mjöla bakbordet!
Helgens brödbak blev mycket lyckat! Receptet hittade jag på Mildas hemsida, men ni får det efter att jag gjort vissa korrigeringar, efter tycke och smak!
Fördeg - steg 1
3 dl havregryn
½ dl krossat linfrö
½ del vetekli
1 msk kardemumma
< ½ dl flytande margarin
5 dl kokande vatten
2 msk honung
Steg 2
1½ msk salt
2 paket jäst (100g)
6 dl ljummet vatten
10 dl grovt rågmjöl
2 dl dinkelmjöl
2 dl gramhamsmjöl
3 dl fullkornsvetemjöl
Blanda ihop fördegen och låt denna svalna i minst 30 minuter. Smula i jästen i fördegen och tillsätt sedan vatten och salt. Tillsätt mjölet, och låt sedan jäsa i 30 minuter. Mjöla bakbordet och gör två jämnstora limpor. Skär dessa i tolv bitar vardera och gör till bullar. Sätt ugnen på 250 grader och låt dessa jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-15 min, och låt de sedan svanla under en bakduk på ett galler!
Fördeg - steg 1
3 dl havregryn
½ dl krossat linfrö
½ del vetekli
1 msk kardemumma
< ½ dl flytande margarin
5 dl kokande vatten
2 msk honung
Steg 2
1½ msk salt
2 paket jäst (100g)
6 dl ljummet vatten
10 dl grovt rågmjöl
2 dl dinkelmjöl
2 dl gramhamsmjöl
3 dl fullkornsvetemjöl
Blanda ihop fördegen och låt denna svalna i minst 30 minuter. Smula i jästen i fördegen och tillsätt sedan vatten och salt. Tillsätt mjölet, och låt sedan jäsa i 30 minuter. Mjöla bakbordet och gör två jämnstora limpor. Skär dessa i tolv bitar vardera och gör till bullar. Sätt ugnen på 250 grader och låt dessa jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 12-15 min, och låt de sedan svanla under en bakduk på ett galler!
Kommentarer
Trackback