jag blir bara så stolt över mig själv!

Tv-mys i soffan med mor var vad jag ägnade mig åt under kvällen, i största allmänhet bara. Men, när hon gick och la sig vid halv elva fick jag fart! Med en mandarin som energikälla satte jag mig och skrev en riktigt köttig teoridel till fysikrapporten - halv elva på en lördagskväll. Den ni! Nu är det bara resten och renskrivning kvar till imorgon, jag upptäckte nämligen att bror min ansåg det vara onödigt att installera officepaketet på den stationära när han tog över den och omformaterade allt. Hur jag löser det återstår att se! Eller Niklas kanske vill ha in en handskriven rapport för omväxlingens skull?

jordens magnetfält?

Jag sitter och försöker motivera mig själv till att jobba med fysikrapporten som ska in på onsdag, jag vet ju själv hur lite tid jag har för sådant i veckorna - noll! På tisdag ska vi dessutom diskutera Brott och straff, vilken jag läste ut för kanske två månader sen - jag minns ingenting? Och recensionen av Frenkensteinfilmen, som jag somnade till - jag minns ingenting, där heller? Mycket bra! Imorgon har jag bokat in handboll på tv halv tre till fyra, och så är det obligatoriskt adventsmys med la familia någongång. Jag har även pratat med Sebastian om ett möte, men det lär väl rinna ut i sanden som vanligt..

Jag är dålig på det där med männsikor märker jag, eller har blivit på senare tid iallafall. Mina närmaste har jag ju i laget, och vi ses ju typ varje dag på träningar och matcher, och när vi väl är lediga har alla annat att hinna med - de relationerna sköter sig själva på något vis! Mina skolvänner träffar jag ju också dagligen - jag har glömt bort hur man gör för att vårda relationer, för att uttrycka sig så. Att jag träffar någon utanför skolan eller handbollen finns ju knappt längre. All ledig tid går till skolan, eller att ligga på soffan och bara vara en stund, eventuellt lite tid med familjen. Jag tror att Micki har rätt, när hon säger att jag "behöver en man". Men hur skulle det gå till, när jag har glömt bort hur man umgås med människor? och nu för tiden verkar man ju inte kunna träffa folk utanför skolan eller handbollen utan alkohol - det kanske inte är mina sociala egenskaper det är fel på egentligen?

hej mitt vinterland!

Mysfaktorn är hög när man kan gå och lägga sig och se snöflingorna dala ner utanför fönstret - det känns verkligen som jullov redan. Att vakna och se att snön fortfarande ligger kvar inger också lycka, trots att jag vet att jag inte har många timmar kvar med mitt älskade naturfenomen. För tillfället är det +1,5 grader ute, och det snöar fortfarande - jag slutar aldrig tro på mirakel! Enligt min metorologvän på nyheltsmorgon, som jag äter frukost med varje morgon, ska det bli sex grader imorgon. Låt min snö vara!

Imorgon väntar ett kemiprov, igen. Jag har pluggat riktigt flitigt varje dag i över en veckas tid, men ändå känns det som att det är en flopp på gång. Nu börjar motivationen tryta och igår kom jag inte till skott förrän efter desperate housewives - det var inget bra upplägg för studier vill jag lova. Idag är det sista rycket, men jag orkar inte. Istället kände jag för att rå om mig själv lite på morgonkvisten med dusch, hårinpackning, benrakning och helkroppsinsmörjning - ingen torris här inte! Funderar även på att ge mina naglar lite tid - dags för lite färg kanske? Eller snarare: dags för lite kemistudier?

Fusk på provet är inget alternativ. Jag hatar verkligen fusk i alla dess former. Det spelar ingen roll om det gäller prov eller inlämningar, trängningar i köer, de som genar innanför linjerna på inomhusintervallerna eller större grejer som skattefusk och doping - jag ser tokrött! När fusk förekommer i klassen får jag verkligen bita mig hårt i tungan för att inte skvallra - jag råkar veta att jag skulle bli minst sagt opopulär då. Men vad ska jag göra då? Att fuska är ju verkligen jättefel! Ingen har rätt att åka i någon satans gräddfil - ingen! Heja jantelagen!

hjärta snö!

Min dator är på krigsstigen just nu, eller ja, de flesta daorerna i vårt hem faktiskt. På något mysitiskt vänster lyckades jag sparka liv i den stationära idag, så vi får väl se hur länge jag har kontakt med omvärlden den här gången! Igår var vi i Vadstena med a-laget - torsk igen, även om det gick bra ändå tycker jag. Lite spelare borta och vips! Jag fick massor med speltid och två mål, det behövde jag kan man säga! Trots en mycket snäll förfrågan fick jag inte spela med b-damerna idag. "Du kan behöva vila" sa Johan, men glöm det. En lättare löptur och lite av sommarens spänstövningar ute i snön var vad jag behövde! Jag fick mersmak efter att jag var ute i fredags - då dock utan snön, men med härligt frusen skogsmark, klar och frsik luft och någon minusgrad - helt underbart! Jag har hittat tillbaka till tvåkilometersspåret här i Bergshamra - trots att det blir en del varv så känns det inte lika långt!

Otippat nog tittar jag på innebandy nu, Henke Larsson spelar ju! Senare har jag spetsat in mig på en Wallanderfilm på fyran - mycket nöje! Nu ska jag tillbaka till tredje perioden!

jag vill inte mer

Min dator gick typ in i väggen - den hann före mig. Nu hoppas jag att den är pigg och kry igen - till och med ä-tangenten är på plats. Idag var vi på filmhuset och såg en mexikansk film, den var inte bra. Jag, Johan och Jens var sena, såklart, och smög in precis när förtexterna var slut. Vi satte oss förstås längst ner på kanten lite försiktigt. Tyvärr var det en stor salong, och vi fick både ont i nacke och ögon - det slutade med att vi låg på golvet och tittade. Mycket sofistikerat.

Juniormatch i Kungsängen efter det. De är var obesegrade serieledare, och är tyvärr det fortfarande. Som lag var vi väldigt mycket bättre än mot Huddinge, men jag var katastrof. Jag hade åtta bra kantlägen, som ska sitta, ingenting att snacka om. Jag satte ett. Förstå; ett av åtta - det är totalt värdelöst för en kantspelare. Helt oacceptabelt. Hade jag satt sex av de lägena jag missade hade jag varit nöjd - såpass bra var de. Hade jag gjort det hade vi vunnit med två. Laget sa att jag "spelade bra" - vilket skitsnack, verkligen. Jag tar på mig den här förlusten, verkligen - sorry tjejer. Visst, handboll är en lagsport, och vi jobbade som ett lag också. Det var ju laget som satte mig i alla bra lägen, men jag gjorde inte min del i lagspelet genom att inte sätta dem. Skandal - jag avgår.

Imorgon ska vi på SACO-mässan har jag hört. Just nu känner jag att det inte kommer ske. Jag vill ligga hemma och göra nada, alternativt springa några mil - helst med en tiokilos ryggsäck och shorts, bara för att. Det känns inte som att jag vet vad jag ska titta efter riktigt - jag har min plan. Och internet finns - när som helst och mycket närmare. Dessutom vet jag ingen annan som ska gå - men vi får se.

Amanda ska med till Vadstena på lördag, med a-laget alltså. Grattis, verkligen! Jag ska också med, ingen bitterhet här inte. Jag känner dock pressen - som om jag inte gjorde det innan. Det känns som att det här är min sista chans att lyckas nu. Gör jag inte det tar Amanda min plats. Jag vet inte om den pressen taggar mig eller sänker mig - det märker vi. Som sagt, Vadstena på lördag, ledigt imorgon eftersom vi spelade idag, och jag är inte uttagen till b-laget på söndag. Synd, jag skulle behöva det känns det som nu - att få spela lite utan press. Jag ska fråga Johan lite snällt om jag får åka med dem ändå tror jag.


tung helg

Inte nog med den förfärliga fredagsmatchen, idag var det dags igen. En sådandär superviktig match som vi bara måste vinna med a-laget. Men, torsk - åter igen med ett målfan. Det kändes inte lika vidrigt som med juniorlaget, men fullt tillräckligt ändå vill jag lova. Vi hade inspring med småbarn, herregud, det var ju inte länge sen jag sprang in med de stoora a-lagssplarna, känns det som! Gaah, min a-knapp är superglapp och jobbig! Jag fick spela nästan halva matchen iallafall, men jag måste göra någonting - det känns verkligen inte som att jag tillför ett skit, snarare att vi alla sitter som på nålar när jag är inne, för risken att jag ska paja något. Huvaligen!

Igår tänkte jag inte göra ett skit, och bara röra mig i triangeln soffan-sängen-köket, så blev det dock inte. Jag vr ute på hundpromenad med Mitzy, sötvovven! Vi hade det jättetrevligt, verkligen! Sen bet hon sönder kopplet på något vis, och matte fick komma och hämta med bilen.Hon tyckte att jag kunde gått hem utan koppel, men liksom, det känns ju inte jättebra att riskera något när det är någon annans hund.

När jag skulle till matchen fick jag löpa till bussen. Ett vägarbete ville stoppa mig, och lyckades nästan! En sådan där byggtejp i plast skulle spärra av vägen och ville att jag skulle gå runt - med sådant fanns det inte tid för då bussen kom åkande vid sidan av mig. Ett graciöst hopp skulle ta mig över avspärrningen hade jag tänkt, men med plastbanden fladdrande i vinden och med handbollstrunken på ryggen fastnade jag med foten och vurpade ner i en grusig vattenpöl. Byxorna, nya overallsbyxorna, gick sönder, och hela jag var blöt. Men, busschauffören såg mig och stannade och väntade - trots att ingen annan skulle av eller på.


jag har ont överallt

Ondast gör det nog att vi förlorade idag, med juniorlaget. Med ett mål. Och nej, det var inte ett bättre lag vi förlorade mot. Huddinge mötte vi, groteskt fula var de också, till utseendet alltså. Jag vet inte vad vi gjorde riktigt. Vad jag vet är dock att vi började använda kanterna i slutet, det rasluterade i att jag gjorde två mål och fick en straff sista minuterna, och vi hade 13-13 - kanske läge att spela över hela planen hela matchen? Vi var många som var rusikgt arga efteråt, det krävdes stor självbehärskning för att inte dra nävarna i tegelväggen eller säga något riktigt dumt. Jag satte mig i ett hörn, höll ett fast tag med händerna i varandra och höll käft - bara för säkerhetsskull. Knäskydd, flaskor och skor flög - men ingen ådrog sig några skador efter matchen. Såhär i efterhand börjar jag kunna känna mig nöjd med min egen insats, delvis iallafall; fyra mål av 13 och heltätt bakåt - ganska hyffsade siffror.

Lunchen åts med far inne i stan, en salladsbar ville han visa mig. Det vär trevligt, men stressigt. Jag handlade lite mat, och sedan åkte jag hem och sov några timmar - det behövde jag! Lite senare kom Hanna och Micki och satte sig vid dukat bord och åt den traditionsenliga matchkycklingen - kanske dags att byta ut den?

melody club

Mina ben vill bara ha ett break. Jag sprang i ett skönt tempo idag, ganska fort, men utan att pressa på - men inne på träningen var det banslakt på g. Jag vet inte vad det var som var så jobbigt, det var kanske allt tillsammans. Lite uppryckande är dock att mitt "sköna" tempo som jag hållet när jag tar det lite lugnare innebar att jag tog mig runt femman på 22:52 - rättså imponerande med tanke på att mitt personliga rekord låg på starx under 25 för ett halvår sen. Löparförmåga är ingenting jag har gratis, verkligen inte, det har jag kämpat för. Som jag krigade i somras - det är nu det lönar sig - suckers!

När jag ligger här i soffan ser jag rättså illa ut måste jag erkänna. Jag bara såg det nu, ur den här vinkeln ser jag två sår på knogarna, ett på höften och en söndrig armbåge. För övrigt fortsatte Åsa att göra den illa idag, eller ja - jag täkte hennes skott precis där jag har som ondast från gårdagens drabbning. Hon gjorde mig gott också; när vi stod nere på vår kant och väntade gav hon mig uppriktigt cred för mitt försvarsspel - sånt värmer nog mer än vad folk anar. Matchspelt i slutet av träningen börjar med att tränare Mia säger att vi verkligen måste sätta alla lägen. Naturligvis missar jag så gott som allt från min tilldelade högerkant. Men, trots allt, så är jag en a-lagare på söndag också! Jag blir verkligen hysteriskt lycklig ska ni veta! Men en sak i taget, imorgon är det juniormatch hemma mot huddinge kvart i åtta i Råsta - heja AIK!


vågar vi inte, eller vill vi inte?

Nyss hemkommen från dagens övningar. Vad är det med mig och skaffa nya bränn- och blåmärken hela tiden? Idag fick sig Åsa en rättså brutal stoppning under matchsspelet - men jag tror mest det var jag som blev lidande, eller min arm snarare. Jag vet inte om hon landade på den när vi föll i golvet eller vad som hände, men min högra armbåde är numera svullen, blå och ännu mera brännmärkt - kan man säga så förresten? Resultatet blev dessutom en straff till andra laget, totalt feldömt - naturligtvis. Jag vill även skänka en rätt så ond tanke till herrarnas målvakt Janne, han som hörde allt vi sa på de libanesiska restaurangen för ett antal veckor sen. Han hoppar ju in på våra träningar när vi har målvaktsbrist - typ idag. Han är så vidrig och tar cirkus alla skott - riktigt nedrig är han! Duktig såklart, och inget illa ment personligt, men åh vad jag hatar att möta honom!

Min onsdagsstyrketräning ligger ju numera på Nautilus istället för i solnahallen, mest för att få utnyttja mitt gymkort lite mer. Så dags på kvällen är det jag och några riktigt ruskiga hobbykroppsbyggare där, lite läskigt. Det var ganska skönt iallafall, men efter de korta onsdagsäckelintervallerna på friidrottsbanan, styrketräningen och typ allt annat längtar jag verkligen inte till femman imorgon - femman på tid, såklart.. Taggningen ligger istället på fredagens juniormatch - vågar ni möta oss, Huddinge?

jag är dålig på vilodagar

Kemirapporten var relativt smärtfri faktiskt - den gick på några få timmar bara. Lite pytt i panna till middag, och sen kom jag på mig själv att åka bort till ett pilatespass på Nautilus. Jag kan verkligen inte vila och slappa - jag blir tokig. Det är som ett begär som jag inte kan stå emot. Franskpluggandet blev lidande, men jag ska ge det lite tid efter desperate hade jag tänkt.

Någonting jag verkligen lackar på är för tidiga bussar - de är hundra gånger värre än de som är sena. När jag skulle hem från Solna sprang jag från gymmet, just för att jag vet att den alltid gråför tidigt. Precis när jag kommer upp till vägen ser jag den susa förbi - tre minuter för tidigt. Därmed kunde jag se fram emot tjugofem minuter på den kalla och regniga busshållsplatsen - tack SL.

jag vill bara vara

Nu är jag sådär sjukt trött. Att lägga sig på soffan, sätta på tvn och bara vara ett tag vort ju typ guld. Tro inte att jag ska få det så skönt! Imorgon ska jag på min första fransklektion på sex veckor, lite att ta igen känner jag. Jag måste även skriva laborationsrapport - igen! Det känns som att det är det enda vi gör. Den är ju till på torsdag egentligen, torsdag 24.00 till och med, men då handbollen upptar en hel del tid, minst sagt, både imorgon och torsdag får jag ta tag i det onda redan nu. Jag hade planer på simning i morse, som lite alternativ till styrketräningen jag brukar sysselsätta mig med på handbollsfria dagen tisdag. När jag vaknade kände jag dock att jag tyckte synd om min stackars kropp. Jag har ju hört apmycket varje dag sen förra måndagen - och framför mig har jag ett liknande schema igen. Träningsfritt var ordet för dagen. Eller nästan. Jag fick racea på cykeln till skolan, nytt rekord till och med, och ilfart även på vägen hem då himlen öppnade sig för mig. Nu: åter till kemin. Senare: desperate housewives. Hungrig är jag också.

du är inte som andra tror att du är

I lördags var det b-damsmatch igen. Borta i Jakobsberg, Viksjöhallen närmare bestämt. Jag, Amanda, Sabbe och Miranda var både oroliga och aningen skärrade när det var trettio minuter kvar till match och damspelarna inte hade dykt upp ännu. Till slut kom de, vi bytte om och började värma upp med femton min kvar. För er som inte är insatta kan jag meddela att vi för det mesta brukar börja värma upp fyrtio min innan match. Det här märktes av, då vi inte vaknade till förrän långt in i andra halvlek, då vi började jobba in deras sexmålsförsprång. Slutminuterna var dramatiska för min del. Först kontrar jag in 18-18 och lyckan är total - cirkus en minut kvar. Med halvminuten kvar kontar vi igen och jag skriker på Miranda, som har bollen, att hon ska passa mig - jag vet ju att jag sätter det läget minst 9 gånger av 10. Minst. Även hon vet det och passar, och målvakten räddar. Jag brukar inte gråta när vi förlorar - men då kände jag mig riktigt värdelös. Lagets tröstning och peppning efteråt var intressant. Jag var ju förkrossad för att jag missade och jag missade en poäng till oss - då sa de att det kunde varit vem som helst. När de sa att jag ju faktiskt räddade en poäng åt laget med målet innan svarade jag med att det ju kunde varit vem som helst - vad är rätt i den frågan? Jag väljer nog att ta lite cred för 18-18, men samtidigt tar jag i allra högsta grad på mig missen av en poäng till.

Efter matchen gick jag och MIranda in på Fod Courten i Kista och köpte med oss hämtmat. Jag för viss tröstätning och för att jag inte alls ville laga mat - baradö, och hon för att det mest var gott tror jag. Väl hemma, efter att ha ätit och duschat och tyckt synd om mig själv i soffan pratade jag med Daniel, och jag åkte dit - behövde lite anat att tänka på. Det visade sig ju att vi hade matchsamling på samma plats och samma tid dagen efter - lite otippat. Jag har inte sovit så gott på mycket länge!

Matchsamlingen på söndagen, för min del, gällde bortamatch i Lindesberg med a-laget. Resultatet behöver vi inte alls prata om tycker jag, och jo, efter hela veckan var kroppen slut, men jag tyckte jag skötte mig ändå. Jag tror dock att jag behöver ett utvecklingssamtal - det är någonting som inte känns okej på något vis. Sabbe och jag tittade på beck på ipoden på vägen hem - mysigt värre!

Att jag kom iväg till skolan idag är jag mäkta stolt över - det kändes rejät motigt imorse vid frukostbordet när jag satt och mös med katt och korsord. Men, vi hade övningsprov inför svenska nationella, och det känns ju rätt bra att gå på, och det känns som att det kan gå bra också. Vi fortsätter att skriva imorgon och på torsdag. Sedan hade vi idrott - elevledd lektion med judo. Då vi var udda par fick jag köra med vår lärare - hon blev totalt sönderägd. Det var ganska skönt att få trycka ner sin lärare i mattan, det måste jag säga faktiskt. En lång lunch och sedan fysik. Vi skulle få tillbaka båden en laborationsrapport och provet - jag var redo på två riktiga örfilar och började planera hur jag skulle gå tillväga för att kunna byta ut kursen. Ungefär där kom vändningen; VG på laborationsrapporten och tre poäng från VG på provet. Vad i hela helvete hände?! Får jag påminna om att jag fått IG på alla tidigare prov och G- på alla rapporter. Äntligen har allt mitt pluggande börjat löna sig - tack gud!

ååååh vi é aaaik!

Den här dagen har varit helt perfekt! Först hade jag ett mycket givande projektmöte - har jag redan säkrat ett mvg? Allt känns mycket lättare nu iallafall, jag har koll på läget igen. Sedan råkade jag ut för ett brandlarm, innan första lektionen - mycket mer finns inte att säga om den skoldagen.

Mor och jag var på hälsomässan i Älvsjö - det är grejer det! Hälska, kost och träning - jag har hittat hem! Då mor gnäller över att min gainomaxkonsumtion ruinerar henne var vårt mål med besöket att hitta ett billigare alternativ. Jag vet, mat är det allra bästa, men jag är inte hungrig efter träningarna, och det är så sent - vätska ska det vara! Vi hittade en mycket kunnig och trevlig tjej, även om jag känder att jag faktiskt hade bättre koll än vad jag trodde. Vi lyckades tillsammans, hon och jag, komma fram till den ultimata lösningen för mig; ett proteinpulver samt kolhydrater i fast form, tillexempel smörgås och en banan - det är vad jag klarar av att äta. En burk dahlblads jordgubb är nu inköpt - 7 kronor per portion, istället för 15 kronor vilket vi ger för en gainomax. Mor är lycklig.

Matchdags! Jag har varit så taggad, så nervös och verkligen längtat så - fjärilar i magen har jag haft i två veckor, ingen överdrift. Äntligen dags! Vårt mål innan matchen var seger med 30 mål. Vi vann med 26, så det var nästan godkänt. Vi skyller lite på att planen inte hade fullstora mått, skam att man ens får spela på sådana, och lovar att vinna med 30+ hemma i vår! Min egen insats är jag mer än nöjd med! Eller kan man vara annat med nytt målrekord? Åtta mål, två från vänster i första halvlek och sex från höger i andra. Jag gillar att det går bättre på höger, lite udda. Min teori är dock att jag spelar vänster i första och höger i andra, och i andra är alla andra mycket tröttare - motståndarna garanterat, men även en del av våra egna kan jag gissa. Notera att jag spelade non stop - oh my vad jag älskar det!

Efter vår match var det spångadags. Jag mår bra av det laget, nostalgikänslor minst sagt! Jag, Sebbe och Marcus åkte dock på sekretariatet - men det klarade vi ju bra? Spånga vann också, och det var väl bra för världsfreden tror jag. Dagen och kvällen har varit fantastisk - jag kommer somna med ett leende på läpparna, och förhoppningsvis ta med mig känslan till morgondagens match - heeeello Jakobsberg och Viksjöhallen!


det där med klockan är svårt ibland

Jag har gjort det igen - klantat till det med tiden. Imorse var jag ju uppe i tid, åt frukost och gick och la mig och läste svenskläxan som var till idag. Jag visste mycket väl att vi började tio i tio, 9.50, men ändå åkte jag en timme för sent. Inte förrän jag kom till skolan upptäckte jag vad som var fel. När jag såg klockan på utsidan av skolan tänkte jag: "haha, har de inte ställt om klockan till vintertid ännu? Slarv!" Så tar jag upp min egen klocka och ser att jag är en timme sen, och därmed fem minuter sen till dagens andra lektion - bra jobbat. Jag kan alltså notera terminens första ogiltiga frånvaro - tack för den liksom.

Igår bytte jag lösenord på bloggen, under tiden Micki höll på och mekade med den. Gissa om jag blivit förvånad varenda gång jag försökt logga in och inte lyckas - har någon hackat sig in på min blogg och bytt lösenord liksom? Sedan kommer jag på det - mitt nya lösenord är ju boltonslakt! Lugna er, jag har bytt tillbaka till mitt gamla igen -jag är inte så tankspridd att jag skriver ut mitt lösenord här - inte ännu iallafall!

exalterande

Allt känns underbart idag! Imorgon är det redan fredag,och efter den här veckan kommer det kännas riktigt bra! Imorgon ska jag och mor på hälsomässan, äta middag på Där med pasta, sedan är det boltonmatchen och efter det ska jag titta på när Spånga spelar - nostalgitripp nästa! Då kommer jag även få träffa Sebbe - åh vad jag längtar efter allt! Lördag innehåller en vilkorslös sovmorgon, och sedan matach, söndag lika så! Det här kommer bli kanon! Ikväll är det ingen handboll, basketen har hallen, så vi ska köra fys och löpning - perfekt uppladdning för benen? Mja, men det brukar vara ruskigt roligt ändå - jag gillar fys! Det enda som kan förstöra min tillvaro nu är om vi har laboration på kemin - då vill jag inte vara med längre, jag orkar inte det, helt enkelt! Ha en underbar dag i det fina vädret - pusspuss!

Jag vill även tacka Micki hundra sjuttiofemtusen gånger för min nya design! Helt oväntat skrev hon till mig igår och sa att hon höll på med en hon inte själv ville ha, och frågade om jag ville ta över - jag är djupt tacksam!

Dubbelkuk var, tro det eller ej, ordet som slapp ur mig då jag upptäckte att jag glömt både skor och knäskydd kvar i väskan efter gårdagens träning. Dessa luktade stark av ammoniak, det var en frätande doft. Jag slängde in allt i tvättmaskinen - nu ska här bli rent och fräscht! Jag plockade till och med ur snörena och tvättade dem separat - de är så fruktansvärt klistriga att jag knappt kan knyta skorna längre. Någon som kan uppfinna doftfria knäskydd?

det är dig jag vill berätta allt för

Befrielse är ordet! Jag har precis skickat iväg samhällsfrågorna, med tjugotvå minuters marginal - det ni! Idag har jag även lagt fysikprovet bakom mig, och det är nu en hel vecka kvar till de kosta intervallerna vi springer på onsdagar - lyckan är total! Jag kanske slipper sömntabletter inatt? Imorgon ska jag ta tag i en kvarvarande bit: mitt rum. Projektarbetet bearbeteas på möter på fredag - jag känner mig fri på något vis, som om vi har lov imorgon - jag mår bra!

Onsdagsträningarna är alltid lite småspännande, det är efter dessa de meddelar vilket lag de tagit ut till matcherna i helgen. På något vis har jag slutat hoppas på a-lagsspel, trots att jag varit med på alla matcher. det känns inte som att de vill ha med mig, egentligen. Jag vet inte varför, det bara känns så. När Erik sa att jag var uttagen till b-lagsmatchen på lördag, tänkte jag att det var kört den här gången, men icke! Jossis ska spela båda! Jag blev riktigt glad, så glad har jag nog inte blivit förut, då har jag varit mer lättad. Jisses vad taggad jag är inför helgen. Följande gäller:

Fredag: Juniormatch mot Bolton. Liljeholmshallen 20.00
Lördag: B-damsmatch mot Jakobsberg. Viksjö sporthall 16.45
Söndag: A-lagsmatch mot Lindeskolan. Stadsskogsskolan 16:30

Snacka om att man blir berest i den här sporten - jag kommer känna till varenda idrottshall när jag dör! Om jag raggar publik? Aaaldrig.. Jo, det är klart att jag gör! Förra hemmamatchen hade ju Lisa sin underbara hejarklack - en sådan skulle jag inte banga på. Ni är förlåtna om ni inte kommer till Lindesberg dock, det tar cirkus tre timmar dit.

Förövrigt har jag blivit av med mina nycklar igen - Johan har dem. Min stackars cykel borde nog gå i ide snart - den står ju bara här utanför och fryser.


ALLT SNURRAR

Nu är det mycket att göra. Fysikprov imorgon, och även inlämning av samhällsfrågorna. Typ idag kom jag på att jag kommer få ett helvete med samhällsfrågorna. Provet börjar 12:40 imorgon, så jag har lite tid innan där, förutsatt att jag kan gå och lägga mig snart, och sedan är jag hemma igen runt halv fyra om jag har tur. Kvart i sex någon gång måste jag röra mig bortåt träningen, och innan dess ska jag hunnit laga mat och gärna äta den också. Det ger mig maximalt två timmar på eftermiddagen. Hemma från träningen är jag inte förrän halv elva någon gång. Deadline är i och för sig tolv, men hur effektiv är man efter träningen? På den tiden lär jag väl ungefär hinna få iväg dokumentet via mail.. Det här känns inte bra. Jag har suttit en bra stund nu, ända sen jag övergav fysiken, och känner att huvudet inte orkar mer - det är inte lönt - sängen hägrar.

Mitt rum ser ut som ett kaos - vad hände? Ni som varit hemma hos mig vet att jag brukar ha det väldigt städat, och jag tål inte oordning i vanliga fall. Nu ligger det saker precis överallt. Ytligt dock, så det skulle nog gå ganska fort om jag tog tag i det - men icke. Jag tror det är lite därför allt känns lite jobbigare än vanligt; mitt ostädade rum ger mig signaler om att allt är kaos på alla plan och att jag inte har kontroll. För övrigt den känsla jag fruktar för och avskyr allra mest.

Jag tror att jag vet hur jag ska lösa mitt problem med samhällsfrågorna, jag kom på det precis nu faktiskt! På något vis måste jag samarbeta med någon - så att vi gör hälften av frågorna var! Jag borde ju hinna skriva om dem lite på de nittio min jag har från att jag kommer hem från träningen?

MY ARMS KEEP MISSING YOU

Det vill sig inte helt enkelt. Under en period har mycket, och då absolut inte minst skolan, känts åt helvete. Nästan så att jag varit nära på att ge upp min skolgång, göra en Jens helt enkelt. På något vis har jag lyckats samla mig lite under lovet, och till och med jobba undan en del. För mig själv hade jag valt att se den här måndagen som någon form av en nystart - ge mig själv en chans till, och genomföra den här veckan prickfritt - på alla fronter. Så blev det inte. När jag skulle lämna hemmet och cykla mot skolan hade jag inga nycklar. Mor lånade dem i helgen, och nu finns de inte. Alltså; jag kunde varken låsa dörren efter mig eller låsa upp min cykel. Jag fick stanna hemma. Någon där uppe tycker inte att jag är värd en till chans.

Istället för min planerade prickfria vecka står det nu oändligt mycket mot noll, till den dåliga sidan. Soffan och datorn, och mindre plugg än om jag hade kommit hem efter en skoldag. Luften gick liksom ur mig när det inte ens fungerade när jag helhjärtat tänkte ge det en chans. Nu är det dags att dricka några flaskor vatten för att klara av träningen. Jag behöver nog hjälp. egentlgen.

DÄCKBYTARKUNGEN

Yes, idag hade jag min första helt träningsfria dag sen slutet av september. Tid har istället ägnats åt plugg - det ni! Fysieken har fått en del tid, och även svenskan. Imorgon hoppas jag att projektmötet äntligen blir av - jag måste börja ta tag i och strukturera upp saker! Fysik b-prov på onsdag, och då ska även alla samhällsfrågor in - sen var det väl ingenting mer stort den här veckan? Det är i och för sig fullt tillräckligt för mig med tanke på att jag ägnar cirkus fyra timmar varje kväll åt träning, inräknat resor och pyssel kring detta. Tiden räcker inte till! Vad säg som jullov typ nu?

Mor fick sin beskärd del av min tid även hon - en hjälpande hand så att säga. Eller snarare, hela jag hjälpte henne. Det var dags för byte till vinterdäck - och som bekant får mor inte ta i i lyft och liknande. Ni drar en korrekt slutsats; jag bytte däck på bilen, trots att jag aldrig befattat mig med en bil på annat sätt än att åka i den. Det tog underkant fyrtio min - mor var mycket stolt och kallade mig en naturbegåvning - jag var mest glad över en pause från pluggandet. Mer hjälp fick hon även då vi åkte till maxi för mathandling - hon får ju inte bära matkassar heller.

EM-kvalet i handboll var en fröjd att se. Visst, turiket stod för det såkallade motståndet, men ändå. Storseger, och många debutandet i officiella sammanhang - inte minst förbundskaften Staffan Olsson. Jag tycker verkligen om att han vågar gå sin egen väg och ta ut en trupp som skiljer sig stort från Linells trupp. Den är minst sagt hammabry betonad, både nuvarande och föredetta spelare, men även lite andra nya ansikten - bland annat 12 målsskytten Niclas Ekberg, 19 år. Sådant blir jag ruskigt glad av att se, både hans prestation och att Olsson/Lindgren vågar ta ut nya spelare. Tänk om Lagerbäck gjorde något lika radikalt?

PEACOCK!

Uppsalaresan var rätt mysig ändå. Vi åkte bil, åt lunch, tittade i affärer, stötte på bekanta, åkte bil på småvägar och stannade på arlanda stad på vägen hem - bror skulle ha halloweengodis. 1,08 kilo - oh my! När vi kom ut på parkeringen igen snöade det! Älskade snö! Visserligen smälte det bort så fort det kom i kontakt med maken - men man får vara glad för det lilla! Mitt enda inköp, förutom födelsedagspresenter till far, var ett par stövlar. Jag har länge letat efter ett på bruna stövlar, jag blir så fruktansvärt helsvart när jag har svart duffel, svarta byxor och svarta stövlar - vilket jag ofta har. Igår fann jag ett par bruna stövlar, för x antal hundralappar. Egentligen har jag ju råd, men det känns inte värt det liksom - så jag funderar fortfarande på om jag ska behålla dem eller ej. De är fina, och sköna, oja! Men man kanske ska hålla i pengarna lite?

Den där löpturen jag hade planerat in var jag fast besluten att genomföra - trots att jag var väldigt sugen på att banga när vi stod där i snöblåsten och det var en grad i luften. Jag fick mor att släppa av mig vid nautilus i solna - ingen återvändo liksom. Med reflexväst, och utan tofs i håret, gav jag mig ut på två varv på torsdagsfemman, även känd som vinterrundan + sträckan till och från nautilus. 11 kilometer stannade mätaren på - jag var riktigt stolt med tanke på vädret. Vinden friskade rätt bra, och motvinden i allébacken vid stallet var riktigt stark - den backen behöver inte mer motstånd, ni vet. Att dessutom ha hår i hela ansiktet gjorde inte det hela mycket bättre - att försöka fästa det under sporttoppen var lönlöst. Håret var en stor boll när jag kom in, och det tog bra lång tid att få upp värmen i duschen igen. Sen stress in till stan för fars födelsedagsmiddag, på restaurang peacock. Det är ett japansk ställe på tegnérgatan - varmt rekomenderat! Maten var helt fantastisk! Jag har redan meddelat att jag vill ha min födelsedagsmiddag där i februari - innan huddingematchen!

Dagen bjöd på mer träning och sociala aktiviteter. Idag skulle jag ge mig på den outforskade roddmaskinen - jag är kär! Trots tre feta blåsor i händerna var det en träningsform jag gärna utöver igen! Efter det tänkte jag vara lite snäll mot min rygg och köra bålstyrka - herregud vad jag kände mig på bra humör när jag gick där ifrån! På eftermiddagen var mor och jag på bio. Vi ser ju alla Persbrandts filmer, men den här, Maria Larssons eviga ögonblick, var inte min favorit i alla fall! Efter det var det middag på en italiensk restaurang, och sedan hem till bror och risk-spelande. Solklar seger - så klart!

RSS 2.0