20/4 SÖNDAG

ännu en tidig morgon, vilken idag spenderades på samhällskunskapsboken. det är verkligen inte ett roligt ämne, det vill jag lova! politik, vad är det liksom? regering och riksdag och grundlagar och gud vet vad - det intresserar mig helt enkelt inte alls. så fort mor gått upp och vi ätit frukost valde jag att ta tillvara på det underbara vädret istället. vi kan kalla det för en aktiv vilodag; rasande rask promenad runt brunnsviken - mumma!

mumma vill jag dock inte säga om gubben som låg och solade vid kanotklubben - naken. hur fungerar man då, om man ligger utsträckt i solen på en allmän plats helt naken? och visst var det väl varmt och skönt, men det var ju ändå inte mer än max 15 grader - huvaligen!en mindre positiv upptäckt undert min promenad var även att mina vänner pollen har vaknat upp. halsen liksom svullnade och det kändes ganska läskigt. den läskiga känslan fanns även i ögonen, vilka började klia. det krävdes stark tankekraft för att inte börja gnugga och riva i ögonen. det känns som att det är dags att a tag i årets pollenmedicinering, även om jag hade för avsikt att stå ut utan den i år. jag blir så läskigt trätt av piller, mer piller, nässpray och ögondroppar - för att inte tala om hur trött jag blir när kroppen föröker motverka de allergiska reaktionerna själv. det kanske är huggt som stucket.

19/4 LÖRDAG

jag vaknade sisådär runt klockan sex i morse. klarvaken. när jag äntligen får sova så kan jag inte, lysande. jag ropar på lilla katten och hon kommer hoppande och är jätteglad över att någon annan är vaken. vi ligger och myser och läser cosmo, hon och jag, tills klockan blir åtta. då skiner solen in rakt i sängen och det blir sådär olidigt varmt. jag kikar in i mammis rum, men hon sover. lika bra att ta tag i dagens träning på en gång; jag går ut och springer. löpning innan frukost är inte min favorit. benen är kraftlösa och lungorna är nyvakna och beter sig som om det var en kedjerökare om var ute och luftade sig. trots detta en lite halvokej tid på gåsrusdistansen fem kilometer. det är dags att börja tagga nu - jag börjar redan bli lite nervös. jag är så dålig på att springa med andra. laget kan jag springa med, inga problem, men tillsammans med någon annan låser sig liksom kroppen och jag vill bara ge upp. jag får jobba på det där tror jag bestämt.

efter morgonens bravur väntade mams med frukost - precis vad jag behövde! hela kroppen skakade och ville inte lyda nervsystemets impulser, det vill jag lova. efter frukost och korsordslösning övergav mor mig och åkte till kollonin. jag  tog mig en tur till gymmet, och det gick jättebra ska ni veta! hem igen, lagom till innebandyfinalerna, och mys med lilla katt under en filt i soffan. där tillbringade vi hela eftermiddagen, och det är i princip det som har hänt idag. det är ju ganska tragiskt, att jag inte kan hitta på någon mer vettiget än att kolla på tv liksom. vad hände med att umgås med folk?

jo jag har faktiskt gjort lite annat idag; jag har suttit vid datorn, meningsfullt värre. jag satt och bläddrade igenom typ alla bilder jag har på datorn, från 2005 (?) och framåt. herregud vad mycket vi har gjort. jag levde mig tillbaka och återupplevde gammla minnen, de flesta av de där personerna träffar jag verkligen aldrig längre! och nu för tiden tar vi inga bilder, 2007, och om vi inte ändrar oss även 2008, kommer att vara ett stort svart hål i mitt minne när jag blir äldre. jag minns knappt vad jag gjorde förra året! det är ju också rättså tragiskt. jag minns förra våren, när vi var utomhus en massa, och med lite vilja kan jag även komma ihåg hur jag stiftade bekantskap med en hel del speciella presoner. jag kommer ihåg att jag hade ont i ryggen, och knappt kunde göra någonting, och så fort jag blev kall gjorde det ännu mera ont! jag minns även hur jag slutade lita på människor, och min sommar och höst i celibat. och visst kommer jag ihåg att jag var i tnuisien och i egyptien, men jag kommer faktiskt inte alls ihåg vad vi gjorde där, eller några närmare detaljer från förra året över huvud taget. jag ska sparka igång min kamera och ta med mig den nästa gång vi ska ut - det lovar jag!

RSS 2.0