25/6 ONSDAG

jag har varit ute och träffat människor igen! i förrgår var det barn hos hedvig, bland annat ett gärng polacker utan engelskkunskaper. det var myspys! det har verkligen gått så lång tid när jag bara har tänkt på skolan, träningen, jobb och tagit det lugnt resten av tiden. jag kan inte säga att jag saknade alkoholen, för ja, jag har brutit min 86 dagar långa svitutan alkohol intag. men det var måttligt vill jag lova, ytterst sparsamt.andra människor var jättefulla - jag har fått någonting starkt emot det, det är verkligen inte charmigt. det värska är ju människor som man inte direkt märker på dem att de är väldigt påverkade. de vågar mer ochblir mer spontana och lättpratade många gånger, men vissa har jag annars väldigt svårt att märka av det på. jag träffade en sådan person den kvällen - mycket trevligt! tills jag dagen efter kom på att personens nyktra jag kanske inte stod för allt som sas och gjordes. men jag orkar inte bry mig om det längre, det blir som det blir.

malin, hedvig, elin&sinika var de jag träffade som jag saknat mest. ni står ju mig väldigt nära - jag tycker frukansvärt mycket om er! vad hände? jag kommer inte hänga med på allt ni gör, det vill säga vara ute och röja var och varannan kväll - men jag tänker definitivt inte släppa er såhär igen -jag börjar ju förstå vad jag har varit utan! då när jag inser det börjar jag fundera på andra människor, vilka det var länge sen jag träffade. sebbe är såklart en - men det verkar ju aldrig funka. jag vet att jag är lite kinkig, men jag tycker om att träffa människor ensamma - man får ut så mycket mer utav det!flickorna i laget har jag i och för sig bara varit ifrån i lite drygt en vecka, men dem ska jag också försöka träffa mer. hanna, vikkan, micki och amanda framför allt! ni är ju bara borta och upptagna så mycket hela tiden! åååh! igår träffade jag även edith och julia i täby centrum, där jag var med mor och bror efter jobbet. hur länge sen var det inte jag träffade dem liksom? jag försöker komma på - men det är svårt! när jesper fyllde 18 träffades vi ju - men det måste väl ha varit någon gång efter det? annars är det ju över ett halvår! jisses, den här sommaren ska jag vårda mina nära och kära samt repearea alla mina sociala kontaketer - tror jag bestämt!

igår var både dödens och lättnadens dag på jobbet. efter att ha sovit max fyra timmar, och fått i sig en frukost bestående av en tallrik spaghetti från gårdagens lunch, vilken jag hittade i kylen på cafét, ville jag bara dö hela dagen. så fårt jag inte var fullt sysselsatt såg jag bara de stora mysiga sofforna och ville så gärna krypa ner där. det skulle dock inte varit någotvidare populärt misstänker jag! lättnadens dag var det på så sätt att det var stängt. tisdagar och torsdagar håller vi bara öppet för de som är inskrivna med fritidsabonnemang. alltså var det väldigt lite att göra. jag tog emot mat leverans och brödleverans, gick ut med massa skit till en container, plockade diskt och fixade lunchdukningen - resten var bara dötid. det var bara en unge där, och hon skötte sig själv mest hela tiden. jag ägnade dagen åt att läsa tidningar. först hittade jag en mycket gammal cosmo som jag lusläste, och sedan några resetidningar. av rädsla för att somna vågade jag inte sätta mig i soffan. istället kom jag på mig själv med att sitta och sova vid ett bord några gånger - det började kännas som i skolan!

22/6 SÖNDAG

kvalitetstid med mamma är ett nyckelbegrepp för den här helgen. vi har bara slappat och tagit det lugnt mest hela tiden! sällskapsspel, film,fotboll, kolonilotten och matlagning - how i like it! idag bjöds vi på sol, och en dag på kolonin blev spikad. vi har fått smultron! massor med grönsaker, vilka jag bryr mig mindre om, också - men smultrona är första bären. mums för dem! på hemvägen svängde vi förbi maxi för den stora veckohandlingen. cirkus sju kilo frukt, tio liter mjölk och en hilmans massa gainomax + en hel del annat kraffs fick vi med oss hem. jag har även tagit en vilodag idag. alltså, jag har haft tre vilodagar den här veckan. det har inte hänt på mycket länge! jag startade om min träningsdagbok vecka...16 tror jag? sen dess har jag haft max två vilodagar per vecka, och en väldans massa veckor innan dess också - och jag trivs med det. jag ville inte ha en extra vilodagen den här veckan heller, men det blev liksom bara så. i måndags jobbade jag hela dagen, och var sjukt sliten efter eken, i fredags var det ju stängt på gymet, som sagt, och idag kände jag att mina ben verkligen ville vila efter intervallerna igår - de tog där de skulle. men det kanske är bra med en lite slappare vecka nu - imorgon börjar ju sommarträningen! jag har inte riktigt fått ihop plusslet med alla löpvarianter, hoppträningar och gympass ännu. jag måste dels tänka på hur det passar med jobbet, vilken ordning allt måste ligga i så att jag orkar och får ut max, hur många pass per dag jag kan lägga in och hur många vilodagar jag ska ha, samt var jag ska utföra allt! till hoppen behöver jag plan och jämn mark för att inte riskera några fotstukningar. jag har kommit på att en friidrottsbana vore perfekt, men var hittar jag en sådan? våran här i bergshamra renoverad, och även om banorna är nylagda så kan jag inte gå dit - gubbarna, tyskar för övrigt, jobbar jämt! det spelar ingen roll när jag springer förbi, vilken dag eller tid den än är - de är alltid där! fett synd.. vi har ju en friidrottsbana utanför skolan som skulle kunna använda, men det är massa friidrottare där typ jämt. jag får sitta och leta lite på flygfotona på eniro tror jag -jag tror att jag behöver min friidrottsbana till på tisdag nämligen, onsdag kanske. nu ska jag gå och lägga klart mitt träningspussel - jag har ju noll koll!

21/6 LÖRDAG

jag har verkligen inte förstått grejen med midsommar. det är ju som vilken lördag som helst? om man är på landet, dansar runt midsommarstången, leker lekar typ femkamp, plockar sina sju blommor, umgås med släkten och hela kittet- då är det midsommar. men typ midsommarmiddag, eller midsommarfest - vad är det? att ha middag eller festa på den dagen, visst - varför inte? men kalla det för sjutton inte midsommarmiddag, för där är det långt ifrån de traditioner som är förknippade medmidsommar. jag är i och för sig väldigt anti alla sådana härhögtider, detär bara överskattat! ta valborg tillexempel. man firar valborg för att välkomna våren, sjunga in våren och bränna upp allt gammalt skräp från vintern för att börja om på nytt. när blev att sitta inne i en lägenhet och dricka ett sätt att välkomna våren? jul, nyår och födelsedagar köper jag rakt av - då är det ju verkligennågonting att fira. påsken är ju ingenting att fira egentligen, men uppmärksamma - helt klart! men vad jag har emot vad det gäller dessa högtider är allt "glad påsk!", "god jul!" och "gott nytt år!". det känns ju ruggigt överdrivet att säga och höradet cirkus 15000 gånger under loppet av några få dagar.usch, jag känner mig jätteanti verkligen, men jag känner så- jag kan inte hjälpa det!

mitt "midsommarfirande" blev dock trevligt - till slut. dagen tillbringades hemma med filmtittnig och dylikt. senare skulle jag ta mit till nautilus, för att få en ledig söndag innan sommarprogrammet drar igång! trots att jag kollat på internet kom jag fram och möttes av stora röda bokstäver, vilka förmedlade att det var stängt. lyckligtvis hade jag åkt till solna, och inte hela vägen till hammarby sjöstad - så resan, enkel väg, tog bara en halvtimme..! hem igen, arg som ett bi, och ombyte för att traska iväg på middag. sill, grillat och jordgubbstårta - mattradiotionerna höll vi iallafall fast vid! mor och jag tog oss hem så småningom för att titta på fotboll. i andra förlägningskvarten somnade jag.. och ni som såg vet ju att det var då det började hända saker! huvaligen! idag är väl allting stängt och igenbomat, utom skogen. intervaller ska det bli, och en stund med min stieg larsson-bok, luftslottet som sprängdes.

jag vill ut på äventyr!

19/6 TORSDAG

eken cup ligger bakom oss nu. det enda jag har kvar är en sträckning i låret smat varande skrapsår på höfterna - men det är så det ska vara! dagarna tillbringas nu på solna ungdomscafé, jobb ni vet, och kvällar och nätter används till att vila upp sig till nästa dag. sommarlov, vad är det?  jag vet inte. jag vet bara att förutom laget och de jag krockade med på eken så känns det som att det var väldigt länge sen jag träffade människor jag känner! ni är så välkomna ner på cafét så! det är öppet för alla mellan 5 och typ midnatt måndag, onsdag och fredag! övrig tid ägnar jag åt att spela kort med "ungdomar med specialla behov", ungefär. men 13-19 alla andra dagar uppskattar jag besök! jag vill även ut och träffa människor. träffade lollan nere i råsta i tisdags - vad länge sen det var! det blir så när jag inte har velt dricka - jag är tydligen inte värd att umgås med längre, inte ens prata med. då ser man liksom hur mycket jag betydde egentligen.. skickat sms för att höra hur allt är har jag gjort också. fått svar? knappast! efterlyses: mina..vänner?

15/6 SÖNDAG

i fredags jobbade jag på eken cup. vi i aik måste ju det liksom. som juniorer har man hand om förläggningen - så jag skulle alltså städa toaletter och duschar samt gå runt och öppna åt lag som ville in i sina rum. roligt? nej! men till mitt sällskap hade jag lagkamrater, bland annat. första passet var micki och estelle där, och på andra fick jag sällskap av madde. jag valde att ta mina två pass på en endaste gång så att jag blev av med det, och innan turneringen började för vår del. det innebar att jag tillbringade 14 timmar där -kul!

igår började vi spela! torsk i de två inledande, varav den ena ganska onödig! sedan blev det seger + seger. den sista matchen varnog den underligastematch jag spelat. nivet regnet som kom? skyfallet. det drog igång precis närvår match blåstes igång. efter en minut var det som om vi ställt oss i en dusch med kläderna på. det var väldigt roligt, och trots att det var massor med kallt att stå på bänken så var det minst lika kul att se på också! inget grepp om bollen eller fötterna, men vann gjorde vi! med en boll, tack för det!

igår dog min kärlek. när jag satt och tittade på fotbollen sa mamma "jag slänger in dina handbollskläder i tvättmaskinen". visst tänkte jag liksom. när halva tvättprogrammet gått kom jag på att jag hade saker i mina fickor - bland annat min ipod. den är död nu - och jag saknar den jättemycket!

12/6 TORSDAG

min bror har gått ut grundskolan! det är ju helt ofattbart för sjutton - han är ju bara en pluttis! jag var på hans avslutning, iförd den klänning jag planerat att ha på min egen avslutning, men blev stoppad ifrån på grund av vädret. massor med småbarn, en osäker rektor som höll tal, en tjej i femman som sjöng mycket falskt och allmänt kaos - oj vad jag har saknat bergshamraskolan..! när vi sedan var i klassrummet för den avslutningen började alla flickor gråta när de sa hejdå till varandra, såklart, och lärarna var inte sena att hänga på. jag mindes min egen avslutning och blev själv lite tårögd. brors betyg har jag ännu inte fått se, så jag vet inte hur det gått - men om han slår min poäng från nian tror jag att det är dags att gå och dra något mörkt över sig.

efteråt åkte jag och mor in till stan för en ny kamp med banken, precis vad jag var sugen på. foto till nya id-kortet skulle kirras också. herregud, jag förstår inte hur det kan bli så fel! mitt passfoto är jag riktigt nöjd med, men det är sekretess på det, så man kan inte få ut det från polisen. och vår bankkille var på lunch när vi kom - såklart! vi fick någon annan virrig tjej som såg ut att vara yngre än vad jag är, det gick ju inte fort direkt. hon hade ju verkligen noll koll! till sist fick jag koden till kortet - jag har tillgång till pengar igen för första gången på två månader, tack för det! och det tar minst en månad för dem att fixa fram ett legg - vad är det för bank mamma har lurat på mig? pensionsspara vill hon att jag ska börja göra också. herregud, jag har ju knappt ett jobb!

när vi ätit lunch och mor återgått till arbetet tog jag en tur på stan med mina nya ekonomiska tillgångar. ni vet, pengar som läggs på hög från studiebidrag och liknande blir en del om man inte har tillgång till det! den här frånvaron av pengar har gjort mig sjukt snål, men när jag kom in på en underklädesavdelning med mycket tilltalande utbud övervanns min snålhet! tre par trosor hittade jag, och herregud vad de är söta - jag tror att jag är kär! jag skulle så gärna vilja lägga upp bilder på dem, men de kommer inte ut i sin fulla rätt när man inte har dem på sig - och nej, jag lägger inte ut bilder på mig själv i trosor. dock kan jag avslöja att det är mycket rosetter, vollanger och rosa, vitt och rött inblandat! väl hemma igen behövde jag springa intervaller, jag verkligen behövde det. inför eken behöver jag känna att allting fungerar, att energin och farten finns där, och att ingenting gör ont - och det gick perfekt. jag ville ha backen, men jag påminde mig själv om att det är fyra matcher pålördag och valde en plan del av skogsslingan istället. musiken skruvades ned en aning också, för att inte riskera att bli övertaggad och göra någonting dumt - intervaller i skogen två dagar innan en turnering ska ske under kontrollerade former anser jag! och det fanns mersmak mina vänner! efter 3x10 över 100m fanns det krafter kvar! lite krampkänningar efter att ha svept en liter vatten på stående fot efter målgång och jogging tillbaka till det trygga hemmet - men det här känns bra, nu kör vi tjejer..

uppladdningsmusiken väljs ut, matchbilder och situationer visualiseras,
formen kontrolleras, vätska och mat intas i mängder och utrustningen
ställs i ordning - två dagar kvar! Den som inte gör sitt bästa stryper jag,
min taggning håller.

11/6 ONSDAG

sommarlov. hur känns det? inte alls. jag är mest likgiltig måste jag säga. men det ska bli skönt att komma bort från människor, de enda jag vill umås med just nu är laget. visst, det finns bra folk i klassen också, men jag behöver en pause känner jag. skolavslutningen var medioker,sämre än vanligt. estetarna stod för underhållning iform av sång och musik, men detvar knappt bra måste jag säga - det brukar vara bättre. sedan var det stipendieroch rektorns spårade tal om nalle puh och nasse - vart är vår skola på väg?

jag känner mig inte alls på topp. jag ver inte vad som har hänt, om det är sviter från torsdagens krasch, eller en reaktion på allt som händer med folkrunt om kring mig, eller vad det gör snarare. människor är underliga varelser, väldigt klumpiga. antingen tänker de inte, eller så är de riktigt egocentriska, alternativt genomelaka - och det senare tror jag inte om mina nära. alltså är de något av de tidigare nämnda- och det är ju lite sorgligt. speciellt nu när jag är lite ur formoch tar åt mig personligt av vad alla säger och gör. johan vänder sig om i aulan och säger "du kan ingenting". inte alls någonting han menade, tror jag i alla fall, men jag var beredd att resa mig upp och gå där ifrån på en endaste gång. dags för en skärpning - både av mig och min omgivning. tack och hej.

jag är mästare på att tappa kontakt med folk -
eftersom jag inte vill tillbringa varenda ledig stund med att supa skallen av mig

10/6 TISDAG

i torsdags gick jag rakt in i en vägg. allting bara brast och jag kunde inte göra någonting åt det. jag vet inte om det var det faktum att vi hade årets sista skrivning - och att all stress och press var över, att jagfick ig på fysiken, igen, eller att mamma skulle åka bort, igen. jag klarade inte ens av att åka ner till träningen - jag bara grät för allting, verkligen allt. mamma hade nog ringt pappa efter att hon åkt iväg, för helt plötsligt stod han utanför och sa "packa ihop dina grejer så åker vi till landet redan nu-du behöver komma bor härifrån!". så sant så! vi var tvugna att ligga i 145 km/h för att hinna med sista färjan, men sen var det lugnt.

och jag som trodde att jag skulle få vila och bara slappa, läsa min liza marklundbok och bara göra ingenting alls. ack vad fel jag hade! jag tror bestämt att jag hamnade på någon form av cykelträningsläger eller liknande. min far har funnit sin idrottspassion i cykeln, och till och med kört några landsvägslopp tror jag. han hade tagit med hans och christines mountin bikes ut och här skulle det cyklas! första dagen drog han medmig ut på en fyra milsrunda, andra dagen körde vi bara på planlöst i en och en halv timme och sista dagen skulle vi ut till ett ställe som pappa tyckte om, och sedan avsluta med någon runda i skogen som han hade hittat. det var bara det att den där vägen ut till det där stället hade blivit så neråkt att något ljushuvud hade täckt upp den med ganska stora stenar, inte grus, stenar. ett djupt lager också! det var så tungtrampat och så svårt att hålla balansen att vi bara stirrade ner i backen hela tiden, och höll på att missa älgen som stod tio meter från vägen - hej jag blev rädd! för att ändå få ägna mig åt någon träningsform jag är van vid så tog jag en löptur också - en mindre angenämsådan på den smala, men väl trafikerade landsvägen. den utvilade och harmoniska kropp jag trodde att jag skulle ha efter helgen kunde jag alltså glömma - jag kom hem som ett vrak med träningsvärk och stelhet i benen utan dess like, och redigt ont efter sadeln - det kändes som att jag hade gjort någont helt annat än vad som var fallet! och visst tycker jag om att röra på mig och testa nya saker, men det här var mest plågsamt. samtidigt såg jag hur glad pappa var. min bror är en sådan mes, han har ingen fart och orkar bara hålla på i någon halvtimme, och christine vill bara stanna och vila hela tiden - jag är hans enda hopp om sällskap.

jag hade så fruktansvärt ont i hela kroppen och hade verkligen noll energi inför gårdagens träning. jag och vikkan gick ihop i en pakt om att verkligen inte springa, utan lunka runt uppvärmningsvarvet - har vi någonsin kommit in sist förut? och träningen, jadu. den var välen av de absolut sämta jag genomfört i modern tid skulle jag tro. all energi var som bortblåst och slut dextrosol var slut. dessutom var det väl cirkus fyrtio grader där inne, och vattnet i kranarna gick inte att få riktigt kallt. sista halvtimmen var jag så slut att synen inte hängde med i spelet,det kändes som att allt var fördröjt, och så hade jag gåshud. det bara låste sig i hjärnan liksom. vi kör igenom polackväxeln,som faktiskt gick väldigt bra förra veckan, och det blev bara stopp. jag kom fram och stannade - sådär som det var i höstas ett tag, huvudet hänger inte med! äsch, den där träningen är redan glömd - förutom den missade passningen som träffade omklädningsdörren som öppnades, då dog jag av skratt- höjden av trötthet.

sista skoldagen idag! vi har fått tillbaka svenskuppsatserna från i torsdags, biologiarbeten, nationella i engelska och så tittade vi på vår favoritfilm om lejonen. lejon är helt klart mitt nya favoritdjur! förlåt min lilla swea, du är min favorit såklart - men lejonen, shit va häftiga de är, och så vackra! men nu är det bara avslutning imorgon, en dag ledigt och sedan eken! vi börjar inte spela förrän på lördag, men påfredag ska här slavas! mellan 8 och 22 skajag jobba, ochjag vet knappt vad jag ska göra där! jag vet bara att jag inte kommer vara hemma före elva och att jag måste åka hemifrån senast åtta på lördag morgon - kul! och förresten, vi har fyra matcher på lördag. mellan första och andra och mellan tredje och fjärde har vi knappt någon vila alls, 25 min fick vi det till. det stämmer dock inte då man inte får in en mach mellan där, men vi får se! välkomna ner och stötta oss iallafall - det lär behövas!

idag är ett ett år sen min värld rasade samman. jag har kommit över det,
men jag har inte gått obemärkt förbi - jag litar inte på människor.

3/6 TISDAG

hör och häpna - jag var i skolan idag! det var knappast något särskillt som hände. jovisstja, jag får mvg i biologi A - det tackar vi för! det är då man känner att det var värt att vara hemma alla de där dagarna och kämpa med rapporter och projekt - mumsmums! inställd engelska hade vi också, precis vad jag önskade mig, och lite sol och vila vid gräsplanen med carl-johan och hannes gjorde inte dagen sämre. lyckats undvika streck i matte D har jag också gjort. bra dag?

mor&bror kommer hem i natt! nu börjar jag äntligen få rutin på ensamlivet här - även om jag fortfarande inte uppskattar avsaknaden av sällskap. jag befarar dock att omställningen till att leva med människor igen kommer vara lika svår som inställningen till att leva utan dem. jag ska städa upp lite i alla fall. nu ligger tillexempel mina knäskydd här i hallen, varje gång jag passerar känner jag en obehaglig doft sticka i näsan. va bra att jag skrev det, det påminner mig om att jag skulle slänga in dem i tvättmaskinen - igen!

far vill ha med mig till landet i helgen. jag sa kanske. jag har i och för sig inte varit där på ett år snart, och det skulle vara bara han och jag - vilket är ganska mysigt, men jag känner ändå att jag inte är så jättetaggad. nu kommer mammi hem, det är sista helgen hemma innan skolan slutar och jag börjar jobba. men jag vet inte. grejen är den att han vill åka på torsdag också, och vi har träning till halv tio då. orka åka efter att jag åkt hem, duschat och ätit - vi lär ju komma fram mitt i natten! det där får vi fundera på - jag har ingenting annat att göra hemma, i och för sig.

varmt som satan är det. jag cyklade till och från skolan idag, och hemvägen gjorde mig sjöblöt - det är ju inte klokt, jag cyklade ju inte ens fort! planen är att jag ska åka och träna, nautilus ni vet, typ snart, för att sedan kunna mysa framför gossip girl och desperate ikväll - och dessutom ha totalledigt imorgon. låter skönt? yeees! men hur taggad är jag på att åka iväg och träna typ nu? inte det minsta lilla faktist. jag har ju varit i skolan, jag är inte van vid det - jag vill sova!

hon har ett sätt som får alla män att tro att de är i himlen

2/6 MÅNDAG

en ond cirkel har börjat uppenbara sig. var jag i skolan idag? nääääeeee! sen att det var en försovning som orsakade det har inte med saken - jag kunde inte förmå mig att åka dit senare - trots att jag verkligen hade planerat det igår. varför? jag börjar känna att jag varit borta så mycket att jag inte vill gå bara därför - logiskt? sen hittar jag ingenting, verkligen ingenting att ha på mig. allt kändes fel, fult, trångt, stort, skrikigt, varmt, avklätt, uppklätt, oklätt eller bara fick mig att se helt felplacerad ut. det gick inte - hur jag än försökte. det + försovningen gjorde att jag la mig i brors rum och tittade på marie antionette istället - mycket bättre än skola! sedan blev det mer sol, och sedan mer skrivande på alla arbeten - högen sjunker, tro det eller ej! bland annat har jag lärt mig att tamkatter markerar revir genom att gnida sig mot olika föremål. de har körtlar på utsidan av huvudet som utsöndrar feromoner - något doft ämne av något slag. bland annat revirmärker de människor. jag tänker på hur min katt ligger och gnider sina kinder mot mitt ansikte mest hela tiden - hon märker mig så att inga andra katter ska kunna ta mig - ganska gulligt tycker jag. eller så hämnas hon för att jag har öronmärkt henne..

jag har helt seriöst börjat fundera på vad jag ska ha på mig på träningen idag. förra veckan hade jag samma kläder alla tre träningar - de jag brukar se som mina lyckoträningskläder. men det gick ju helt åt fanders på alla tre. jag hade dock inte fläta, så det kan bero på det också - det är även det är turgrej. skrockfull? nejdå! så jag funderar på om jag ska våga frångå mina klädvanor, eller bara fixa frisyren som den ska vara - eller både och? dagens i-landsproblem?


Jens - säger:

skolkarn

Jens - säger:
:O

Jens - säger:

vad händer med världen

jossis' säger:

det var ju rätt person att säga det också!

Jens - säger:

mjo men ingen förväntar mig att va där

jossis' säger:

och de gör ni med mig?

Jens - säger:

ja

Jens - säger:

vår klass ända hopp

Jens - säger:

åå


1/6 SÖNDAG

helgen har bjudit på sol mina vänner! mitt uppdrag är att vara brunare än mor&bror när de kommer hem, jag tror jag kommer att lyckas - de är inga soldyrkare direkt. helegn har även bjudt på handboll, trevligt sällskap och, tro det eller ej, men ännu mer plugg! eller plugg och plugg, mest en jäkla massa arbeten och rapporter som ska in - varför göra sker och ting i tid när man kan skjuta upp det så länge att man riskerar ett streck i kursen? i handbollsväg fick jag nöja mig med ett os-kväll. sveriges spel i sista matchen - man kan ju få hjärnblödning och magsår för mindre! jag blir tokig på dem! sällskapet har far och lagkamrater stått för. igår kväll var micki, hanna och vikkan här, gullegrisar. jag uppskattade det besöket riktigtriktigt mycket - jag hoppas att ni förstår det! vi tittade på handboll, handlade, lagade mat och ägnade oss åt skvaller - det behövde jag! men vi pratade öven om naturkatastrofer och situationen i kina - håller vi på att bli vuxna? jag var hos far och tittade på machen i fredags, och han bjöd på middag. idag var det min tur att bjuda tillbaka.

trots den tryckande hettan och avsaknaden av svanlaknde vindar tog jag mig i kragen för att utöva lite motion. det änns som att jag inte sprungit på verkligen jättelänge! förra helgen var det ju hallsberg, och innan det var det gåsruset, så inför dessa chillade jag lite med både gym och löpning precis innan. gymmet tog jag tag i i fredags, gudomligt skönt! idag var det då dags för löpningen - brunnsviken runt. 12 km är ganska långt i vanliga fall, men det brukar vara skönt längs med vattnet, ganska flackt, lagom mycket folk och varierande omgivningar att titta på - den skönaste långrundan jag vet med andra ord! idag var det dock mest smärta. fötterna är fortfarande arga efter fotbollsskorna förra helgen, och i torsdags. hur kan man spela fotboll, och ha de där skorna jämt?! det var varmt, verkligen jättevarmt, och jag kände att min kropp led av vätskebrist. jag var ruggigt nära att hoppa i sjön i slutet - men icke! jag illustrerade upp en bild av den mycket gröna och mjuka gräsmattan jag skulle få slänga mig på när jag nådde mitt mål - hemmet. den bilden förde mina ben hemmåt. väl på gräsmattan kom en tant och frågade om jag behövde en ambulans. det är väl inte så lätt för henne att veta, hon var väl sirkus åttio bast. skulle hon ligg apå gräsmattan och flämta skulle hon nog vilja ha en ambulans!

under gårdagskvällen var min skolkatalog en mycekt uppskattad sysselsättning.


RSS 2.0