vi inte vill se på planen när de gör bort sig - hoppas vi!

Förutom en avbockning i marginalen vad det gäller handledarkursen har jag faktiskt ägnat lite tid åt skolan. Min prioritering kan jag dock ifrågasätta; nationella i fysik b närmar sig med stormsteg, även om vi fått det framflyttat sex dagar, men jag ägnade större delen av tiden åt religion och biologi? Det kanske lönar sig längre fram, men nu är jag less på att plugga och det blev allderles för lite fysik. Samtidigt kan jag inte göra något annat heller, jag kar liksom en känsla av att inte vara klar med något jag borde göra - och då kan jag inte koppla av. Gaah!

Jag har fått någon duschmani tror jag, jag vill bara duscha hela tiden. Kanske för att jag fryser för jämnan, och tanken på en varm dusch är då väldigt lockande, kanske för att känslan av att ta på sig rena och torra kläder efter en dusch är det underbaraste som finns. Negativa bieffekter: min hud är torr som fnöske och jag måste smörja in mig hela tiden, vilket medför att den där rena-kläder-känslan försvinner lite. Ännu en negativ bieffekt är naturligtvis slöseriet med vattnet, men jag anser mig inte vara vuxen ännu, så det bortser jag ifrån! På tal om det tycker min blogg att jag har fyllt 19 redan - har jag missat något? Det skulle inte förvåna mig om jag glömde bort min egen födelsedag - jag har fått en fobi för sådanan tror jag, och att fira saker.

en vecka kvar

Efter en rättså lärorik och produktiv dag i skolan åkte jag hem, åt mellanmål och begav mig sedan in mot staden för lite träning. Ett uppvärmningspass, under vilket jag stiftade bekantskap med ett itudelat löpband, och ett bodypumppass. Det där löpbandet vill jag återkomma till. Det var en upplevelse! Lite som trappan i lustiga huset på gröna lund, om ni förstår? Höll man inte blicken rakt fram var det farligt nära en vurpa! Jag vågade inte springa på det, utan det var rask gång som gällde, och satan vad jobbigt det var! Svetten rann, benen dog, antalet förbrukade kalorier skenade iväg på skärmen, och det bästa av allt - det var roligt! Jag var ju tvungen att vara med i huvudet hela tiden för att inte ramla, vilket är skilnaden mot ett ganska ensidigt löpband - där har jag en ny vänn! Nu fick jag ett sms, undrar vem det kan vara?

jag vill inte spela handboll

Rubriken speglar de tankar jag hade under större delen av kvällens match. Det gick inte bara dåligt, det var till och med pinsamt. Det var inte mycket som faktiskt fungerade, och att domarna redan innan hade bestämt sig för att vi tog för många steg så fort vi rörde oss gjorde det ju inte lättare precis. Sen när gör jag ett mål på en juniormatch? Usch, jag är bara så trött på det här. Lackade gjorde jag i slutet också. Fritt läge från kanten med två sekunder kvar och de leder med, ja jag vill inte ens säga hur mycket, men väldigt mycket var det! Då går någon jävel in och ger mig en riktigt tackling så att jag flyger. Landningen på axeln gjorde helvetiskt ont, och nu är det ryggslutet som bränner. Men det är är mest arg på är att det var så onödigt! Hade min axel, eller rygg för den delen, pajat för den tacklingen, i ett läge som egentligen inte hade någon betydelse, då vet jag inte vad jag hade gjort. Hade det varit från vänsterkanten hade hon kapat armen på mig, min onda arm, då hade det varit ajöss för all framtid. Satan alltså.

By the way, matproblematiken löste sig med lätt frästa grönsaker, i form av broccoli, skogschampinjoner, paprika, purjolök och squach tillsammans med min underbara lammkorv och lite fullkornspasta - succen här hemma var ett faktum! När jag kom hem efter matche hade mamma köpt en mattidning åt mig för vidare inspiration, det tackar vi för!

idétorka

Vad i hela fridens namn ska jag laga för mat? Jag står för matlagningen i vårt hem så gott som varje dag, och fantasin brukar det inte vara fel på! Idag är jag dock ruskigt idétorsk. Det värsta är att det börjat bli lite halvbråttom också - vi har matchsamling om en timme och en kvart. Borta mot Enköping ikväll, satan vad taggad jag är! Igår på träningen mådde axeln bra, jag mådde bra, och spelet mådde bra! NU vill jag bara att min mage ska få mat så att allt kan vara lika bra idag. Dags att börja idéspruta nu!

Imorse gjorde jag en såndär jobbig grej; jag halkade omkull. När vi gått av bussen, jag och typ hundra personer till från skolan, sviker fästet under mina stövlar mig och jag flyger som i en film. Och yes, alla böcker ut i snön. Jag har inga stövlar med klackar, just för att undvika sådana här saker då marken är ojämn. Idag var den för slät, och mina helt omönstade sulor gled som en curlingsten på is. Heja mig!

För övrigt: vi har inte fått tillbaka terminsproven i kemi ännu.

tack för denna tv-kväll!

Efter ett träningspass på gymmet i morse, en opposition på samhällskunskapen och genomliden religionslektion, plus allt annats som varit, kännde jag att det passade väldigt bra med tisdag idag. Tisdag betyder handbollsledigt, och alltså ledig kväll, om man är duktig och kör styrkan innan skolan. Ikväll var det extra bra med tisdag, då det var massor med handboll! Danmark - Tyskland var en höjdarmatch, sedan var Sverige brutalt dåliga mot Slovakien, men vann till slut, och nu är det pause i Norge - Polen - mumma! Lite andra avenyn har jag hunnit få in också!

Tagga för torsdag säger jag bara! Bortamatch mot Enköping med juniorerna, må axeln hålla, snälla Gud! Viktig match ska ni veta! Viktig vecka framöver vad det gäller juniorserien förresten. Kungsängen hemma på måndag och Huddinge borta nästa fredag. Då hoppas jag på att få fira födelsedagen med en seger! Den födelsedag som jag förövrigt fasar för. Nitton år. Det känns inte bra alls. Arton är första steget till att bli stor. När det gått ett år, och det känns som att jag står kvar och stapar i samma ruta, då är det inte bra. Jag behöver ett miljöombyte, till hösten. Troligtvis kommer jag tvingas till det för att pluggandet kommer kräva flytt till annan stad, men även om jag pluggar i Stockholm, eller Uppsala för den delen, så känner jag att steget är nödvändigt. Far pratar om att han inte vill att jag ska ta studielån. Kvar står då alternativen att han betalar eller att jag bor hemma. Så om far ska få som han vill får han nog börja langa fram lite pengar är jag rädd! Nu är det andra halvlek!

jag är så död.

Vi förlorade med b-damerna idag. Big time. Eller ja, idag var kanske fel ordval, ikväll passar bättre. Halv åtta började match i Uppsala, och vi kom hem typ nyss. Jag har kommit på vad nackdelen med att spela non-stop en hel match är; man dricker ingenting. Enda gången jag får dricka är i halvtid, och om jag klunkar hela flaskan då lär jag ju spy. Kan vara därför jag alltid dör efter matcherna. Tre kontringsmål var jag glad över att få in iallafall, och i övrigt fick jag mest hjärnblödning på mig själv - någonting stämde liksom inte. Så, att få in tre var mer än vad jag trodde att jag skulle få ut av den matchen - även om det inte är bra. Vad satan gör jag vid datorn? Jag håller ju på att svimma. Visstja, skulle kolla bussen till imorgon. Nu gör jag det istället. Godnatt!

det där med klockan

I morse blev det kaos när jag, mitt under min morgonlöpning, upptäckte att jag räknat fel på tiden - jag skulle åka hemifrån om trettio minuter. Då var jag längst bort i slingan och fick väldigt bråttom hem kan jag säga, för att hinna äta frukost duscha och gärna klä på mig. Riktigt bråttom. Hur jag kom på det vet jag inte heller, men jag är glad att jag gjorde det! Kul att komma hem, helt genomsvettig och utan mat i magen och inse att det är dags att åka om tio min.

I skolan tyckte någon att jag skulle få tillbaka lite tid för all stress på morgonen; varsågod, en äckligt lång håltimme! Kemilärare Mathias sjuk och en lång lunch på det. Riktigt drygt. Feber tror jag att jag hade också; riktigt hängig, yr och på slutet började jag kallsvettas. Uscha! Efter religionen åkte jag hem och sov, lagade middag (och åt den!) och sedan hade jag nya krafter för lite träning - att klaga på sjukdomar är för mesar. Med tanke på min axel trodde jag att jag åkte dit för spänstträningen innan, och sedan egen underhållning på bästa sätt i gymmet restenade 90 minuter av träningen. Så blev det icke. Lite halvhjärtat började jag vara med på bolluppvärmningen, inte ens knäskydden hade jag på mig, men det hela slutade med att jag körde hela träningen. Jag var dock spänd och rädd hela tiden, jag är ju tillbaka i det läget att jag inte litar på min axel (även om jag kommit fram till att det faktisk är triceps jag har ont i nu = ingen gammal skada = jättemycket bättre!). Att jag inte hade knäskydd gjorde ju inte det hela bättre, och de låg hemma och kunde inte trollas fram.

Mail från två lärare hittade jag i inkorgen; fysiklärare Lars och kemilärare Mathias. Ingen av dem är säkra på att de kommer imorgon, vilket betyder att jag eventuellt inte ens har lektion imorgon? Eller jo, franskan, men den vet vi ju hur det är med. För er som inte vet: jag kan glida in lite när jag vill. Min lärare sätter alltid 100% närvaro och om jag kan svara på något är hon jätteglad. Om jag dessutom klarar övre halvan av VG på proven får jag MVG i kursen - bre deal!

vårtermin

Nu börjar den nya terminen, på riktigt! Ni vet, med nytt schema och allt det där. det som bekymrar mig mest: nya närvaorsiffror. Jag som kämpat så med närvaron hela hösten, nu står jag här på ruta ett igen. Ruttet. Igår avslutade vi höstterminen med terminsprov i kemi b. Visst har jag pluggat och så, men fy satan va bra det kändes! Mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. Ett MVG i kemi b är nog ingenting att tänka på dock, efter de inledande delproven, men dett stabilt VG skulle kännas väldigt skönt!

Min axel kan för övrigt gå och dö. Den valde ju att protestera, big time, i måndags, och idag gick jag ner för ett nytt försök. Observera: jag tog mig till och med en vilodag igår. När träningen började kände jag ingenting! Det var som om måndagens smärtor aldrig funnits, det var verkligen för bra för att vara sant. Rädslan fanns där, åjo, men hellre den än smärtan. Men, efter 45 minuter började den kännas och jag gick av direkt - jag vågar inte annat. Nu känns den bra igen. Konstiga, dumma, enfaldiga axel. Tror jag ska skippa handbollen imorgon, så att den får som den vill, men träna, det ska jag!

Jag träffade Mie i skolan igår, och hon klagade högljudt över träningsvärk i hela benen, skyllde på de nya intervallerna från i måndags och frågade om jag kände likadant. Jag visste inte vad hon pratade om. Idag gör jag det. För övrigt gick jag ut i gymmet och körde ben resterande de resternade 45 minuterna av träningen. Sedan kom jag på att vi kör interveller efter träningen. Det var en rolig upplevelse - det känndes som att jag sprang i slow motion med en ilsken liten hund som bet sig fast i vat och ett av mina baksida lår.

en trasdocka

Min axel har gått sönder - igen. Jag vågar inte ens fundera på hur allvarligt det är den här gången. Igår, under b-lagsmatchen, åkte jag på redigt med stryk, jag är seriöst blåslagen och min nacke är inte okej någonstans. Dessutom högg de tag i min arm var och varannan gång när jag skulle skjuta - vilket egentligen är straffbelagt med direkt rött kort på grund utav skaderisken. Smärtan i axeln var bara en i mängden, och jag lyssnade inte på den. Naturlgtvis borde jag vara extra lyhörd mot just axeln, då det är en gammal skada. Men nej, jag körde på träningen som vanligt idag och sen var det kört. På idrottslektionen idag tänkte jag för första gången sen skadan att jag var så glad och tacksam över att jag helt var av med mina problem, att jag var skadefri och kunde köra på - leka som alla andra barn. Den glädjen bar jag med mig under dagen, men det var såklart för mycket begärt, och jag blev ifråntagen den - flera gånger om. Nu ska jag gå och lägga mig med mina vänner; voltarensalvan, värmekudden och Pesten.


pesten

Vi ska läsa en bok i svenskan, en modern roman av en Nobelpristagare. Jag valde Pesten. Visserligen har jag inte kommit speciellt lång, men jag kan nog redan nu säga ett ord som lätt kan beskriva min känsla till läsningen: pesten.

Promenad med far idag. Vi tycker om att gå tillsammans, han och jag. Fort går vi, riktigt fort, och ofta långt och länge. Idag gick vi till Silverdal och tittade på hus. De är så fruktansvärt vackert designade med konstaster, raka linjer, vinklar och stora fönster - det var så att snålvattnet började rinna och vi ökade på stegen för att motså frestelsen att ringa 118 118 och be om numret till första bästa mäklare. När jag kom hem såg jag att det var ett hus tillsalu, det låg ute på hemnet. Jag klickade på "tipsa en vän" och fyllde i pappas adress. Man kan ju alltid försöka?

Eftermiddagen och kvällen spenderades med först kemiböcker och sedan Elin, och Simon för all del. Hon bjöd över mig för att titta på handboll tillsammans. Det var hur mysigt som helst, och det var verkligen länge sen, känner jag nu, som jag hade någon här i Bergshamra som jag umgicks med. Det krävs ju alltid en bussresa för att få lite sällskap, nu krävdes det ett par skor, en jacka och en halsduk - mycket mer praktiskt! Efter hemkomsten har jag suttit och sammanställt en lista med alla möjliga utbildningar som jag kan tänka mig att gå i höst, i ett försök att rensa huvudet lite. Liksom, om jag har det på ett papper kanske jag inte behöver komma ihåg det och tänka på det hela tiden? Jag hittade ett mycket lockande program på Stockholms universitet; kandidatexamen i arabiska med inriktning mot mellanöstern- och nordafrikastudier - låter inte det som något för mig...?

Nu: sänggående. Redan allderles för sent. Samling 8.00 Solnahallen imorgon. Det är drygt, otaggande, förfärligt tidigt, motbjudande, inhumant och bara fruktansvärt elakt, men jag antar att jag förtjänar det. Så går det!

äntligen fredag

Det är frasen alla skriker ut, från kamraterna i skolan till instruktören på gymmet - äntligen fredag! Min fredag började bra, och slutade lite sämre. Ut i den åtta minusgrader kalla morgonluften för löpning i morse - kallt, men åh så skönt! En varm dusch och sedan en ljuvlig frukost framför tvn, bättre kan det nog inte bli! I skolan ägnades tid åt kemi, franska och åter kemi - samt bråk med otaliga skrivare som verkligen inte ville samarbeta med mig. Till slut fick jag ut både laborationsrapporten och samhällsarbetet, så att jag kunde lämna in dessa och ta helgledigt på riktigt! Eller ja, terminsprov i kemi på tisdag, det ska få en del tid har jag hört.

På eftermiddagen satte jag mig på bussen och åkte bort mot Solna, stora Solna, inte vår lilla del. Gymmet och body pump väntade. Det är skönt att köra det som omväxling mot att träna styrkan själv. Det är över på en timme och väldigt lite går åt till vila och spilltid. I vanliga fall, då även väntan på lediga redskap kan förekomma, kan ju en träning lätt ta tv - två och en halv timme med uppvärmning och strech och hela baletten. Efter det åkte jag hem, lagade mat åt mor och hoppades på en mysig kväll. Men nej. Jag vet inte vad som händer, om vi bråkar om allt eller om hon bråkar om allt, jag tycker seriöst inte att det är jag som börjar det. Men, ännu ett bråk och kvällen spenderades i tystnad framför Let's dance. Imorgon börjar handbolls-VM för sveriges del - det ser vi mer fram emot!

det är ett stort steg

Det här med vidare studier kan inte lämna mina tankar - det finns där jämt. Alltid. Då jag börjat inse att nutritionen kommer bli svår att nå har jag ju letat efter alternativ. Det skrämmer mig lite, på något vis, att jag fastnar mer och mer för molekylärbiologin i Umeå. Jag vet inte om jag klarar att flytta så långt - jag mår ju dåligt av att vara hemifrån bara några dagar. Eller så är det just det jag behöver, på riktigt. Men när bara en sån sak som att åka på öppet hus blir en tvådagarsaktivitet, då är det kanske dags att fundera lite. Vi har ju många i laget som flyttat hit för att plugga, eller jobba, fler än hälften nästan tror jag, och för dem går det ju bra. Men jag funderar på att söka mig från storstaden där alla möjligheter finns, staden jag älskar. På något vis lockar inte samma utbildning här - det är nästan uteslutet. Varför är det så?

Jag har ju försökt ta tag i det här med körkort också - fort går det ju inte. Mina föräldrar överlåter allt på mig, och svarar knappt på frågor. Igår bestämde jag mig för att verkligen ta mig tid till att hitta en handledarutbildning som passar, vilket är lättare sagt än gjort eftersom det måste vara på en tisdag. Jag frågar när alla kan, men får bara svävande svar. Efter en och en halv timme har jag hittat EN utbildning som är på en tisdag och inom typ en månad - i haninge. Varför inte? Nu ska jag bara övertala far att skippa sin träning den dagen. Jag lämnade en intresseanmälan och det stod att de skulle ringa upp. Har de gjort det? Neej.

tillbaka till rutiner och ordning

Jag behöver ha ordning, rutiner och regler runt omkring mig, och jag hatar, verkligen avskyr, när någonting stör mitt mönster - eller om någon bryter mot regler. Nu när jag kommit in i allt igen, med skola, handboll och allt som rör det med fasta tider både vad det gäller mat, schema och träningar så saknar jag inte lovet jättemycket faktiskt. Naturligtvis älskar jag att  vara ledig, men jag mår egentligen bäst av att följa ett bestämt schema. Och jag kan inte komma på något mer tillfredsställande än att bli klar med ett arbete eller en rapport och trycka på skicka-knappen innan en deadline. Jag kanske bore styra om mot journalistyrket - igen?

På tal om utbildning och yrke; jag känner en blandning av förväntan, spänning och en enorm rädsla. Jag vet vad jag vill. Jag vill ta kandidatexamen i nutrition på Stockholms universitet. Punkt. Ett litet pytteproblem bara: intagningen. Förra hösten hade sista intagna 18,16 i snitt, viket känns aningen svåråtkomligt, faktiskt. Högskoleprovet är mitt hopp. Men om inte? Jag vet inte om jag är beredd att jobba och vänta ett år, jag vill komma igång direkt. Och nej, utbildningen finns ingen annan stans i landet. Men när jag ändå leker med tanken funderar jag på att bara lämna allt och flytta - även om jag väljer någonting som finns här också, typ molekylärbiologi, medicinsk biologi eller liknande. Alla andra rena kost och näringsprogram verkar så fruktansvärt lama och off på något vis. En nystart kanske? Umeå? Varför inte? Den tanken har jag lekt med förut - jag älskar norrland. Förut har handbollen varit det som hindrat mig, men just nu är det inte ett problem, just nu är inte handbollen mitt fokus - tyvärr. Jag vet inte vad som har hänt, men det är inte roligt längre. Idag vann vi med juniorlaget, tjoho liksom. Det kanske var någonstans där jag blev petad ur a-laget, eller snarare där jag insåg att jag skulle bli det, alltså efter sista matchen innan jul. Efter det har det inte varit sig likt. Eller ja, petad, jag har blivit överställd en match, vi får hoppas att trenden inte håller i sig - jag vill ju det här egentligen - det här också.


att vara ledig <3

Ni skulle bara veta hur mycket jag njuter av att vara ledig! Eller, det kanske märks med tanke på att till och med bloggen prioriteras bort. Och det beror absolut inte på att jag är fullbokad hela tiden, utan snarare på att jag inte är det och bara njuter av att inte göra någonting. Jag har tränat, och umgåtts med familjen - och det har varit helt underbart. Datorn fick jag tillbaka från reparation under slutet av mellandagarna, men den har knappt fått någon tid alls - jag har vant mig vid att inte ha den. Nu mot slutet, som det faktiskt är, av lovet har jag börjat komma tillbaka till verkligheten lite smått, genom att börja kika lite åt skolarbetets håll - jag behöver det. I annat fall kommer jag aldrig att orka börja på onsdag igen.

Både jul och nyår tillbringades med familjen, och det var helt klart bästa jul och nyår någonsin. Stämningen var mysig och jag mår aldrig så bra som när jag ser mamma och pappa tillsammans - det är nog för att göra hela julen, allt annat är bara en bonus! Något jag, tro det eller ej, inte har saknat är handbollen. Vi har ju haft uppehåll sen arbogamatchen med a-laget den tjugonde, och vi går in i hallen igen på måndag. Jag längtar inte, och jag hoppas verkligen att jag blir lika biten igen så fort vi kommer igår, annars kommer den här terminen bli groteskt jobbig! Är det någon som börjat med kemirapporten förresten? Och vem ringde mig tre minuter över sex på nyårsdagsmorgonen, med dolt nummer, utan att säga något?


RSS 2.0