28/7 LÖRDAG

igår blev jag ägd av regnet. jag skulle ut på min vanliga träning med cykel och löpning men det bara regnade mest hela tiden. i flera timmar satt jag och väntade på att det skulle sluta regna, och tillslut hände det! jossis blev lycklig och bytte snabbt om och tittade ut genom fönstret ännu en gång - det var ju till och med sol, och molnen syntes knappt. det hade väl gått kanske två minuter innan jag kände den första droppen när jag väl satt på cykeln, och trettio sekunder senare hade himlen, så att säga, öppnat sig totalt och jag var ur-kram-bar av vatten redan innen jag hade nått brunnsviken - bra jobbat! när det började åska och blixtra också funderade jag på att vända om och dra en fegis hemma i min egen skog istället, men sedan sansade jag mig och insåg att det var ett alternativ för lata mesar, och trampade vidare i den ilskna blåst som försökte få mig av vägen. när jag kom fram till ursvik var det totaltomt , inte en enda levande varelse såg jag varken nere på fälter eller i skogen. hemvägen var hemsk. på ditvägen hade jag haft på mig aik-jackan, men den var ju helt kaotiskt blöt så den tog jag av mig när jag sprang och ville inte ta på mig igen - så min redan blöta t-shirt blev ännu blötare och det var förbaskat kallt i vinden. påväg upp för brunnsviksbacken slutade det att regna och solen kom fram igen, och efter det var det uppehåll hela kvällen - tack vädret!

idag blev regnet ägt av mig. när jag gav mig av idag var jag beredd på det värsta efter gårdagen och hade med mig en plastpåse med ombyte av de flesta slag. till min stora lycka behövdes inte det och jag kunde komma hem torr. torrskodd tänkte jag skriva, men det hadevarit en lögn för de var fortfarande blöta från gårdagens äventyr. när jag hade kört igenom mina maq-övningar i hemmets trygghet och gick för att göra gröt kunde jag bara konstatera en sak; himlen hade öppnat sig totalt ännu en gång, men uta att lyckas göra min träning till ett rent, blött och kallt helvete - rätt åt dig vädret!

på träningsfronten kan jag även tillägga att jag nu har lyckats pricka min bästa-tid tre dagar i rad och är väldigt nöjd med det! idag sprang jag helt utan värktabletter och det gick allderles jättebra, jag kände ingenting. däremot tror jag att jag ska ta en vilodag från cykel och löpning imorgon - min kropp är inte van vid att träna sex dagar i rad, den har inte varit med om det på sex månader. just nu är mina ben väldigt ömma och när jag cyklade upp för sista beckan hem idag flög tanken genom mitt huvud att mina lår kändes kraftlösa och mjuka som lutfisk, fast med kramp - är det då man behöver en dag off? jag tror det faktiskt, men vi får se.

27/7 FREDAG

gårdagskvällen var tänkt att bli en flickkväll nere på kolonin med grillning och bus, men när jag skulle gå ut och handla möttes jag av regnmoln och kyliga vindar. med anledning av detta bokade vi om lite och detblev istället flickkväll hemma på björnstigen med god mat à la jossis istället! malin&anna kom, och möttes av ett av jossis lite sämmre humör - orsakat av energibrist efter träningen då flickorna var så sega med att komma. jag tänkte ju att jag bara behövde ta något lätt eftersom att vi skulle äta snart - men de kom ju inte förrän efter fyra timmar, så de får skylla sig själva. vi tittade på ett program om feta barn, friidrott och sedan tio orsaker att hata dig. efter det ville jag mest sova&dö, men resterande delar av sällskapet ville hellre göra smoothie eller någoning liknande - vaaresgod!

imorse vaknade jag och kände att jag skulle göra lite nytta och ta tag i mitt pappersuttdelningsjobb. nio begav jag mig hemifrån och halv tio började jag ute vid globen. hela den trevliga rundan, vilken omfattade globen, söder, kungsholmen, vasastan och östermalm, tog tre timmar och jag är ganska så väldigt trött måste jag erkänna. om bara min mat ville bli färdig skulle jag bli ganska lycklig faktiskt!

jag bara älskar att vara ensam hemma, det är så äckligt fritt och skönt! mammi&brur lämnade mig igår innan jag vaknade och kommer hem på söndag, troligtvis. fram tills dess har jag ansvar för hem&katt och jag stormtrivs. jag går och städar och håller rent, tränar, lagar mat, leker med katten, tittar på tv&läser och har det bara trevligt. ikväll ser jag fram emot att vara hemma och njuta av att jag får välja tv-program heelt själv - även om det inte är något annat att se än min älskade serie saved på trean klockan åtta. jag kan nog underhålla mig själv här hemma - men om andra förslag eller idéer finns så är jag öppen för förslag.

26/7 FREDAG

förlåt, ännu ett avbrott i uppdateringen - men så går det när det är fint väder och datorn blir lågprioriterad! den största nyheten är att jossis har fårr springa! först fick jag gå fem min, springa tio och gå resten av 2,5 km-spåret i ursvik. eller ja, springa kanske det inte kan kallas - jogga får jag göra. jag är dock inte sådr jätteduktig på att jogga och får jobba på att inte springa för fort och paja någonting igen - men det blir nog bra! jag har hittat ett träningspass som jag får göra och så är jäääättemysigt! först cykla till ursvik, gå fem min och springa resten och sen cykla hem utan några pauser - sen dör jag!

igår var vi ute i täby - och jag älskar täbyfetser, det har jag sagt förut! alla är så trevliga och söta och bara jättegosegulliga, puss&tack! och vad jag älskar ännu mer är en helkväll med bara tjejerna. igår var det söt-malin, söt-jenny, söt-anna och jag får även räkna med söt-edith, så var flicksällskapet. visst fanns det gossar också - men de var mindre intressanta och det var så skönt! jag vet att jag är född ond, men jag blir så glad av att nobba folk - förlåt, men jag njuter av det! och vi pratade massor och bara hade kul, och jag märkte på något vis att självförtroendet sträktes kvällen igenom, och finns kvar även idag. det är som en varm våg liksom! tack hurrni - ni är bäst! och tack också valle som stod för hus, trevligt sällskap och laktosfri latte!

idag vaknade jag som av en smäll i huvudet och ringde snabbt och avbokade träningen med mathias - förlåt för min mesighet. efter lite sol på kolonin och så kände jag mig mycket bättre och bestämde mig för att köra min cykel-löpning-träning. under hela löpningen mådde jag illa och var äckligt trött och vid sista backen fick jag den mumsiga crystalsmaken i munnen - då hade jag redan lovar mig själv att aldrig mer förtära alkohol innan träning igen. vid det tillfället ändrade jag mig till att aldrig mer göra det. när jag kom imål fick jag förklaringen till min extrema utmattningen - och det var inte enbart gårdagskvällen. jag hade sänkt min tid med sex minuter - good work! sen ville jag döda mig själv igen, jag hade glömt både proviva och vatten och allt - så jag dog på hemvägen. men TACK för att jag får träna igen!

23/7 MÅNDAG

hej alla barn, och välkomna till ännu en vecka av sommarlovet! eller jo, det märks ju inte direkt att det är vardag, iallafall inte för oss som inte jobbar och bara njuter - tihi! trots att det är ledigt och jag inte har något jobb att infinna mig på så gick jag upp tidigt imorse - träningsdag! jossis blir så lycklig att hon bara studsar ur sängen då, you know. efter en tallrik gröt, smörgåsar och så vidare träffade jag mathias klockan nio och vi satte igång. det var lika jobbigt som alltid, jag rinner ju för sjutton efter uppvärningen redan - men det är så undrbart, och så skönt efteråt! idag var mathias mycket nöjd - jag höll ryggen och svanken precis där jag skulle utan att han sa till, så nu får jag börja jogga redan imorgon! jag blev så glad att jag fick tårar i ögonen och ville kyssa honom - halleluhja!!

jag är så otroligt glad, och jag mår så bra numera - det är helt otroligt. jag bara strålar av energi och vill inget hellre än att komma igång med träning och skola igen. jag har kommit på när jag trivs som bäst i vardagen nu när jag är ledig - och detär när jag lagar mat. jag lagar middag åt familjen varje kväll numera, och med vetskapen om att det är otroligt nyttig och bra mat och jag tycker det är så kul att laga mat. med min älsklingsipod till det - jag tro inte att det kan bli bättre! varför går jag inte hotell och restaurang? jag tror dock att jag har drabbats av en snabbt ökande sjukdom - tokio hotel-febern. jag är frelst helt och hållet, det är njutning det - och till matlagningen är det oslagbart! idag skull jag laga sesamkyckling med jordnötssås, och jag säger bara det att om någon är sugen på jordnötssås så finns det så att det skulle räcka i minst tre och en halv vecka här! jag vet inte riktigt hur det där receptet var upplagt om jag ska vara ärlig. och mamma kunde inte hitta några jordnötter på ica, så jag fick gå och köpa nötter med skaljävlar på och sitta och skala en hel 400 graspåse för hand. mina fingrar är helt förstörda och det tog ungeför fem evigheter - men det var väl värt det ska vi veta!


21/7 LÖRDAG

det finns inte så mycket nytt att rapportera om faktiskt. det var party i torsdags, och som vanligt bjöds det på både skratt och gråt - men det är så det ska vara. över lag var det trevligt och så. igår morse tvingades bror&jg till landet klockan åtta på morgonen - precis vad man önskar sig när man somnar runt fyra, verkligen! på landet var det som vanligt - helt åt helvete tråkigt. till och med min bror låg och läste för att det inte fanns något att göra - och det mina vänner, det är bevis på aktivitetsbrist! jag läste också, och sov massor. sedan åkte vi hem, vi kom bara två timmar efter den tid mammi hade lovat - tack. imorse aktiverade jag mig lite genom att träna på brors crosstrainer i en halvtimme, sen var jag sjöblöt och behövde mat kände jag. resten av dagen har spenderats på kolonin - min fristad! och för att fortsätta i mitt tema" börja om från noll", som jag skulle göra efter tunisienresan, så har jag rensat ut hela min ipod och lagt på ny musik - jag tror att det behövdes.

nu krävs det skärpning - från båda parter. jag måste sluta slarva med att skriva här, men ni måste för tusan sluta slarva med kommentarerna också! ni var ju så duktiga ett tag förut. och jag vet att ni läser - för det syns på statistiken ska ni veta! nu skärper vi oss, okej?

18/7 ONSDAG

söndag. jossis sov bort hela dagen. vaknade tolv och åt frukost, somnade halv ett igen och sov till fem eller liknande. patade lite med ammi, städade lite och så vidare - inenting särskillt faktiskt. framåt nio tog jag min kära cykel och begav mig mot mauwlin. jag blev bjuden på en utsökt chokladkaka som hon och hedvig hade kämpat ihop på tre timmar tidigare på dagen och vi tittade på swat som gick på tv. hedvig tittade förbi och klippte malins hår - duktigt gjort, det blev fint värre! efter det sprang hon iväg och hämtade can och även han fick sig en bit chokladkaka och vi satte på grease. jag somnade, så klart, men såg faktiskt det mesta ändå. när filmen var slut strax innan två begav vi oss hemmåt och jag var sååå trött! men ni är guld, ni tre <3

måndag. jossis var på sjukgymnastiken och svettades järnet, och sedan nere på kolonin med mammi och solade lite, läste en del, åt hallon och andra söta bär. vikkan kom ner en stund innan vi skulle gå, och sen gick vi upp till hennes hus och kollade läget lite granna. sedan åkte vi hem och jag begav mig bort mot malin på min cykel. vi gick och köpte mat på morella och myste framför tvn i soffan innan hedvig kom över. vi tog vårt pick och pack, cyklarna och mötte upp can för att åka iväg till pampas för att bada. jag var först i, såklart. övriga segade i kanske femton minuter till innan de hoppade i alla tillsammans. när jag satt där på bryggan såg jag välbekanta gestaleter komma vandrande borta på vägen och jag hoppade ner i vattnet med de andra. när vi gick upp igen ett bra tag senare möttes vi av viktor, cimmy, danne, olle, amanda, lillis, två blöta strumpor tillhörande can och en doppad handduk tillhörande mig - kulkul! hela karavanen begav sig bort mot stammisstället max där jag syndade på en milkshake under ett lågt parasoll med mauwlin, då hedvig åkt hem för att jobba tidigt nästa morgon. efter mycket om och men, och en cykeltur runt solna, näckrosen och ör, slutade vi hemma hos malin. personförlust iform av hedvig, olle, amanda och lillis och nytillkommet var alex. skål på er, och malin hade feber. jossis cyklade bra på hemvägen runt femsnåret jodå.

tisdag. jossis vaknar och ville verkligen gå ut och springa, och gjorde också så. spänn i magen och "dra in svansen" är lag från sjukgymnast mathias, och stelt kändes det - men o så skönt! bara en kort runda - men lilla ryggen vill inte mera. väl hemma blev det stress-stress för att möta mauwlin inne i staden stockholm för lite mat på café 60 och bio - måste filmen harry potter. det regnade vääldigt mycket och vi såg ut som dränkta katter - men vi hade roligt ändå. vi skiljdes åt och när jag kom hem samtalade jag med hedvig och can och vi kom överens om att öppna mitt em för trevliga och skötamma människor på kvällen. hedvig kom först och vi myste lite med varsitt glas till tv-programmet knubbiga barn. sen kom can&matte och joinade oss innan vi fick mera sällskap utav viktor, alex, danne och emilia. malin mådde inte heller ikväll bra och bestämde sig för att stanna hemme - och det var nog ett klokt beslut inför den stundande helgen. vid halv elva tog hälften bussen hem och med samma buss kom johan, ett kärt återseende! jossis, johan, viktor, danne&alex gick upp igen och spelade vattenpoker så det stod härliga till. jossis och alex var hemskt dåliga och fick dricka elva respektive femton glas innan alex gav upp - den sopan! folk åkte hem och jossis plockade upp det lilla som fanns att plocka, ringde johan, blev pinsamt känslosam över onödigheter och somnade runt halv två. halv tre ringer mammi på hemtelefonen och jag blir jublande glad. hon säger att grannarna uder har ringt och sagt att jag har fest - vilken lögn. jag blev skitsur för att jag blivit väckt, och ännu argare dör att mina grannar är helt dumma! de klagar på precis allt som jag gör - jämtjämtjämt! vi hade ju knappt musik på, inte alls högt iallafal! uach!

onsdag. jossis orkar inte. allt känns bara jättekonstigt. jag vet inte var jag står i någon fråga längre tror jag. vad jag vet är att jag inte längtar tillbaka till skolan iallafall, men detn längtan kommer nog snart tillbaka. i frågan om andra känslor jså vet jag inte, jag vet ingenting om någonting alls. jag känner mig mest uppgiven och lämnad åt omvärlden - det finns ingenting som jag kan på verka någonstans i vilket fall, det är alltid upp till alla andra jag hänger bara med som en vante i ett snöre. jag upptäckte att jag glömde ta ett piller igår - bra jossis! och jag upptäckte ett blåmärke på vänster knä, var kom det ifrån? - bra jossis! idag har jag bara legat i soffan med täcket och tittat på dåliga tv-serier, ätit banaer och tittat lite mer på tv. vi får se om mina mycket underhållande aktiviteter fortsätter även ikväll eller om någon orkar arrangera ett möte - jag gjorde mitt it den frågan igår. pössis

14/7 LÖRDAG

gårdagen fick ett trevligt slut trots allt. jag låg och sov i soffan när mamma petar på mig och säger "hallå, du fick ett sms". de var sebbe som frågade om jag ville komma ut och leka. en kvart senarehade jag skvätt lite vatten i ansiktet, ätit en macka och tagit mig ut genom dörren - nytt rekord för att vara på kvällen? då hade jag även pratat med min malin som var påväg hem, ååh - det var så länge sen! jag cyklade, eftersom att jag annars aldrig skulle ha kommit varken dit eller hem utan att det skulle ta en timme. vi satt ett tag på malins baksida, jag, malin, viktor, sebbe - och efter ett tag kom även hedvig, can och naelia dit. det var lite kallt - jovisst, men jossis trivdes. jag, viktor, sebbe&naelia fortsatte till max där vi gjorde lite av varje, om jag ska ge er en snabbresumé. sen tog vi oss till näckrosparken där vissa gungade och byggde sandslott, eller ja en pyramid iallafall! när jag skiljde mig från mängden var klockan strax innan halv fyra och jag var väldigt glad över att jag hade min cykel!

idag sov jag, inte helt otippat, ganska länge och när jag gick upp var det sol ute! otroligt, solen ler mot sommarsverige - precis vad jag behövde! jag har sutti på balkongen och läst och umgåtts med min bästa kompis ipoden. mammi har varit på kolonin hela dagen och var lie ledsen för att jag inte kom dit - men förlåt mammi, jag orkade helt enkelt inte, det var så skönt på balkongen. nu ka jag snart laga en god middag för att gottgöra henne.

ni får tycka att jag är konstig om ni vill - ja, många kommer säkert ge mig en total idiotförklering, men jag vill att det ska bli höst och att allt ska bli som vanligt liksom! jag vill ha någonting att göra på dagarna, jag saknar nästan uppesittarkvällarna med skolarbete till och med. sen tänker jag också på handbollen, och att jag troligtvis är tillbaks ihöst - hur kan jag inte längta efter det liksom? när det är en vanlig skoldag får jag umgås med folk mest hela tiden - ja, inte bara folk utan min söta klass, jag saknar dig johan. och sen är det antingen handboll och sen skolarbete eller tvärt om - jag slipper liksom sitta sysslolös! jag är så dålig på att ha massor med fritid att fylla upp. jag har så dålig fantasi och vet inte alls vad jag vill göra med den! jag är så van vid att ha träningen. idag var jag så sugen på att gå ut och springa att jag nästan föll för trycket och gick ut, men jag lyckades stoppa mig själv. jag vet att jag inte borde göra det förrän jag får klartecken från mathias, men jag tror ändå att jag skulle klara av två kilometer om det var mjukt underlag och om jag värmde upp först - vi får se hur länge jag lyckas hålla mig.

13/7 FREDAG

det känns som att den här sommaren går till spillo. jag sitter bara hemma och väntar på att någonting ska hända, att någon ska höra av sig, eller att det ska komma någnting bra på tv. jag vill inte höra av mig längre , det känns som att jag bara hänger efter och att ni säger okej bara för att vara snälla, utan att egentligen vilja ha med mig. och det är klart att jag får vatten på min kvarn när inte ens de jag känner väl och som jag ber ska höra a sig gör det. men jag har sagt det förut, jag och mammi har rättså trevliga kvällar tillsammans vi också.

idag har jag, i överstående anda, städat mitt rum och hängt på playahead. rummet blev rent och städat, och jag haft mer eller mindre seriösa och djupa konversationer med framförallt rex&mimmi - tack för att ni har fått dagen att gå. jag har, som alltid när jag storstädar rummet, fått idéer om hur jag vill göra om. jag vill ha ett nytt skrivbord, i ek, och så vill jag ha ett nytt sängbord, antingen vitt eller även det i ek. det skulle bli fint tror jag. och nu är alla väskor uppackade från resan  - allt börjar bli som vanligt. men det är någonting som saknas. det är en känsla av saknad. jag kan ju gissa vad det rör sig om - men det känns lite ospecificerad det här känslan, jag får väl pröva mig fram.

igår var jag och mammi i täby och köpte lite böcker för att överleva sommarsverigevädret. mammi lämnade tillbaka lite kläder och sen åt vi sushi - kan det finnas en godare maträtt? sedan åkte vi hem och jag fick besök av hedvig, guldstjärna till dig för att jag fick njuta lite av ditt sällskap! vi gick och hyrde film, the grudge 1&2. sedan stängde vi in oss på mitt rum, drg ner persienner och drog för gardiner och tände lite levande ljus. trots att jag har sett ettan tidigare så blev jag rädd, oja! hedvig var stoneface, men när en liten japangubbe lekte tittut med sig själv på en buss och var allmänt ofarlig - då blev hon rädd minnsan! hjälp, det blev skratt i den filmen också! vi tog en proenad, hedvig åkte hem och jag somnade i soffan. observera! jag lyckades hålla mig vaken två filmer i rad - trots att vi låg i sängen. du ser, jag blir bättre.



kom tillbaka till mig, snälla det är inte roligt längre

11/7 ONSDAG

nu är jag hemma. och hur känns det? jag har ine längtat hem en enda sekund av semester - förutom möjligtvis när vi satt påflygplatsen i monastir och väntade på det försenade planet runt halv sex i morse. men nudå? det jag längtat mest efter var att få träffa malin, min ölis, men jag får veta att hon har blivit tillbakatvingad till gotland igen och inte kommer hem förrän på fredag. hej min värld rasar. efter två och en helv timme telefonpat lägger vi på, och känslan slår övermig - allt är som vanligt igen; jag sitter hemma, inga planer inför kvällen, ingen frågar mig och jag känner mig bara påträngande om jag frågar. men det är väl så det är meningen att det ska vara.. ta mig tillbaka till mitt paradis!!

    
   
resan var underbar. jag har bara tagit det lugnt och samlat ihop mig. läst massor med böcker, solat, sovit, myst med mammi och småtittat lite i affärer, haft det roligt, blivit älskad av tunisiska killar och framför allt funderat över lite av det ena och det andra. jag hade lätt kunnat stanna en vecka till, och mammi vill även hon tillbaka nästa sommar - jag längtar redan! på hotellet såg nästan alla sällskap likadana ut; ett överviktigt par i övre medelåldern, nationalitet brittisk eller tysk. i min ålder fanns jag och ett par som var kanske tre till fyra år äldre. detta innebär även att jag var den enda unga blonda på hela hotellområdet - kul.. jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, men tunisier har en förkärlek till unga blondiner har jag förstått - och det är faktiskt rättså skönt att slippa det! när till och med passkontrollanten på vägen hem viskade "beautiful" när jag gick förbi var jag så less på det att jag bara ville springa där ifrån. men han var den sista - nu är jag fri!

vi hade beställt halvpension, vilket innebär att vi fick middag på hotellet varje kväll. vi höll på att tuppa av när vi klev in i den gigantiska matsalen första dagen; ett buffébord med sallader, ett med olika pasta, ris och potatisrätter, ett bord med olika kötträtter, två bord med mängder utav bakverk och ett ganska ynkligt fruktbord. det fanns bara ett problem - 85% av maten var stekt och dränkt i 100 kg smör, fritterat, både och eller täckt av majonäs. hur skulle detta sluta? jag äter inte sådant, det är inte gott - det är motbjudande. frukosten var likadan; stekt och fritterat allting, och de flingor som fanns var socker- eller chokladtäckta. våfflorna var det enda som lockade mig, några plommon och en hel kanna kaffe, vilket för övrigt hade både en lukt och smak som förde mina tankar till crystal - skål på morgonkvisten! men jag ska inte klaga, jag hittademat som jag kunde äta, visst gjorde jag det - men jag känner att den brist på aktivitet som rådde har medfört att jag måste leva litesrtiktare nu - och jag saknar min nyttiga mat!

    

det unga paret som jag berättade om chockade mig rejält första gången jag såg dem. han var så väldigt lik en viss person i vissa ansiktsuttryck att jag höll på at inte klara av det alls. han var helt enkelt en några år äldre variant av den här personen. han satt bakom mamma på våra middagar, och jag kunde inte låta bli att titta på honom, vilket de båda även märkte är jag rädd. men när jag såg honom fick jag en sådandär fruktansvärt kärleksfull känsla i magen, och en oerhörd längtan och nästan en klump i halsen. trots att det var mer en plågande än en lyckobringande känsla kunde jag inte låta bli att ständigt frambringa den. och jag har drömt också, massor med konsiga drömmar! de har innehållit bland annat bananer, snöflingor i form av prinsesskronor, farmödrar gråtande av lycka, döda&halshuggna vänner, underliga händelser i skolan, min söta katt som brevbärare men framför allt en känsla. känslan av att ha närheten, kärleken och lyckan, för att sedan långsamt tappa greppet om det hela och liksom se hur det rinner ut genom den hårt knutna handen som kämpar för att hålla allting kvar - men misslyckas. jag har känt armar omkring min midja, slag i huvudet, illamående, bubblande förälskelse och hjärkskärande sorg - för att sedan vakna upp och undra; varför i hela fridens namn drömde jag det där?

    
   

under tiden som jag har varit borta har jag även lyckats komma på några känslor som är värda att sträva efter, och som är värda att framkalla med vija. dessa är framför allt känslan av att känna solen torka upp vattnet från kroppen efter ett bad, känslan av att blöta huvudet efter några timmar i direkt solljus, känslan av att se ett välbekant ansikte när man befinner sig i djup förvirring, känslan av att få tillbaka eller återuppleva någonting som man har saknat på riktgit, känslan av att lyfta från marken med ett flygplan, knänslan av att tryggt landa igen, känslan av att se ett landskap från höjden av ett flygplan och försöka föreställa sig människans storlek på jorden, känslan av att släcka törst, känslan av att begrava fötterna i sand, känslan av att vara omtyckt och älskad på riktigt, och sist men inte minnst - känslan av att tillfredsställa ett beroende som har plågats.

och ja, min mor har lyckats fotografera mig - om än mot min vilja. jag avskyr att vara med påbild, men hon sa att det var ett krav för att hon skulle överväga att åka tillbaka nästa år. då förstår ni hur gärna jag vill tillbaka om jag frivilligt, eller ja nästan, ställer upp på fotografering!

3/7 TISDAG

en dag kvar till avresa! jossis och mammis skulle åka till täby centrum för att inhandla de sista sakerna inför äventyret - cirkus två timmar hade vi avlagt för detta. när vi lämnade byggnaden hade drygt sex timmar förflutit, liksom alla våra pengar - eller iallafall mina! just nu har jag tjugo kronor på kontot och jag känner att mig bara glad - jag har hittat så mycket fint! till råga på allt hade vi fått parkeringsböter - att man bara fick stå där i tre timmar med p-skiva tänkte ju inte vi på! till min garderob har tre nya klänningar tillkommit, ett skärp, en kofta, ett par shorts, ett par skor samt en del underkläder. jag har även investerat i lite smycken samt två pocketböcker och ett ett solstift. heeeeello tunisien!

image35

resten av alla bestyr? de kom av sig lite då vi kraschade tidsplanen så brutalt. vi kommer med största sannolikhet att få hålla på hela natten med tvätt och packning bland annat. nu har vi i alla fall hämtat upp resväskorna - bara att börja stuva! imorgon lämnar vi hemmets trygghet ungefär åtta på morgonen för vidare färd mot arlanda - och då säkerligen utan särskillt många timmars sömn bakom oss. jag orkar inte packa - nu vill jag bara komma iväg, bort! jag ska ha en veckas rehab från absolut allt och ställa allt på nivå noll, ruta ett och när jag kommer hem ska jag göra en total nystart - fy fabian vad det ska bli skönt hörrni. tillsvidare befinner jag mig på marhaba palace i port el kantaoui, och ja - mina såkallade franskkunskaper kommer att sättas på prov under veckan. den önskade välkomstkommitén kan vara vänlig att infinna sig på arlanda onsdagen den elfte juli klockan 11.00. au revoir la suède, vous voient bientôt

2/7 MÅNDAG

den sanaste tiden, närmare bestämt från och med i onsdags, har jag tillbringat i örebro hos min älskade mormor. vi har shoppat, tittat på film, ätit mat, promenerat, hälsat på morfar och självklart pratat en massor. som alltid när jag och mormor pratar på en djupare nivå så utbyter vi tankar och erfarenheter av alla olika slag och söker tips och råd hos den andre. det känns liksom som att vi är jämngamla, trots att det skiljer  61 år. exakt vad vi pratade om vill jag inte berätta, men jag har fått en hel del nya infallsvinklar och tipps om hur jag ska gå tillväga i vissa frågor - mormor jag älskar dig så otroligt  mycket!

ikväll har jag tillbringat några ljuvliga timmar med mia och micki. vi har planerat att ses ett bra tag - iallafall jag och mia, micki och jag har varit lite bättre på att komma till skott. vi sågs hemma hos mig. de båda andra ville köpa godis och poppa popcorn, medan jag höll mig till mina vindrovor. sen har jag ju en tvångtanke som säger att så länge det finns så äter jag - herregud vad jag får jobba för att motstå den! och idag föll jag, hej popcorn och lite godis, jossis har syndat. det blev dåligt. filmen vi sågvar totalt värdelös och jag minns inte ens vad den heter, det var någonting vi hittade i min brors bokhylla, och vi drog lott om vilken vi skulle se - jag tror att jag valde fel hand i den frågan.

nu är jag iallafall hemma igen och allt är som vanligt, för ett tag. jag har loggat in på playahead, och blev glad, jag ska snart krypa ner i min allderles underbara säng och allt är bara hemma. imorgon stundar förberedelser och stress - och på onsdag flyr vi landet! längtalängtlängta!

RSS 2.0